JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Ron Carter Quartet, Q4 Klub, Rheinfelden, Svájc (2018. november 19.)

Egy hete Steve Wilson szaxofonos lépett fel a Q4-ben, most pedig Ron Carter, aki (többek között) Steve Wilson "főnöke" (is) a Ron Carter Great Big Bandben. Steve már akkor figyelmeztetett mindenkit, hogy ki ne hagyja a jövő heti bulit, merthogy Ron továbbra is kiváló formában van, és "he continues to innovate with every note".

rc-2.jpg

Nem mintha olyan sok reklám kellett volna: Ron Carter ("az amerikai Pege Aladár"?? vagy talán inkább mégis fordítva: Ali bácsi volt a magyar Ron Carter...) 82!! évesen is még mindig extraklasszis: egy osztályon felüli kategória, egy lassan már csak lemezekről ismert korszak egyik utolsó mohikánja. Életéről, legendás zenei munkásságáról sok mindent leírtak (és egy önéletrajzi könyve is van), többek között a JazzMa is, a 2015-ös margitszigeti koncertje kapcsán is.

rc-4.jpg

Így aztán én csak pár képet küldök a mostani remek koncertről, amelyen all-star együttes kísérte a Mestert: Renée Rosnes zongorázott, Jimmy Greene szaxofonozott és Payton Crossley dobolt.  A koncertet a Mester azoknak dedikálta, akik - ahogy fogalmazott - "már elhagyták a színpadot". Nekem talán a "My Funny Valentine" és a "You and the Night and the Music" tetszett a legjobban. Az utóbbi Ron Mesternek is nagyon tetszhetett, mert mind a két szettet ezzel a darabbal fejezte be... (vagy csak a koncert végére elfelejtette, hogy ezt már játszották?) Mindenesetre Ron mesternek a járás és a konferálás már kissé nehezen megy, és lehet, hogy a memóriája is kihagy, de bőgő-játéka, intonációja, feelingje, szólói még mindig tündökölnek, ragyognak és csillognak. Abszolút egyedülálló és maradandó volt, amit Ron Mester a közönségnek adott ma este (is).

rc-1.jpg

rc-3.jpg

rc-5.jpg

rc-6.jpg

rc-7.jpg

rc-8.jpg

rc-9.jpg

Vissza a hírekhez