JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 16.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.
Blaser, Samuel: Book Nine2024. április 03.

Hírek

Blues From Angelland - A Halper Quintet Quartetje az iFben

Halper Laci ős iF-es, tíz éve zenél az iFben. Követhettem különböző formációit a Beatles dalokat feldolgozó duóktól a Hendrix Experiment-ig és a Halper Quintet-ig. Első alkalommal saját rendezésű amatőr filmjét is vetítettük, nem rég pedig kulturális ismeretterjesztő munkájáért kapott Pernye András-díjat. Volt olyan koncertje az iF-ben, amire Eddie Gomez is elkísérte, sőt le is kísérte Román Péter hangszerén.

Most legújabb lemezükön dolgoznak, „Blues from Angelland” a címe. „Gyerekkori álmom ez a lemez.” - mondja. Álom a Marx téri (Angyalföld határa) mesebeli hangulatú és ketyegésű órásműhelyből, ahol a papája dolgozott. Hosszan sorolja azokat a nagyszerű külföldi és hazai muzsikusokat, akik szerepelnek a lemezen.  Hatalmas lelkesedéssel beszél Póka Egonról, aki gyönyörűen basszusozik az egyik számban. Szerencsére ott tart ma már a technika, hogy nem kell személyesen együtt levonulni a stúdióba, elég file-okat küldözgetni, így Eddie Gomez-t és többeket is hallhatjuk hamarosan a lemezen.

A Halper Quintet Laci saját zenéjét játssza, természetesen a kopott zöld Fender elektronikus hangzásvilágára épülve, kiváló fúvósokkal és ritmus szekcióval. A tegnapi felállás: Halper László - gitár, Fekete István - trombita, Kosztyu Zsolt – basszusgitár, Sramkó János dob. Sajnos, Kollmann Gábor a zenekar ötödik tagja tegnap nem ért rá.


halper-quartet.jpg


halper.jpg


fekete-pisti.jpg


kosztyu.jpg


sramko.jpg


Itt meghallgatható a „Little Steps” című szám tegnapi változata. Laci a latinos ritmus és Sramkó János szólója miatt ezt ajánlotta az iF Live sorozatba.

https://www.facebook.com/119649694670/videos/2319470311642090/?t=3


koncert-utan.jpg


Sramkó Jani nagyon elégedett volt a bulival és Laci játékával: “Úgy dzsanázol, hogy az már nekem kellemetlen!” - idézett szerintem egy régi mondást, de én azt mondanám inkább: úgy dzsanáztak, hogy az mindenkinek kellemes volt, aki hallhatta.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez