JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

MARADJ(ON) OTTHON! - 2. rész (A karanténon kívül.)

Talán már mindenki tudja: a koronavírus-járvány miatt sajnos az emberek többségének az otthonmaradás javasolt! Sőt: a kijárást is korlátozták - nem véletlenül. Koncert szóba sem jöhet, marad az otthoni zenehallgatás. (Zárójelben: hivatásomnál fogva (háziorvosként) -maradok a karanténon /és a korlátozásokon/ kívül.)

image1-2020-03-27t184024713.JPG


Előbb egy várható bejelentés: elhalasztották az idei (54!) Montreux Jazz Festival-t. Hetek óta pörgött vissza az óra - március 26-a délelőttig, mert akkor került volna fel a honlapra a műsor. Aztán két nappal előbb ez megszűnt, és közölték a szomorú hírt.


image2-68.JPG


image3.jpg


Más (nem magyar!) honlapokon kutatva találtam egy maximumra értékelt lemezt (az egy kicsit mindig izgat): a fiatal angol zongorista, Elliot Galvin új szólóját. Pár nap múlva olvashatnak róla.


image4-61.JPG


A zaklatott valóság tompítására jól jön egy kis könnyedség, megnyugvás.

A Scott Hamilton Quartet - "Live in London" (Concord, 2003) című lemezét vettem le a polcról. Az amerikai tenorszaxofonos (éppen elmúlt 65 éves, úgyhogy az új koronavírus-fertőzés szempontjából már a fokozottan veszélyeztetett kategóriába tartozik) mellett John Pearce zongorázik, Dave Green bőgőzik és Steve Brown dobol.


image5-52.JPG


Még egy album. Peter Bernstein - "Solo Guitar - Live at Smalls" (SmallsLIVE, 2013) című, 14 standard-et feldolgozó alkotása szólt itthon ma délután. Véletlenül került elő, de mindenképpen ajánlom.


image6-25.JPG


Félek, hogy "igazi" koncertről nem mostanában írunk beszámolót.

Vissza a hírekhez