JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
Névnaposok – Maja2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.

Hírek

Kárfelmérés készül a koronavírus a hazai könnyűzenére kifejtett hatásáról

A szerda délután bejelentett, a COVID-19 vírus okozta járványügyi helyzet erőteljes hatással van a teljes gazdasági életre, beleértve a kulturális élet szereplőit, dolgozóit. Ebben a helyzetben legfontosabb az emberélet védelme, a gazdaság működőképességének a biztosítása. Ugyanakkor a jövő, a veszélyhelyzet utáni időszakra való felkészülés érdekében tudnunk kell, milyen károkat szenved el a könnyűzenei szféra Magyarországon.

A koronavírus megjelenése miatt már március 11-e előtt is mondtak le könnyűzenei eseményeket. A kormány intézkedéseinek következtében azonban egyértelművé vált, hogy március 12-től – bizonytalan ideig – a koncertek, fesztiválok és egyéb zenés események elmaradása nem egyedi eset lesz, hanem általános gyakorlat az egész országban. Azzal, hogy zárt térben 100 fő fölötti rendezvény nem tartható lényegében a hazai, élő könnyűzenei produkciók is szünetelnek. Ez pedig nemcsak a zenészeket, de nagyon sok technikust, menedzsert, klubtulajdonost és a szórakozóhelyek munkatársait is érinti.
Annak érdekében, hogy legalább viszonylag objektív információink legyenek a már felmérhető – prognosztizálható – károkról, a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) elektronikus kérdőíves felmérést indít (olasz minta alapján) a szféra szereplői körében. A KÖSZI a felmérés során keletkező adatokat kizárólag tájékoztatási céllal, a döntéshozók informálása érdekében fogja felhasználni. Az NKA Hangfoglaló Program programirodai feladatainak ellátójaként külön rendszerezi a pályázóktól érkező információkat.
Amennyiben a könnyűzenei élet szereplőjeként úgy érzi, fontos, hogy tényszerű adatok alapján lehessen a szakmát ért károkról beszélni, kérjük, a kérdőív kitöltésével és terjesztésével legyen a segítségünkre! 
A kérdőív elérhető és megosztható az alábbi linken:


COVID-19 ZENEIPARI KÁRFELMÉRŐ KÉRDŐÍV


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez