JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2019. augusztus 20.
MESTERHÁRMAS2019. augusztus 18.
Borbély Mihály: Grenadilla2019. augusztus 15.
Stég színpad, 4. nap2019. augusztus 05.
Minden jó, ha jó a vége2019. augusztus 05.
Szombat a Stégen2019. augusztus 04.
Küzdelem az elemekkel2019. augusztus 04.
Szaxofon reflektorfényben2019. augusztus 04.
A szaxofon mesterei 2019. augusztus 03.
„Játszani is engedd..”2019. augusztus 02.

Hírek

Mi lett velük? – Horváth Andor (Hága)

Andor 2002 őszén jelentkezett a Bartók Rádió Vajda Sándor Jazz Bőgő Tehetségkutató Versenyére. Azóta szem elöl tévesztettem. Most szegedi tudósítónk, Simády Béla hívta fel a figyelmemet rá!

Kis hírek – friss hírek

Mai cikkeink:
Mi lett velük? – Horváth Andor (Hága);
JazzPéntekek a Jókai Klubban - A Bettika Quintet koncertje (Egervári Gábor);
Ezen a napon - augusztus 20.;
Játék – 2019 augusztus – Megfejtés és nyertes (David Friedman + nincs nyertes!);
Jazz a Márványteremben – Gonda János & Gonda-Borbély Duó & Borbély-Bacsó Duó & Sárik–Bacsó–Horváth–Tiba Quartet (1997. szeptember 12.) - Sokszáz/98. rész;
Lemezpolc: Philip Bailey - Love Will Find a Way (Gáspár Károly);
JaMese koncert a szigetszentmiklósi Nemcsak Jazz Klubban (Szegedi Zsuzsa);
MESTERHÁRMAS (Somogyvári Péter);
Lemezpolc: Dave Koz & Friends - Summer Horns II from A to Z (Csapó Krisztián);
Exkluzív interjú Bóna Lászlóval, a Budapest Jazz Klub programigazgató-társtulajdonosával;
Jazzlista;
És amikor Borbély Miska megpödri dús bajszát, lesz jó! (Such Tamás);
Három csillag a BJC színpadán (Krantz Gyula);
Emléktáblát állítottak Csányi Attila emlékére egykori lakóháza falán (Edelényi Szilvia);
Lemezpolc: Borbély Mihály - Grenadilla (Gáspár Károly);
Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
100 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és most a Budapest Dixieland-nél tartunk. 8 és fél év alatt 185 előadót és együttest mutattunk be Önöknek! Őket Lexikon rovatunkból visszakereshetik!
És ha ráklikkelnek a Kis hírek - friss hírekre, akkor olvashatják mostani címszavunkat is!

Játék – 2019 augusztus – Megfejtés és nyertes

Lassan már 3 éve, 2016 októberben indította –a minden hónap első vasárnapján dedikált CD nyerési lehetőséggel jelentkező- játéksorozatát a Seattle-ből a svájci Friburg-ba költözött Dr. Szabó Csaba!

MESTERHÁRMAS

Az utóbbi két évben rendszeressé váltak New York-ban élő dobosunk, Németh Ferenc látogatásai. Európai turnéja hazai állomásain 2017 novemberben a K-11-ben, majd tavaly márciusban és novemberben a BJC-ben láthattuk őt változatlan felállású triójával, melyben Greg Tardy szaxofonozott, és a jazz fővárosából érkezettekhez Európában csatlakozott Oláh „Tzumo” Árpád játszott billentyűs hangszereken. Idén azonban a megszokott november- március periódusból a tavaszi hónap a nyári augusztusra tevődött, és a védjegyévé vált piros ingben játszó zenekarvezető ezúttal vadonatúj, Ferenc Nemeth Freedom Trio nevet kapott formációjával, Chris Potter szaxofonossal és Gilad Hekselman gitárossal érkezett kedden a Budapest Jazz Clubba.

És amikor Borbély Miska megpödri dús bajszát, lesz jó!

Mihály napi esti muri volt augusztus idusán, a békéscsabai meseházi jazz-csárdában. Úgy gondolom, a beavatottaknak kár magyarázni a Borbély és a Dresch neveket, és az ahhoz társítható muzikális magaslatokat. Ez kábé olyan, mint amikor azt mondják: Hofi, és tudja mindenki, hogy kiről/miről van szó. Mindenesetre első felütésre e két úr fúziója csodálatos kombónak bizonyult, és az is volt.

Jazz-ikonok Békéscsabán

Jazz-csütörtök a Meseházban címmel, több mint 10 esztendeje, hónapról hónapra találkozik a békéscsabai vájtfülű jazz-rajongó közönség a hazai kortárs jazz kiváló képviselőivel. Augusztus 15-én Borbély Mihály és Dresch Mihály Quartetje lép a Meseház udvarának színpadára.

A 22. ZSIDÓ KULTURÁLIS FESZTIVÁL

Az immár 22. alkalommal megrendezésre kerülő Zsidó Kulturális Fesztivál szeptember 1. és 9. között idén is világszínvonalú programokkal, nemzetközi hírű fellépőkkel és csodálatos helyszínekkel várja a látogatókat. Budapest legnagyobb zsidó művészeti rendezvényén ebben az évben a Dohány utcai zsinagóga, a Hegedűs Gyulai utcai zsinagóga, a Goldmark terem, valamint a július végi sajtótájékoztatónak helyt adó, új helyszínként bemutatkozó Wesselényi17 mellett, a Frankel Leó úti zsinagógában, sőt a BMC-ben is lesz koncert, még a Bálint Házban ingyenes könyvbemutatókon, filmvetítéseken, beszélgetéseken vehetünk részt. A rendezvénysorozat összes eseménye, az egy BMC kivételével, mindegyik helyszínen este hét órakor kezdődik. Oldalunk profiljához hűen, a koncertek közül a jazz, vagy a jazzhez kötődőket ajánlom olvasóink figyelmébe.

Korábbi bejegyzések