JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2019. március 21.
Budjana, Dewa: Mahandini2019. március 18.
SZABAD IMPROVIZÁCIÓK2019. március 15.
Koncert a Víztoronyban2019. március 13.
VÁCZI DÁNIEL interjú2019. március 12.
Tóth Viktor: LAMU2019. március 10.
BMQ2019. március 08.
Miller, Dominic: Absinthe2019. március 08.
Juhász Márton - Discovery2019. március 06.
SOUL A FALON2019. március 03.
AZ UNTERMANN SIKERE2019. március 02.
3. Belvárosi Jazzverseny2019. február 07.

Hírek

A megélt pillanatok sokasága

A Megélt Pillanatok - AMP. Ajtai Péter - bőgő, Miklós Szilveszter - dob és Pozsár Máté - zongora. Lumen Kávézó, Budapest, 2019. január 29-e, este 9 óra. Ötven perc free jazz - telt házzal.

Az ember, akit mindenki szeret; avagy Skerlecz Gábor „Skeki” a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok - tehát Gáspár Károly -, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta itt, a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Jazz-Január Svájcban

„Szia Csaba!

Mostanában nem jársz koncertre?

Üdv, Réka”
De, Réka járok, habár ez a január Svájcban kicsit kevésbé pörgős, mint mondjuk a tavaszi-nyári fesztivál-hónapok. Az elmúlt hetekben leginkább helyi (svájci) zenészek koncertjein voltam; próbálom kicsit jobban megismerni a helyi zenei életet. A „take-home-message” az lenne, hogy nagyon remek svájci jazz-zenészek vannak, és ha valaki éppen erre jár, és ezek a zenészek játszanak valahol, akkor nyugodtan be lehet nézni, mert világszínvonalú produkciókat lehet látni-hallani, annak ellenére, hogy (feltehetően) ezeket a neveket nemigen hallották még a magyar jazzrajongók.

A másik oldal a Porgy-ban

Vasárnap este (2019.01.27.), lemezbemutató ("The Other Side", ECM, 2018) koncert a bécsi Porgy & Bess Jazz & Music Clubban. Tord Gustavsen Trio: a névadó zongorázott, az elektronikát kezelte; Sigurd Hole bőgőzött és Jarle Vespesat dobolt. Rövid beszámoló.

Gáspár Károly szóló zongoraestje a BJC-ben

Várva várt koncert tanúja volt kedden, 2019. január 22-én a BJC lelkes közönsége.
Gáspár Károly adott szóló zongora koncertet - mint elmondta, előtte egyszer játszott szólóban tíz éve a Magyar Rádió Márványtermében.

Jazz Showcase a Müpában két hét múlva

Már tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a jazz-tehetségbörzea Művészetek Palotájában.
A háromnapos koncert- és előadás-sorozat bemutatkozási lehetőséget nyújt fiatalok számára február 8. és 10. között. Három tehetséges fiatalokból álló zenekar ad ingyenes koncertet délután, majd este egy már ismertebb előadó nagykoncertjét tekinthetik meg. A fiatalokat zsűri pontozza, de a közönségnek is van beleszólási lehetősége - szavazással - a legjobbak kiválasztásába, akik lehetőséget kapnak, hogy újra zenélhessenek a Müpában.

Sunflower; avagy Kovács Linda a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok - tehát Gáspár Károly -, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően januártól itt, a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Exkluzív interjú Wohlmuth Istvánnal

Az V. Kerületi Önkormányzat kulturális tanácsnoka, Wohlmuth István szereti és önzetlenül támogatja a jazzt. A napokban jelezte, hogy a közeljövőben ismét a jazz kerül nála előtérbe! Én meg azt gondoltam, hogy akkor jól kifaggatom a jeles esemény kapcsán.

Burján Orsi és a Pálinkálom az iF Caféban

Ha valaki végigsétál a Ráday utcán, láthatja és este hallhatja is, hogy az iF Caféban minden este szól a jazz.
2018. január 17-én csütörtökön Burján Orsi adott koncertet a Pánlinkálommal, Mester Dániel klarinét/szaxofon, Tóth Mátyás gitár, Klimász Tamás bőgő és Gyárfás Attila dob felállásban.
Burján Orsinak nem csak a hangja gyönyörű, egyenes, csillogó, kristálytiszta, a külseje is ugyanilyen szép, megnyerő egyéniségével mindenkit elbűvölt.
Dresch Mihály nyomdokain jár a zenekar, amikor a népzenéből kiindulva játszanak minőségi jazzt.

Korábbi bejegyzések