JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Exkluzív interjú a JazzShowcase nyertes együttes vezetőjével, Nagy Emmával

Emmát (aki a napokban lett 21 éves) tavaly januárban a Bartók konzi féléves vizsgakoncertjén hallottam először énekelni. Rögtön hallottam, hogy egy párját ritkító tehetségről van szó. Kb. egy fél évvel később megnyerte a II. Belvárosi Jazzversenyt. Majd újabb fél év teltével, most hétvégén a Müpa JazzShowcase-t. Mivel JazzUp rovatunkban Emma már szerepelt 2018. január 14-én, így most főoldalra készítettem vele egy villáminterjút!

1) 1 éve már csináltam magával egy interjút JazzUp rovatunkban! Emlékszik még rá?

Persze hogy emlékszem!


2) Szombaton lett 21 éves, tehát nagykorú és máris megnyerte a Müpa Jazz Showcase-ét! Milyen érzések dúlnak most magában?

Ezekben a dolgokban nem nagyon tudok E/1-ben gondolkodni, mert a Quintet többi tagja ugyanolyan fontos szerepet tölt be zeneileg, mint én. Szóval ilyenkor csak újra rácsodálkozok és örülök, hogy ilyen zenészek közé keveredtem!


3) Járt ez valamilyen díjjal? Esetleg koncert lehetőséggel?

Igen, kaptunk egy kis zongora alakú tárgyat, amiben szerepel a nevünk, illetve koncertlehetőségek azt hiszem.


4) Miket tervez 2019-re?

2019-ben jelent meg az első albumunk, eddig ebben az évben kb. 5 koncertünk volt. Most pénteken lesz februárban az utolsó, szülővárosomban Baján. Utána szeretnénk elkezdeni egy újabb anyag összeállítását, új szerzeményeken dolgozni, többet próbálni.


5) Budapesten hol és mikor lép fel legközelebb?

A Quintettel április 4-én lesz koncertünk az iF-ben, a Bartók konzinak pedig márciusban lesz az énekes koncertje a BJC-ben.


Fotó: Posztós János / Müpa

nagy-emma.jpg

Vissza a hírekhez