JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 20.
Drive-In Saturday2024. április 20.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Ozmosys – LANGNAU JAZZ NIGHTS (2019. július 26.) - Svájci nyári jazzfesztivál-szezon-jelentés (negyedik rész ötödik alrésze)

A Langnau-i jazzfesztivál utolsó zenekara az Omar Hakim Band („Ozmosys”) volt.

Azért „OZ”-mosys, az „O” az ugye Omar, a „Z” pedig Rachel Z zongorista (aki civilben Omar felesége). A zenekar másik fele Kurt Rosenwinkel amerikai gitáros, és egy igazi „basszus-szörnyeteg”, a mauritiusi-francia Lindhey Marthe voltak.

Vagyis a zenekar 50%-a „Joe Zawinul-előéletű” volt; Omar a Weather Report utolsó dobosa volt (a zenekar 1986-os feloszlásáig. Olyan legendás lemezeken játszott, mint a Domino Theory). Lindhey pedig a Zawinul Syndicate utolsó basszusgitárosa volt (Joe 2007-es haláláig.)


oh1.jpg


A koncert – ahogy az várható volt – „őszinte-kőkemény” fúziós zenét hozott, többnyire a zenekar nemsokára megjelenő új lemezéről. Weather Report vagy Zawinul darab – sajnos – nem volt a programban. Omar aki már 60 felett jár, de 20 évet simán letagadhatna – fergetegesen dobol és minden zenész tökéletesen otthon van jazz-rock-ban (Rachel Z – többek között a Steps Ahead-ben és Peter Gabriel zenekarában is lehúzott sok-sok évet, és Kurt Rosenwinkelnek is komoly zenei múltja van). Viszont a kompozíciók – így első hallásra – kicsit egysíkúaknak tűntek, és a végefelé egy nagyon semmilyen „Foo Fighters” szám még semmilyenebb feldolgozása igazán nem hiányzott.


oh2.jpg


oh3.jpg


oh4.jpg


oh5.jpg


oh6.jpg


oh7.jpg


oh8.jpg


oh9.jpg


oh10.jpg


oh11.jpg


oh12.jpg


oh13.jpg


oh14.jpg

Vissza a hírekhez