JazzMa

Friss Hírek

ANTONIO SÁNCHEZ2019. január 21.
Jazzlista - január 19.2019. január 19.
BJC 11!2019. január 17.
Shorter, Wayne: Emanon2019. január 16.
Gone but Not Forgotten 20182018. december 31.
A JAZZ ESSZENCIÁJA2018. december 30.

Hírek

Borbély-Gyárfás duó az iFben (ilyen még sosem volt, eddig)

Csütörtökön az iFben a kétheti rendszerességgel műsorra kerülő Gyafi csütörtökön újra megjelent az a JazzMa utazó stábja (Hoffmann György (hofi) (szöveg) és Kalocsai Ricsi (fotó)). Nem csoda, hogy idevetődtek, egyrészt ez a munkahelyük, másrészt ugyan sok különlegesen érdekes jazz esemény van az iFben, de a Borbély Mihály (szaxofon) - Gyárfás István (gitár) duó ezek közül is kiemelkedik.

Berklee Alumnis – Kéri Samu

A 20 éves Kéri Samu alig, hogy befejezte tanulmányait a Bartók konzi jazztagozatán, egyből a Berklee-re került! Karácsonyi szünetre jött haza, így gondoltam, jól kikérdezem kinti tapasztalatairól.

Fusio Group lemezbemutató koncert

Van egy zenekar, amely csaknem 25 évvel ezelőtt (egész pontosan 1995-ben) adta ki első lemezét, „Life Rhythm” címmel, és bár azóta sok víz lefolyt a Dunán, sok változást megéltek, zenészek jöttek-mentek, de a mai napig zenélnek, és immáron a hetedik lemezüket jelentették meg. Szendőfi Péter neve többünknek ismerősen csenghet, akik otthonosan mozognak a hazai jazz szcénában. Dobosként több különböző formációban feltűnt, a Fusio Group pedig a saját zenekara, amelyet 2 és fél évtizede működtet. Ezúttal két fiatal zenész is csatlakozott, így az ötösfogat az alábbiak szerint alakult: Szendőfi Péter (dobok, zenekarvezető, zeneszerző) – Elek István (szaxofonok + a közönség szórakoztatása) – Kormos János (gitár) – Tálas Áron (billentyűk) – Szuna Péter (basszusgitár).

Berklee Alumnis – Balogh Tamás

A 25 éves Balogh Tomi miután az összes létező lépcsőfokot bejárta itthon a jazzmuzsikusi képzésben, gondolt egy merészet, és Amerika felé vette az irányt!

Fedezzük fel a jazz új tájait; avagy Juhász Márton a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok - tehát Gáspár Károly -, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően januártól itt, a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

JUHÁSZ MÁRTON HAZAI PÁLYÁN

Szombaton, az utóbbi időben többnyire Svájcban munkálkodó Juhász Márton kvartettjével lépett fel a Budapest Jazz Clubban. Az Európa több országa között otthonosan ingázó dobosunk hazalátogatásai mindig élményszámba mentek, koncertjein szerteágazó zenei érdeklődésének újabb állomásait mutatta be, a fővonaltól az avantgárdig. A múlt évben többször is nemzetközi formációkban láthattuk, most viszont régebbi, e honi zenésztársaiból verbuvált zenekarával lepte meg a közönséget. Gitáron Gotthárd Mihály, billentyűs hangszereken Tálas Áron, basszusgitáron ifj. Tóth István játszott, a zenekarvezető dobos, Juhász Mártonnal.

Ünnep a Budapest Jazz Clubban pénteken és szombaton

Január 11-én és 12-én hatalmas ünnep lesz a BJC-ben. Pénteken a Harmónia Jazzműhely és a BJC 10 éves együttműködése kerül megünneplésre, szombaton pedig a BJC a 11. születésnapjára szervez nagy bulit, ingyenes koncertekkel.

Játék – 2019. január

Több mint 2 éve, 2016 októberében indította – a minden hónap első vasárnapján dedikált CD nyerési lehetőséggel jelentkező - játéksorozatát a Seattle-ből a svájci Friburg-ba költözött Dr. Szabó Csaba! Íme az e havi kérdés!

A JazzUp és a Voice Drops koncertje a BJC-ben

Január 2-án nagyon jól érezhette magát az a közönség, aki az otthoni punnyadás helyett a koncertet választotta.
(Én is mindig úgy vagyok, hogy csak elmenni nehéz, de aztán ott már nagyon jó.)
Jól esik ez a szép muzsika karácsony és szilveszter után.

Antonio Sánchez az A38 Hajón

A Grammy-díjas Antonio Sáncheznek novemberben jelent meg új lemeze, a „Lines in the Sand” címmel. A lemezt a Migration nevű quintetjével vette fel, és az A38 Hajón is ezzel a felállással fogja bemutatni új albumát január 13-án.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések