JazzMa

Friss Hírek

Bartók a Lamantinon2019. június 25.
Huszadszor is Lamantin2019. június 24.
Gyárfások2019. június 21.
Abrams, Casey: Jazz2019. június 20.
HARMÓNIA ÉVADZÁRÓ2019. június 17.
The Partisans: Nit De Nit2019. június 15.
Mezei Szilárd: Citromfa2019. június 13.
Cohen, Avishai: Arvoles2019. június 11.
XII. BODAJKI JAZZ TÁBOR2019. május 11.

Hírek

„Jazz Rock Orchestra”; avagy Varga Dániel a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta, itt a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Mi lett velük? – Spányi Emil (Lausanne, Svájc)

Spányi Emilt még azelőtt ismertem meg, hogy külföldre ment tanulni. 1991 tavaszán az akkor indult Merlin Jazz Clubban volt jegyszedő! Aztán már Párizsban élt, mikor az 1990-es évek második felében Gadó Gábor – aki szintén párizsi - hívta fel rá a figyelmem. Meg is hívtam a Bartók Rádióba Klasszikus és jazz sorozatomba. Azóta több mint két évtized telt el…

HARMÓNIA ÉVADZÁRÓ

A Budapest Jazz Club pénteki koncertjeit szervező Harmónia Jazz Műhely az előző évekhez hasonlóan, idén is júniusban tartotta évadzáró koncertjét. A nyári vakáció megkezdése előtt az is hagyománnyá vált, hogy az utóbbi évadzárókon a Romániából érkező Luiza Zan és magyar muzsikusbarátai, a „Hungarian All Stars” néven is szereplő Gyárfás Istvánnal kiegészült Sárik Péter Trió lépett fel. A hagyomány folytatódott, a múlt hétvégi Harmónia búcsún is Gyafi, azaz Gyárfás István gitározott, Sárik Péter zongorázott, Fonay Tibor bőgőzött, Gálfi Attila dobolt, és természetesen Luiza Zan énekelt.

Solymári Jazz Weekend tripla koncerttel, dupla lemezbemutatóval

A solymári Apáczai Csere János Művelődési Házban 19 éve működő Little Jazz Pub hagyományos évadzárójára került sor 2019. június 15-én. A 2019-es Solymári Jazz Weekend három zenekar koncertjével, egyben két lemezbemutatóval gazdagította Solymár nagyon színes kulturális életét.

Játék – Megfejtés és nyertes 2019 június

Lassan 3 éve, 2016 októberben indította –a minden hónap első vasárnapján dedikált CD nyerési lehetőséggel jelentkező- játéksorozatát a Seattle-ből a svájci Friburg-ba költözött Dr. Szabó Csaba!

Harcsa Veronika–Gyémánt Bálint - Serge with Holy Scar

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint a Traumton Records kiadó stúdiójában, egy ódon hangulatú berlini térben rögzítette legújabb videóját. A „Serge with Holy Scar” című szám a keserédes vágyódásról szól, zeneileg pedig a pszichedelikus rockzene hatása érezhető rajta. A dal hamarosan élőben is meghallgatható, hiszen július 20-a és 28-a között kilencállomásos magyarországi turnén mutatja be a „Shapeshifter” című lemezt a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet.

Amerikából jöttem – Exkluzív interjú Kéri Samuval

Kéri Samut 5 éve ismertem meg. Akkor még nem volt 16 éves és a D.A.S. Trio gyerekzenekar tagjaként basszusgitározott. Most viszont a világ legrangosabb jazzmuzsikus-képzőjéből Boston-ból jött haza nyári szünetre.

Amerikai gitárvirtuóz a Dürer Kertben

Nagy szerencsémre böngészgettem a net-en a koncertnaptárt június 5-én, és nagy meglepetésemre fölfedeztem, a következő napon, azaz hatodikán a DK-ben Chieli Minucci koncert lesz. (Előtte még két kiváló magyar együttes is fellép, a Király Martina Band és a SoLaTi.)

„JazzElek”, avagy Elek István a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta, itt a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések