JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 23.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Második Pilisborosjenői B52 JazzFeszt

Tavaly ilyenkor egy kockázatos kísérletbe fogtunk: jazzfesztivált szerveztünk Pilisborosjenőn. A tavalyi fesztivál egyértelmű sikerét követően az idei kihívás az volt, hogy legalább ugyanakkora közönséget bevonzva, hasonló, vagy még színvonalasabb rendezvényt szervezzünk. Néhány újítással igyekeztünk élvezhetőbbé tenni a fesztivált. Profi hangosítást szerveztünk, nagyobb teret rendeztünk be, a vendéglátásnál bővítettük a választékot és a kiszolgáló helyek számát, és gyerekprogramokat is szerveztünk, külön teret és animációt biztosítva a kicsiknek.

7.jpg


Az alapkoncepciónk nem változott: elsősorban a helyi közönséget céloztuk meg, és nem csak a jazz rajongóit, hanem mindenkit, aki egy kellemes délután reményében kilátogatott a Mandelbrot udvarába, hogy találkozzon barátokkal, ismerősökkel, meghallgasson egy jó koncertet, vagy megkóstoljon valamit  a helyi finomságokból. Vagy esetleg ismét megkísérelje legyőzni Gara Anita sakknagymestert. Szóval, piknikhangulatot teremtettünk, amihez jól jött a hosszú esős időszakot követő verőfényes időjárás.


3.jpg


14.jpg


A közönség pedig idén is díjazta az ötletet, hamarosan megtelt a Mandelbrot udvara, legalább négyszáz fő biztosan megfordult a fesztiválon. Az első fellépő a Dzsindzsa volt. Weisz Gábor (szaxofon), Hock Ernő (bőgő, basszusgitár) és G. Szabó Hunor (dob) lendületes előadást még a gyermekek is élvezték.


1.jpg


2.jpg


A Mörpava két tagja is pilisborosjenői, ezért helyi zenekarnak számít és már a tavalyi első fesztiválon is fellépett. Jellegzetes hangzású dalaikkal idén is sikert arattak. A zenekar tagjai: Csongár Gergő - gitár és szöveg, Jéger Dorka  - ének, Miskolczi Marci - basszusgitár, Ördög Krisztián - szaxofon és fuvola, Richter Ambrus – dob.


12.jpg


11.jpg


A fesztivál harmadik fellépője volt az Arura Trio volt. Ezt a koncertet előzte meg a legnagyobb várakozás. Tóth Viktor szaxofonos már tavaly is részt vett, akkor egy másik formációját hozta el, és sokan visszavárták. Az Arura Trio-ban Lukács Miklóssal (cimbalom) és Orbán Györggyel (bőgő) muzsikál együtt. A trió Pilisborosjenőn is nagy sikert aratott.


15.jpg


16.jpg


A koncertek 10 óra körül véget értek, sajnos az előre betervezett és meghirdetett jam session nem jött össze, de a közönség szemmel láthatóan jól érezte magát, a piknik még sokáig folytatódott. Jövőre jó eséllyel ismét lesz jazzfesztivál Pilisborosjenőn.


17.jpg


Vissza a hírekhez