JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Munkatársunk, Gáspár Károly a Magyar Jazz Szövetség új elnökségi tagja

6 éve megláttam benne Lemezpolc rovatunk új rovatvezetőjét. Úgy, hogy előtte még sohasem írt lemezkritikát. 3 éve valaki a Karc FM-nél meglátta benne a műsorvezetőt. És most a Magyar Jazz Szövetség új elnökségi tagja lett! Még jó, hogy interjút készítettem vele!

1) Először is engedje meg, hogy gratuláljak ahhoz, hogy beválasztották a Magyar Jazz Szövetség elnökségébe!

Köszönöm szépen, Robi! Ezúton is hála mindenkinek, aki szavazatával támogatott!


2) Mesélje el, hogyan és mikor történt ez! Egyáltalán, kinek a helyére került?

A történet valamikor február elején kezdődött, amikor Bágyi Balázs -a Magyar Jazz Szövetség elnöke- megkérdezte, lenne-e kedvem új vezetőségi tagként csatlakozni hozzájuk. Persze, ha megkapom a bizalmat február 16-án a Közgyűléstől. Rendkívül megtisztelőnek tartom, hogy gondolt rám, és igennel válaszoltam.

Az MJSZ szabályzatát tekintve van még mit tanulnom, hiszen csak ott, a Közgyűlésen tudtam meg, hogy a hét tagú vezetőségbe úgy kerülhetek be, ha valaki az előző csapatból „kiesik”. A nagyszerű zongorista, pedagógus, Pintér Zoltán kapott nálam kevesebb szavazatot, így elnökségi munkáját Ő fejezte be, én pedig a helyére kerültem.

Nos, amennyire büszkeség és öröm töltötte el szívemet, ugyanannyira szomorúság is, hiszen nagyra becsülöm Zolit minden szempontból, és tudom, hogy milyen nagyszerű munkát végzett a szövetség keretein belül. Inspirációként fogom fel, hogy Őt követhetem elnökségi tagként, és minden erőmmel azon leszek, hogy -kollégáimmal karöltve- előremozdítsam a magyar jazz ügyét!


3) Azóta gondolom, már volt elnökségi ülés. Ott milyen posztot osztottak magára?

Újraválasztottuk elnökké Bágyi Balázst, a két alelnök Zsoldos Béla és -Kollmann Gábort váltva- Bordás József lettek. Elek István, Gayer Ferenc, Kollmann Gábor és jómagam vezetőségi tagként segítjük a Magyar Jazz Szövetség munkáját. Ezen belül a JazzMa.hu-nál és a Karc FM-nél szerzett tapasztalataimat szeretném kamatoztatni, a jazz médiában való minél hangsúlyosabb megjelenést illetően.

4) Milyen ötleteket vezetett elő az ülésen?

A fenti témát illetően vázoltam fel néhány ötletemet, melyeket másnap írásban is elküldtem az elnökségi tagoknak. Három pontban foglaltam össze javaslataimat, melyet minden elnökségi funkcionárius terveivel, ötleteivel egyetemben Bágyi elnök úr eljuttat az illetékes államtitkársághoz.

5) Hogyan fogadta az elnökség további 6 tagja mindezt?

Bízom benne, hogy „új fiúként” hamar fel tudom venni a ritmust a már rutinos vezetőkkel, és minél hamarabb hasznos tagja leszek az elnökségnek. Úgy érzem, élvezem a bizalmát minden kollégámnak a vezetőségben; mindent megteszek, hogy ez így is maradjon.


6) Ha most ilyen elfoglalt lesz, akkor a továbbiakban hogyan tudja majd írni a lemezkritikákat a JazzMa.hu-nak?

Robi, Ön volt az, aki 2013-ban gyakorlatilag felfedezte bennem a tehetséget az „írástudás” tekintetében, és megbízott egy lemez kritikájának elkészítésével. Azóta igazi szerelmemmé vált a recenziók, cikkek írása, és nem kívánom abbahagyni ezen tevékenységem.

A Karc FM-en hallható JazzKarc című műsort immáron három éve van szerencsém szerkeszteni és vezetni, igazi „love story” ez is az életemben, és természetesen a továbbiakban is a legnagyobb alázattal és jókedvvel folytatom a beszélgetéseket kiváló jazzista kollégákkal a stúdióban.

Persze mint zongorista szintén aktív maradok, hadd mondjak gyorsan egy aktualitást a Gáspár Károly Trió házatájáról; hamarosan megjelenik a hármas új, második albuma a Tom-Tom Records gondozásában „Salvation” címmel!

Szóval, minden marad a régiben, mindössze annyi történt, hogy egy újabb megtisztelő, és szívemnek rendkívül kedves feladattal bővült teendőim köre. Arra persze mindig próbálok időt szakítani -ahogyan Ön is, Robi-, hogy egy-egy jó focimeccset megnézzek a tévében!

feliratozott.jpg

Vissza a hírekhez