JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2019. szeptember 17.
Jazz-burger a Meseházban2019. szeptember 17.
BEG SZEZONNYITÓ2019. szeptember 15.
Az év fiatal jazz-zenésze V.2019. szeptember 14.
Vörös Niki: Left Alone2019. szeptember 14.
A MEGBÉKÉLÉS JEGYÉBEN2019. szeptember 10.
Klemm, Adam: Instant Pleasure2019. szeptember 09.
A VILÁG ZENÉJE2019. szeptember 08.
Davis, Miles: Rubberband2019. szeptember 05.
METHENY A KÖBÖN2019. szeptember 02.

Hírek

Nyárzáró jazz-meseudvar három zenekarral

A Meseházi Alapítvány rendezésében kerül sor a nyár legizgalmasabb jazz-időutazására, melynek helyszíne a békéscsabai Meseház. Az estén a hazai jazz-zenei élet egyéniségei vezetnek végig a jazz korszakain, a kezdetektől, napjainkig és tovább.

A legkisebb „Gyafi”, avagy Gyárfás Péter a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta, itt a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Mi lett velük? – Horváth Andor (Hága)

Andor 2002 őszén jelentkezett a Bartók Rádió Vajda Sándor Jazz Bőgő Tehetségkutató Versenyére. Azóta szem elöl tévesztettem. Most szegedi tudósítónk, Simády Béla hívta fel a figyelmemet rá!

Játék – 2019 augusztus – Megfejtés és nyertes

Lassan már 3 éve, 2016 októberben indította –a minden hónap első vasárnapján dedikált CD nyerési lehetőséggel jelentkező- játéksorozatát a Seattle-ből a svájci Friburg-ba költözött Dr. Szabó Csaba!

MESTERHÁRMAS

Az utóbbi két évben rendszeressé váltak New York-ban élő dobosunk, Németh Ferenc látogatásai. Európai turnéja hazai állomásain 2017 novemberben a K-11-ben, majd tavaly márciusban és novemberben a BJC-ben láthattuk őt változatlan felállású triójával, melyben Greg Tardy szaxofonozott, és a jazz fővárosából érkezettekhez Európában csatlakozott Oláh „Tzumo” Árpád játszott billentyűs hangszereken. Idén azonban a megszokott november- március periódusból a tavaszi hónap a nyári augusztusra tevődött, és a védjegyévé vált piros ingben játszó zenekarvezető ezúttal vadonatúj, Ferenc Nemeth Freedom Trio nevet kapott formációjával, Chris Potter szaxofonossal és Gilad Hekselman gitárossal érkezett kedden a Budapest Jazz Clubba.

És amikor Borbély Miska megpödri dús bajszát, lesz jó!

Mihály napi esti muri volt augusztus idusán, a békéscsabai meseházi jazz-csárdában. Úgy gondolom, a beavatottaknak kár magyarázni a Borbély és a Dresch neveket, és az ahhoz társítható muzikális magaslatokat. Ez kábé olyan, mint amikor azt mondják: Hofi, és tudja mindenki, hogy kiről/miről van szó. Mindenesetre első felütésre e két úr fúziója csodálatos kombónak bizonyult, és az is volt.

Jazz-ikonok Békéscsabán

Jazz-csütörtök a Meseházban címmel, több mint 10 esztendeje, hónapról hónapra találkozik a békéscsabai vájtfülű jazz-rajongó közönség a hazai kortárs jazz kiváló képviselőivel. Augusztus 15-én Borbély Mihály és Dresch Mihály Quartetje lép a Meseház udvarának színpadára.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések