JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Vladyslav Sendecki + Atom String Kvartett, Tinguely Múzeum, Basel, Svájc (2019. október 25.)

Vladyslav Sendecki (zongora), Dawid Lubowicz (hegedű), Mateusz Smoczyński (hegedű), Michal Zaborski (mélyhegedű) és Krzysztof Lenczowski (cselló) – ez volt az együttes felállása.

Ez a koncert is az idei őszi svájci lengyel kulturális fesztivál részeként került megrendezésre, a Roche gyógyszergyár („Jazz at Roche” programja), és a Tinguely Múzeum közös megrendezésében, a Tinguely múzeum egyik termében (a képeken látható is a háttérben Jean Tinguely egyik „mobil” ... hmmm... alkotása...)


vs6.jpg


Sendecki (1955) lengyel származású, már régóta Svájcban és Németországban élő zongorista-zeneszerző géniusz, aki minden jazz stílusban alkotott már maradandót, a straight ahead-től a fúziós jazz-ig, a kamara jazztől a szimfonikus zenéig. Még anno Lengyelországban a 70-es évek legnagyobbjaival játszott (Urbaniak, Namyslowski, Smietana...), aztán a nemzetközi színtérre lépett, ahol közös projektjei voltak majd’ mindenkivel, aki számít (Randy Brecker, Jaco Pastorius, Marcus Miller, Lenny White, Al Jarreau, Klaus Doldinger, Didier Lockwood, Charlie Mariano...) Emellett már mintegy húsz éve az NDR Big Band zongoristája. Csodálatos kompozíciós készsége és virtuóz, belső fényektől csillogó briliáns zongorajátéka ma is mindenkit lenyűgözött. Ráadásul ezen a délutáni teltházas koncerten egy csodálatos vonósnégyes kíséretében csodálhattuk meg a Mestert. A programban saját kompozíciók, valamint – természetesen – egy Komeda darab is szerepelt. Az Atom String Kvartett remek választás volt a koncertre, virtuóz csapat, tökéletes klasszikus és jazz feelinggel.


vs1.jpg


vs2.jpg


vs3.jpg


vs4.jpg


vs5.jpg


Aki a koncertjükre nem jut el, annak sincs minden veszve: az új projektet lemezeken is meg lehet (és meg is kell!!) hallgatni: egy CD („My Polish Heart”) és egy limited edition LP („Studio Concert”) is megjelent az elmúlt két év során.

Vissza a hírekhez