JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Exkluzív interjú Kertész Erikával visszatérő BJC koncertje előtt

Kertész Erikát nemsokára ismét a Budapest Jazz Club színpadán láthatjuk-hallhatjuk!

kertesz-erika.jpg


1) Pár hónappal ezelőtt, amikor épp arra készült, hogy hazaköltözik Amszterdamból, említette, újjászervezi az E.K.Avenue-t, az önálló együttesét. Hány fellépésük volt a nyáron?

Tulajdonképpen újraszervezésre nem volt szükség, mert bár az utóbbi években kevesebb koncertünk volt, az E.K.Avenue sosem szűnt meg. Júniusban a MOMkultban játszottunk. Ott volt egy kis átszervezés, mert sajnos Rátonyi Robi nem tudta megoldani, hogy ott tudjon lenni velünk aznap, így Romhányi Áron zongorázott azon a koncerten. Nagyon jó kis este volt, Áron abszolút beleillik a zenekarba, nagyon inspiráló és egyben biztonságos volt vele játszani. A ráadás számnál még egy kis rap is elhangzott.


2) Most viszont közeleg a pesti visszatérés, hiszen szeptember elején fellép a BJC-ben. Kikkel és milyen anyaggal áll színpadra?

A BJC-ben a „Moonbike” lemezen hallható felállással leszünk hallhatók, Rátonyi Robi fog zongorázni, Szendőfi Péter dobolni, és Szuna Peti pedig basszusgitározni. Nagyrészt a „Moonbike” anyagát fogjuk játszani, de az első lemezünkről is elhangzik majd néhány szám. Igaz, hogy a „Moonbike” egy 2016-os album, de a távollétem miatt igazán sosem játszottuk ki a dalokat koncerteken, így aztán idén még nagyrészt ezek a dalok lesznek hallhatók a koncerteken.


img-2242-hdr-lr-ready-small.jpg


3) Tervez újabb E.K.Avenue CD-t? Ír rá dalokat is, vagy marad a dalszövegeknél?

Új lemezt tervezek, de a részletek még nagyon képlékenyek, főleg azért, mert még én is most próbálok rájönni, hogy milyen irányba szeretnék tovább menni. Túl sok ötletem van jelen pillanatban, és kell idő még, hogy ráérezzek, mi a következő lépés. Semmiképpen sem szeretném szétforgácsolni magam.

Mind a két E.K.Avenue lemez dalait én írtam (az angol szövegeket is beleértve), és szerintem ez a jövőben sem lesz másképp, hacsak nem véletlenül másképp lesz. :)


4) Általában nem nyaggatom az énekesnőket a magánéletükkel, de most kivételt kell tennem. Annál is inkább, mert a férje szintén zenész. Megszűnt a közös duójuk?

A duónk nem szűnt meg, Reschofsky Dáviddal a mai napig vannak fellépéseink, de ez már nem az a duó, ami Amszterdamban volt. Szinte egy időben éreztük meg, hogy a looperes-effektes, kísérletezős stílus ebben a formában nem az, amire vágyunk. Elmondhatatlanul hálás vagyok, hogy ezt a korszakot a „Young Soul, Old Soul” című lemezünkön megörökítettük, mert akkor nagyon sok örömünket leltük benne, és szerencsére rengeteg helyen meg tudtuk mutatni magunkat ezzel a műsorral. Ez a korszak lezárult, de a közös munka nem. Most egyelőre leginkább zártkörű rendezvényeken lépünk fel együtt, de vannak terveink, amik szerintem akkor fognak majd megvalósulni, amikor a kisfiunk elkezd oviba járni és lesz időnk ezen együtt dolgozni.


5) A gyerkőc hogyan állt át a holland életformáról a magyarra? Ovis lesz szeptembertől?

Samu a legkisebb jelét sem mutatta (kívülről), hogy megviselte volna a költözés. Imád Budapesten lenni, szereti, hogy közel vannak a csodálatos nagyszülei, és gyönyörűen beszél magyarul. Bár csak október végén lesz 3 éves, szeptembertől oviba fog járni, ami nagy változás lesz a családunk számára (Amszterdamban csak heti 2 napot járt). A hazaköltözésünk óta egy holland oviba is jár hetente egyszer, hátha nem felejti el teljesen, amit eddig megtanult. Amszterdamban sok barátunk és családtagunk van, biztos, hogy sokszor fogunk ezentúl is menni majd.


6) Ha valaki elvesztette volna a fonalat, azoknak ismételje el, hol és mikor lép fel legközelebb?

Szeptember 4-én este 8-kor a Budapest Jazz Clubban várunk szeretettel mindenkit! 10 éves a zenekar, jubileumi koncert lesz ez.


7) Sok sikert a koncerthez!

Köszönjük szépen, sok szeretettel várjuk Robi bácsit is!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez