JazzMa

Friss Hírek

Bartók a Lamantinon2019. június 25.
Huszadszor is Lamantin2019. június 24.
Gyárfások2019. június 21.
Abrams, Casey: Jazz2019. június 20.
HARMÓNIA ÉVADZÁRÓ2019. június 17.
The Partisans: Nit De Nit2019. június 15.
Mezei Szilárd: Citromfa2019. június 13.
Cohen, Avishai: Arvoles2019. június 11.
XII. BODAJKI JAZZ TÁBOR2019. május 11.

Hírek

Exkluzív interjú Bóna Lászlóval a Budapest Jazz Club idei terveiről

Mivel itt a tavasz, gondoltam rövidesen beindul a pezsgés a BJC-ben. Erről kérdeztem a hely program igazgatóját, Bóna Lászlót.

bona-laszlo.jpg


1) Március 18-án beindul a Budapest Jazz Clubban a Világsztárok a BJC-ben idei évadja. A 32 éves amerikai gitáros Julian Lage lép fel nálatok. Hogyan akadtatok rá?
Folyamatosan követjük a nagy neveket, de csak ritkán vállalkozunk "új-generációs" zenészek meghívására. Julian Lage azonban már most, fiatal kora ellenére is igazi sztár, Kurt Rosewinkel és Gilad Hekselman mellett a legjelentősebb gitárosa az említett nevek által képviselt generációnak.

2) Ha ez a kettős koncert lemegy, kik jönnek még?
A Tavaszi Fesztivál keretében Bebel Gilberto duóban, májusban John Scofield, június 3-án pedig Benny Golson játszik kvartettjével nálunk.


3) És kikkel álltok még tárgyalásban?
Erre a kérdésre stratégiai okokból és babonából egyaránt nem akarnék válaszolni, de annyit nyugodtan elárulhatok, hogy a fenti nevek alkotott sor nívóján nem esik majd csorba.


4) És mi van régi nagy álmoddal, John Scofield-dal?
Személyesen is nagyon örülök, hogy sikerült végre elhozni Scofield-ot, arról nem is beszélve, hogy egy itthon még sosem hallott formációval, a Combo '66-szel fog szerepelni, aminek a teljes "szereposztása" briliáns nevekből áll.


5) Most már 10 év tapasztalatával a hátad mögött hogy érzed, megérte elindítani és folyamatosan üzemeltetni a BJC-t? Egyáltalán kaptál már kézzel fogható elismerést érte?
Persze, sokszor. Az emlékek pedig az idő múltával megszépülnek, így a rossz dolgokat már feledtem, vagy nem is voltak, már nem emlékszem, mára pedig minden csodás és szép. :-)

De hogy ne vicceljem el a kérdést: tényleg sok emlékezetes élmény volt a 11 év alatt, amik nem tudom mennyire számítanak kézzelfoghatónak, de én annak veszem ezeket.


Vissza a hírekhez