JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 18.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.
A Morgan Workshop sztori2024. március 06.

Hírek

Teljeskörű zeneipari szolgáltatást nyújt a megújult budai tehetségkutató

Újra megrendezik Budapesten Magyarország egyik legnépszerűbb könnyűzenei versenyét, ezúttal Fülesbagoly Tehetségkutató Special néven. A korábbi elnevezés azért módosult, mert a zenei vetélkedő kiegészült egy networking tevékenységgel. Ennek értelmében a Kobuci Kertben június 9-én megrendezett döntőn a zeneipar számtalan területéről jelen lesznek szakemberek, hogy párbeszéd, együttműködés indulhasson köztük és a zenészek közt. A szervezők biztosítanak a zenekaroknak fesztiválos fellépéseket, sajtókampányt, stúdiózást, klipkészítést és játszást, rádiós jelenlétet és arculattervezést is.

nka-logo.jpg


A nagyszabású könnyűzenei versenyt 2019-ben is megrendezik Budapesten, idén Fülesbagoly Tehetségkutató Special néven. Ahogy korábban, most is olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját szerzeményeik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló, a szervezők jazz formációk jelentkezését is várják.

A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat június 9-én meghallgatják a Kobuci Kertben. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, László G. Gerzson, a Music Channel zenei és programigazgatója, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója, és Warnusz Zsuzsa zenész, hangszerelő.

A tehetségkutató ezúttal kiegészül egy úgynevezett networking szolgáltatással: a Kobuci Kertbe a könnyűzenei élet számtalan szereplője kitelepül, például a menedzserképzésben élen járó Zeneipari Hivatal, a Szent György Médiaiskola, ahol a legmagasabb szinten zajlik az animációs és hangmérnöki képzés, vagy az online zenei terjesztéssel foglalkozó WMMD. A Fülesbagoly Tehetségkutató partnerei a döntőben tapasztaltak alapján klipkészítést, menedzseri munkát, különböző zenei képzést és szolgáltatást ajánlanak fel a zenekaroknak ingyenesen. Emellett rengeteg, hagyományos nyereményt zsebelhetnek be a zenekarok, fesztiválfellépéseket (Campus Fesztivál, Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál, Óbudai N Nagyrendezvény, Művészetek Völgye - Harcsa Veronika Udvar, Budapest Music Expo), rádiós jelenlétet, stúdiózást, klipjátszást a Music Channel zenetévén, 5 millió forint értékű sajtómegjelenést, grafikai tervezést és egy koncertet jövőre a Kobuciban. A nyertes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint.

A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. május 21., éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program  támogatásával.


hangfoglalo.jpg

Vissza a hírekhez