JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Junior Prima díjas Rafael Mário

November 20-án adták át a Müpában a 2018-as Junior Prima Díjakat. Idén is egy kiváló jazz-zongorista vehette át ezt az elismerést: Rafael Mário
Mário a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre járt és tavaly szerezte meg a mester diplomát. Idén Lakatos Ablakos Dezső jazz előadó-művészeti ösztöndíjat kapott. Tavaly Maloschik Róbert készített egy interjút Márioval, tehát ezeket nem fogom újra megkérdezni, itt elolvasható: https://www.jazzma.hu/hirek/2017/01/24/exkluziv-interju-rafael-marioval-az-ev-fiatal-jazz-zenesze-2017-verseny-gyoztesevel.

rafaelmario-juniorprimadijas.jpg

Jazzma: Elég jó társaságba kerültél, Balogh Roland, Fenyvesi Marci, Szőke Niki, Oláh Dezső, Tálas Áron, Oláh Krisztián, Fonay Tibor és a tavalyi nyertes Balogh Tomi nyertek eddig Junior Prima Díjat. Mikor tudtad meg, hogy jelöltek a Junior Prima Díjra?

Rafael Mário: Pár hónappal ezelőtt, de ez még nem jelentette azt, hogy meg is kaphatom. :)

Jazzma: Voltál már Az év fiatal jazz-zenésze (2017), első helyezett Litvániában jazz zongora versenyen (2014), második helyezett a Balogh „Csibe” Jenő Jazz Zongora Versenyen (2011).
Mit jelent Neked ez a díj?

Rafael Mário: Ez a díj az eddigi munkásságom legrangosabb elismerése, nagyon örülök a díjnak és próbálom méltón viselni ezt a titulust. Számomra, mint emberileg úgy szakmailag sokat jelent ez a díj.

Jazzma: Mivel jár ez a díj? Kapsz fellépési lehetőségeket, vagy a díj híre hozza majd a fellépéseket?

Rafael Mário: A díj egy anyagi támogatással járt és remélem, hogy ennek a díjnak a kapcsán lesznek megkeresések fellépéssel kapcsolatban is.

Jazzma: Tudom, hogy saját zenekaroddal, a Rafael Mário Trióval lépsz fel sok helyen. Tavaly év végén jelent meg a „My Hope” lemezetek. Milyen terveid vannak a jövőre?

Rafael Mário: A terveim között szerepel, hogy jövőre elkészítjük második lemezünket kiegészülve egy énekes hölggyel, illetve egy DJ-vel. Szeretnék minél több helyen fellépéni és mutatkozni, hisz imádom, amit csinálhatok. :)

Jazzma: Hol hallhatunk szólóban vagy a trióddal legközelebb?

Rafael Mário: Jelenleg műhely munkák folynak a zenekarral az új lemezre. Ezért is hagytuk az év utolsó két hónapját szellősebbre koncertek tekintetében. Legközelebb 2019. január 15-én a Józsefvárosi Galériában adunk koncertet.

Gratulál a JazzMa szerkesztősége a Junior Príma Díjhoz!

Vissza a hírekhez