JazzMa

Friss Hírek

DESEŐ CSABA 80!2019. február 15.
Katché, Manu: The Scope2019. február 15.
CSÜTÖRTÖKI FÉSZEK JAM2019. február 12.
Pátkai Rozina: Taladim2019. február 12.
BEVÁLTOTT ÍGÉRET2019. február 08.
Lovano, Joe: Trio Tapestry2019. február 08.
3. Belvárosi Jazzverseny2019. február 07.
ÚJ SOROZAT INDULT2019. február 04.
Kovács Linda: Sunflower2019. február 04.
Játék – 2019. február2019. február 03.
ARCCAL A FÉM FELÉ2019. február 01.
Jazz-Január Svájcban2019. január 30.

Hírek

Arura Trió és a hármas egység

Csütörtökön a Budapest Jazz Club színpadán lépett fel a Tóth Viktor vezette formáció, az Arura Trió. Régen nem jártam koncertjükön, és nagyon vártam, hogy elengedjem magamban azokat a „köteleket”, amik a napi rutintól ráncokat formálnak az arcomon. Jelentem, a koncert után tíz évet fiatalodtam. Lehet ezen mosolyogni, de a három nagyszerű zenész jazz-játéka olyan hatással van lélekre, mint másnak egy wellness hétvége.

69. DzsesSszerda

2019. február 13. (szerda), 19:00, Erkel-zeneiskola.

Molnár Gyula 75 éves jubileumi koncertje

A mellékelt plakáton két fontos évszám szerepel, 55 és 75. Az első szám Magyarország jelenleg legrégebbi együttesét jelenti, mert a szegedi Molnár Dixieland Band 55 éves. A második szám 75 Molnár Gyula éveinek száma. A jubileumi koncerten ezt a két számot ünnepelte a telt házas MOM hallgatósága. Egy zenekar életében nagy jelentősége van, hogy ennyi idő után is együtt maradtak és folyamatos munkával kitartóan részt vettek a hazai és nemzetközi tradicionális jazzéletben.

BEVÁLTOTT ÍGÉRET

Pénteken a 2018-ban rendezett II. Belvárosi Jazz Verseny jazz combo kategóriában győztes Nagy Emma Quintet lemezbemutatójára került sor az Aranytíz Kultúrház Tolnay Klári termének nagyszínpadán. A verseny legjobb énekese díját is elnyerő Nagy Emma együttesével az este hétkor kezdődött kétrészes jazzgála második felében mutatta be első saját CD-jüket, az első részben a nemzetközi szinten is magasan jegyzett honi zongorista generációból a tehetséges fiatal Horváth Balázst, majd a középkorosztály ünnepelt sztárját, Gáspár Károlyt szólította színpadra az est háziasszonya, Fekete Csilla.

3. Belvárosi Jazzverseny

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat kulturális tanácsnoka meghirdeti a
3. Belvárosi Jazzversenyt

SZÓLÓ és JAZZ COMBO kategóriában

OLD MUSICIAN AND THE SEA
Szakcsi Lakatos Béla triója a győri Rómer klubban

Miért jutott eszembe Hemingway? Mert belebotlok néhol olyan megfogalmazásokba, hogy Szakcsi Lakatos Bélának az ötvenes évek óta töretlenül felfelé ível a pályája. Hova kellene felfelé ívelnie egy művész pályájának, aki évtizedek óta nyűgöz le minket tehetségével, képzettségével, kreativitásával? Fiatalkoromban a keszthelyi kikötőben volt olyan borozó, ahova azért volt érdemes beülni, mert a tóról a friss fogással érkező halászok oda ültek be egy kicsit beszélgetni. A Balatonról senki nem tudott annyit, mint ezek a ráncos, őszülő, cigarettázó öregek.

A Vörös Niki Quartet a BJC-ben

2019. január 25-én pénteken a Harmónia Jazzműhely (Irk Réka, Pallai Péter, Kerekes György) jóvoltából a Vörös Niki Quartet játszott a BJC-ben.
A felállás egy kivételével a szokásos volt: Vörös Niki ének, Vörös László zongora, Csuhaj-Barna Tibor bőgő és - ezúttal Hidász Tamás dobolt Jeszenszky György helyett, viszont ő is Jeszy tanítvány!

1 éves a Vintage Dolls; avagy Munkácsy Eszter, Nagy Lili és Szász Ágnes a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok - tehát Gáspár Károly -, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta itt, a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Az év fiatal jazz-zenésze - döntő - 2019. február 2.

Idén már negyedik alkalommal került megrendezésre Az év fiatal jazz zenésze verseny, amit az NKA támogatott idén is. Talán a nagyobb reklámnak köszönhetően vagy annak, hogy 2018-ban a nyertesek egész évben koncerteztek, vagy mert a határon túli magyar diákok is lehetőséget kaptak a nevezésre, idén nagyon sokan jelentkeztek. Pintér Zoltán - aki a versenyt megálmodta és létrehozta,- elmondta, hogy már a döntősök kiválasztása is nehéz feladatnak bizonyult, annyi tehetséges zenész küldte be a munkáját.
A közönség is hallhatta, hogy idén még erősebb a verseny, mint tavaly volt, és ebben az évben ismét egy fővel bővült a döntőbe jutottak száma, így 8 fiatal mutathatta be tudását, tehetségét a Budapest Jazz Club színpadán, akik közül egy közönség- és egy szakmai nyertes került ki. Idén is telt ház fogadta a színpadra lépőket.

A Lakatos Ágnes Standard Zone koncertje a BJC-ben

2019. február 1-én a Harmónia Jazzműhely (Irk Réka, Pallai Péter és Kerekes György) jóvoltából a BJC-ben koncertezett a Lakatos Ágnes Standard Zone zenekar, kimondottan standard számokból álló zenével - és valami elementáris koncertnek lehettünk tanúi.

Erős idénykezdés a Jazz Kocsmában – 2019.02.01.

Másfél hónappal az édesapa triójának fellépése után, most a családi vonalat a fiú, Gyárfás Attila triója vitte tovább a szegedi jazzkedvelők kedvenc helyén. A tavaly megjelent „Cloud Factory” című lemez szolgáltatta az alapot, a közreműködő trió hiánytalanul megjelent a fellépésen, azaz Gyárfás Attila dobolt, Fenyvesi Márton gitározott, Marco Zenini pedig bőgőn játszott.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések