JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
Névnaposok – Maja2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.

Hírek

Szóljon a népzene és a jazz a Soulistic-tól

Két hét múlva lesz a Soulistic karácsonyi koncertje a MOMkultban. A Soulistic két meghatá-rozó egyénisége, Malek Andrea énekesnő és Jáger Bandi zongorista, akik azt tűzték ki céljuk-nak, hogy a népzenét ötvözik a jazzel. Tavaly jelent meg a lemezük, melyen népdal és jazz fúzióját hallhatjuk. Kettőjüket kiváló jazz muzsikusok kísérik, mégpedig Hárs Viktor - basszus, Lakatos Peczek András - dob, Balog Roland – gitár.

mom.jpg

Egy rövid interjúból megtudhatjuk, mit várhatunk ezen a nagykoncertjükön, ami jövő pénteken, december 7-én (pénteken) lesz  8 órakor.

JazzMa: Már 1 év eltelt a „Madárka” lemez megjelenése óta. Milyen a fogadtatása?

-  Jáger Bandi: Óriási nagy sikere van, mindenki azt mondja egy új stílus született. Havi szinten sok a koncert-, fesztivál felkérésünk. Tavaly New Yorkban,  idén Koppenhágában is koncertezhettünk.
Rengeteget szerepelünk tvben, rádiókban. Hála Istennek nagyon szeretik, ekkora média támogatást ritkán kap Jazz produkció. Köszönjük hogy ennyire szeretnek bennünket.

- Malek Andrea: Minden szakmabeli tudja, hogy egy új projekt átfutási ideje minimum 2 év. A Soulistic számára szinte azonnal megnyíltak az ajtók. Pedig elsősorban a saját gyönyörűségünkre muzsikálunk, nyilván átjön az éteren, mennyire szívügy nekünk ez az újonnan kialakult közös stílus.


Jazzma: Nemrég volt Andi születésnapi koncertje, ahol sok vendég érkezett. Most is lesznek meghívott vendégek?  (ha igen, miért pont ők?)

Jáger Bandi: Ezen az esten nem lesz vendég .

- Malek Andrea:  Úgy döntöttünk, hogy ezen az ünnepi estén csak a mi zenénk lesz hallható. Egy mozgalmas év, és egy harminc éves szakmai szakasz lezáródik az életemben. December 7-én, a karácsonyi stressz kellős közepén, közönségünkkel együtt átadhatjuk magukat a vadonat új, nagyívű, „röpülősen“ szép daloknak.


-   JazzMa: Ha jók az értesüléseim, nemsokára megjelenik a második lemezetek. Erről is hallhatunk dalokat a koncerten?

- Jáger Bandi: Igen kb. 2 hét múlva megjelenik Malek Andi Soulistic   “Álom” c második albuma, erről az albumról is sok dalt játszunk!

alom1.jpg alom2.jpg

- JazzMa: Az új lemezen is népdal-feldolgozások lesznek, vagy más stílusokat is kipróbáltok? Kérek egy-egy kedvenc dalt a lemezről.

- Jáger Bandi: Ezen az albumon 9 saját szerzeményem lesz hallható Jazz R&b stílusban. Andi  írta a szövegeket nagy részét, két dalt pedig Müller Péter Sziámi jegyez.
Nehéz választani, de ez a kettő talán, amit leges legjobban szeretek: “Fénysugár”, “Hol talállak…”

- Malek Andrea:“Végtelen út”, “Vitorláshajó…”


- JazzMa     Milyen különlegességgel készültök a MOMkultban megrendezendő ünnepi nagykoncertre?

- Jáger Bandi: Ez egy dupla lemezbemutató koncert lesz és mivel ünnepi a koncert és közeleg a Karácsony,  néhány kedvenc karácsonyi dal is elhangzik.

- Malek Andrea: Persze Jáger Bandi hangszerelésben…


Köszönöm az interjút! December 7-én 19:00 órakor a MOMkultban találkozunk.

Vissza a hírekhez