JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Gyárfás csütörtök - Augusztus 22., iF Cafe Jazz Club

Vendégek: Tsachik Gelander (ISR) dob, Imminent (GBR) Sweetie, Katouche & Nosente - ének, Aren - dob, Pardi Hanna – ének.

hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


A Gyárfás csütörtök havonta kétszer jelentkező sorozat az iFben: a jazz világ méltán népszerű Gyafija a közönség, a zenésztársak és saját maga örömére muzsikál-mókázik, egy szóval Gyafizik.


1-1.jpg


Most csütörtökön szép számú közönség gyűlt össze. A legendás augusztus 20-i hidegfront elkerülte Budapestet, meleg nyárvégi estén hallgathatott jazzt és iszogathatott hozzá akár hideg áfonyás sört is, aki eljött. Zenehallgatás, evés-ivás…népszerű hely az iF.


3-1.jpg


A trióban (idén nyáron már másodszor) a kétszeresen is híres izraeli jazzdobos, Tsachik Gelander dobolt, és Schildkraut Vilmos bőgőzőtt. Tsachik azért kétszeresen híres, mert kiváló dobos, aki sokat zenél együtt a legjobb izraeli muzsikusokkal: az iFből is ismert Ehud Ettun-nal, Amikam Kimmelmann-nal, Gyárfás Istvánnal :-) például, másrészt a világ egyik leghíresebb, mondjuk úgy, topológusa (matematika). Mind a két műfaj nehéz és közel egyformán népszerű. (Plusz Hofi az apósa! - A szerk.)


0.jpg


A trió három standard-del kezdett, melyben mind a három művész megcsillogtatta kiváló improvizációs képességét. 


2-1.jpg


Ezután következett a koncert első meglepetése, az Angliában élő, Imminent nevű együttes fellépése, az együttest alkotó négy fiatal, fekete bőrű testvér (három énekes lány és dobos testvérük) három dalt adott elő Gyárfás István és Schildkraut Vilmos kíséretével. Emlékeztetőül a lányok öt évvel ezelőtt a Fekete családdal már egyszer énekeltek az iFben, az öt és a három fekete testvér akkor is óriási siker volt. Gyafival három számot adtak elő. Elsőnek a „Letting Go Reloaded“ című saját szerzeményüket, majd Amy Winehouse „Valerie“-jét, végül pedig egy megrendítő gospelt Kirk Franklin tollából, a „My Life is in Your Hands“-et. A három lány gyönyörű hangon énekel, összeszokott előadással örvendeztetve meg a hallgatóságot. Különleges élmény ezeket a lányokat hallgatni a Ráday utcában.


4-1.jpg


5-1.jpg


A műsor a trióval folytatódott, többek között Kozma József  „Hulló falevelek” című balladájának mesteri, improvizációkkal díszített előadásával.


6.jpg


Bár a koncertet a késői kezdés miatt szünet nélkül kellett megtartani, senki sem fáradt. És következett a koncert második meglepetése Pardi Hanna fellépése. A fiatal énekesnőt Gyárfás István hívta meg a koncertre. Először az idén júniusban a szombathelyi Lamantin Jazz Táborban hallotta Hannát énekelni, nagyon megszerette előadásában a „Misty” című dalt. Most is ezt játszották először, szép hangú, tehetséges előadóként indul Hanna a pályán. A vendégek tapsait Pardi Hanna a „There Will Never Be Another You” eléneklésével köszönte meg.


7.jpg


8.jpg


A koncertbe ezeken a linkeken lehet belehallgatnI:

https://www.facebook.com/119649694670/videos/2507144879329229/?t=0

https://www.facebook.com/119649694670/videos/2507144879329229/?t=0


Vissza a hírekhez