JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Dr.Peller Jazzband feat. Antal Tibor a Gyémánt Jazz Klubban

Helyszín: Pilisszentiván, Gyémánt Étterem. Időpont: 2020.03.13., péntek 19.30.

hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


A Dr.Peller Jazzband márciusi jazzklubján Antal Tibor hegedűművészt látta vendégül, valamint ez alkalommal debütált a zenekar új dobosa, Izsó Tamás is. Mint már az előző alkalommal, ezen a koncerten is játszott a házigazda zenekar a vendégművész által hozott dalokat, ezúttal kettő igazi hegedűre való hangzott el, de a zenekar által összeállított repertoár is jól összeillett a hegedűhangzással, ami teljesen egyedivé varázsolta a hangulatot.

A koncert a „Basin Street Blues”-zal vette kezdetét, amelyben a szólók után Kozák Zoltán 4 körös bőgőszólójával azonnal „ellopta a show-t”.

Ezt követte a „So Nice (Summer Samba)” című latin dallam, amelyhez kiválóan illett Antal Tibor hegedülése, de Kovács Tamás gitárszólója, és Molnár Zoltán szárnykürtszólója is élményszámba ment.

Harmadikként a „Blue Monk” című blues hangzott el, majd a zenekar által meghangszerelt „Love for Sale” következett.

Ezután Hegedüs Zsuzsanna énekesnő olvasta fel Móra Ferenc: A hegedű című versét az alkalomhoz illően.

Majd pedig elhangzott az első „valódi” hegedűs nóta, a ¾-es lüktetésű „A Taste of Honey”, amelyben Antal Tibor csodálatosan, atmoszférikusan adta elő a témát, és a szólót.

Majd egy újabb olyan dal következett, amelyben a hegedű játszotta ismét a főszerepet, a „Beautiful Love” című standard. Ebben azonban helyet kapott egy-egy szóló erejéig Molnár Zoltán trombitán és dr.Peller György szopránszaxofon is, illetve Izsó Tamás adott elő egy kiváló dobszólót.

Rövid szünet után egy Django Reinhardt szerzeménnyel folytatódott a koncert, a „Stompin’ at Decca” témáját Antal Tibor vezette elő hegedűn.

Ezt egy szép ballada, a „Shadow of Your Smile” követte, majd egy Peller szerzemény, a „Morning Blues” következett.

Ezután ismét a zenekar saját hangszerelésében az „All of Me” hangzott el, Hegedüs Zsuzsanna énekével.

Az utolsó előtti szám egy kicsit más stílusirányba fordította a koncertet, Herbie Hancock „Watermelon Man”-jét vezette elő a zenekar, ami egy igazi funky blues, de igen jól illett bele mégis a hegedű hangzása.

Utolsó számként a Dr.Peller Jazzband egy még soha nem játszott számot, a Nat King Cole által írt „Straighten Up and Fly Right” című szerzeményt adta elő, amelyben – a közönség nagy örömére – a refrént a zenekar férfi tagjai is énekelték.

A koncert végén természetesen Kovács Tamás ismét elkészítette az elmaradhatatlan fényképet a közönséggel és a vendégművésszel.


89731555-2357108834588309-578483080604418048-n.jpg


Az alábbi fényképeket Soóky Péter készítette.


dsc-7386-00001.jpg


dsc-7417-00001.jpg


dsc-7448-00001.jpg


dsc-7546-00001.jpg


dsc-7650-00001.jpg

Vissza a hírekhez