JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Teltház a Meseházban

Május 30-án a Gyárfás István Trió lépett fel Békéscsabán a Meseház Jazzcsütörtök sorozatának vendégeként. Veres Krisztina, a Ház vezetőjének kifejezett kérésére a 2016-ban felvett „Cartoon Jazz” című lemezüket mutatták be.

img-20190530-182905.jpg


Oláh Zoltán a bőgős, és Cseh Balázs dobos a rövid hangbeállást követően máris élvezhette a helyiek vendégszeretetét  a szemközti Kotró névre hallgató igazán autentikus vidéki kocsmában, de arra nem számítottak, hogy a koncert helyszíne pillanatok alatt megtelik a közönséggel....de tudjuk, hogy Gyafit nem lehet zavarba hozni, széles mosollyal elkezdte a koncertet szólóban, majd az első szám után úgy konferálta fel a két "eltévedt bárányt", mintha így lett volna megbeszélve.


img-20190530-191306.jpg


Ezután kezdődött az igazi csoda, hiszen dupla volt az élvezet kérem szépen, gyermekkorunk kedvenc mesefilmjei jelentek meg előttünk hihetetlenül igényes zenei megoldásokkal, szólókkal. Jó volt látni az emberek arcán a boldog felismerést, ahogy felcsendült például a Vizipók Csodapók dallama, és látni, ahogy suttogják a szöveget, sokan pici gyermekük fülébe, átélve saját gyerekkorukat is.

A gitárosok köztudottan szeretik a hangerőt, de Gyárfás István ebben is más. Szinte akusztikusan irányította zenekarát, olyan intim hangzást létrehozva, amellyel a közönség teljes figyelmét lekötötte. Ilyet nagyon kevesen tudnak.


img-20190530-192203.jpg


Mivel Gyafi tudta, hogy a közönségben ott ül Tóth Sándor szaxofonos, aki segít a koncertszervezésben, nem hagyhatta ki, hogy ne invitálja fel az utolsó számra, a jól ismert Kőkorszaki Szaki, azaz Frédi és Béni zenéjére.


img-20190530-203626.jpg


Frenetikus volt a siker, a ráadásnak eljátszott „Bye, Bye Blackbird” pedig már csak hab volt a tortán. A békéscsabai közönség ismét nagy ajándékot kapott a magyar jazzművészettől.

A koncertsorozat megvalósítását az NKA Hangfoglaló Program támogatja.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez