JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
Névnaposok – Maja2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.

Hírek

A Balázs Elemér Group a 67. tatabányai DzsesSzerdán

22 koncertből álló turnéjának részeként érkezett Tatabányára a Balázs Elemér Group, azaz Balázs Elemér (dob), Komjáti Áron (gitár), Czibere József (ütőhangszerek), Lakatos Pecek Krisztián (bőgő), Balázs József (zongora), Szakonyi Milán (ének, szintetizátor), valamint a zenekar legújabb énekesnője, Horváth Cintia, aki emlékeim szerint – a többiekkel ellentétben – még „újonc” (volt) Tatabányán.

beg4.jpg

A turné apropója a BEG „Sounds of Diversity” című CD-jének bemutatása, ennek megfelelően a koncert is a lemez első számával („Come With Me”) kezdődött. Rögtön sajnálattal kellett megállapítanom, hogy miközben nagyszerű zene szólt, az énekeseket az első sorból gyakorlatilag nem lehetett érteni/hallani, és a koncert után a teremben oldalt ülők is hasonlóan vélekedtek. Remélhetőleg a hátrébb helyezkedők számára jobban volt „belőve” a hang.

Nem a CD sorrendjében, a „Solitude” volt a második szám, ezt követte az „Ezer év múltán”, amellyel Czibere József szerzőként is bemutatkozott. Magyar szöveg, andalító gitár- és billentyűs játék – „lehetne filmzene”, írtam fel magamnak. A halkabb kísérőzene mellett Cintia éneke is hallhatóbb volt.

„Left Behind” – a szerző zongoraszólójával, majd a „Balkán Ballada” Gadó Gábortól, dob–konga indítással, erősen fémes gitárszólóval és további fergeteges, közönséget lázba hozó ütőspárbajjal. Szép, halk „Painting In A Dream”, és az énekesek is mindjárt hallhatóbbak. Az „I Never Felt This Way”-t követi egy újabb Gadó-dal („Cold Light Of Dawn”), majd Komjáti Áron darabja, amely kemény dobolás mellett is lágy, monumentális zene.

A ráadás előtt a CD címadó dalát hallhattuk – két dobos a zongora „ellen”, Józsi most is magával ragadóan játszik, de aztán a szólót átvevő gitár jobban bírja hangerővel. Ráadásként a második bőgőszólóval egy lüktető, népdalszerűnek hangzó darab, és már el is telt az igen tartalmas bő másfél óra, hogy várhassuk a következő DzsesSzerdát december 12-én Rozsnyói Péter triójával.

Murphy törvénye Pohner Laci barátunk fényképezőgépe esetén is érvényesült, így olvasóink kénytelenek beérni Laci telefonos képeivel.

beg1b.jpg

beg3b.jpg

beg2.jpg


Vissza a hírekhez