JazzMa

Friss Hírek

Bartók a Lamantinon2019. június 25.
Huszadszor is Lamantin2019. június 24.
Gyárfások2019. június 21.
Abrams, Casey: Jazz2019. június 20.
HARMÓNIA ÉVADZÁRÓ2019. június 17.
The Partisans: Nit De Nit2019. június 15.
Mezei Szilárd: Citromfa2019. június 13.
Cohen, Avishai: Arvoles2019. június 11.
XII. BODAJKI JAZZ TÁBOR2019. május 11.

Hírek

Visszapillantás az I. Gozsdu Jazz Fesztiválra

A Gozsdu Udvarban június 4-én és 5-én Jáger Bandi zongorista a magyar jazzélet neves előadóit kérte fel a nemzetközi közönség előtti szereplésre. A Gozsdu Jazz Fesztivál mindkét napján 17 órától 21:30-ig ingyenes koncerteket hallhatott a nagyérdemű!

Igazi jazz díva, Pocsai Krisztina és quartetje nyitotta meg a fesztivált. Saját szerzemények mellett jazz standerdek is elhangzottak különleges hangszerelésben. A zenekar összeállítása a következő volt: Pocsai Krisztina - ének, ifj. Tóth Pisti - gitár, Orbán György - bőgő, Tóth Viktor – altszaxofon.


pocsai-kriszta-quartet.jpg


Majd a Malek Andi Soulistic lépett színre. A Soulistic a neves énekesnő, Malek Andrea és a zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi együttműködéséből jött létre 2016-ban. A formáció egy nagyon különleges projekt, amely a Jazz és az R&B stílust ötvözi a magyar népzenével. A “Soulistic” név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal.

Az együttes „Álom” című saját szerzeményeket tartalmazó legújabb albumát, és a 2017-ben megjelent „Madárka” népdal feldolgozás albumát mutatta be. Malek Andrea - ének, Jáger Bandi - zongora, Balogh Roland - gitár, Barcza Horváth József - bőgő, Pecek Lakatos András – dob.


jager-bandi.jpg


malek-andrea.jpg


malek-andi-soulistic.jpg


A fesztival első napját a Gyárfás Istvan Trió zárta. Gyárfás István - gitár, Oláh Zoltán - bőgő, Cseh Balázs – dob.

A trió a nemrég megjelent legújabb rajzfilm slágereket tartalmazó albumát mutatta be, de természetesen a jazz standerdek sem hiányoztak a repertoárból. Gyafi meglepetés vendéget is hívott Molnár Enikő fiatal énekesnő személyében.


A második napot a Swing à lá Django fergeteges koncertje nyitotta meg. Lombos Pál - bőgő, Dani János - gitár, Weisz Nándor - dob, Seres Vili – klarinét.


swing-a-la-django.jpg


Majd az ország egyik legnépszerűbb jazz énekesnője, Szőke Nikoletta folytatta. Quartet összeállításban saját szerzeményeit énekelte el Niki és jazz standerdeket. Szőke Nikoletta - ének, Barcza Horváth József - bőgő, Balogh Roland – gitár, Kőfalvi Csaba – dob.


szoke-nikiek.jpg


szoke-nikoletta-quartet.jpg


És a fesztivált az Oti Voice & Bass ének-basszusgitár duó zárta.

Az Oti Voice & Bass öt éve aktívan működő, egyedi formáció. Számukra sokat jelentő dalokat formálnak át saját stílusukra Jazz, blues, pop és R&B műfajban. Oti – ének, Kővári Péter – basszusgitár.

Vissza a hírekhez