JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 23.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Lemezajánló (2020.06.29.-07.05.)

Íme egy szemezgetés a következő napok jazz újdonságaiból. A letöltéssel megvásárolható Hi-Res formátum, a vinyl, vagy a CD megjelenési dátuma azonos előadó esetén is eltéréseket mutathat, nem feltétlenül megegyező napra esik. Hétfőnként jelentkező rovatunkban igyekszünk érdekességeket találni a friss kiadványok között.

  • Markus Stockhausen – Wild Life (Sony/Okeh)

A német trombitás nem aprózta el, tripla CD formájában jelentette meg új albumát. Rengeteg elektronika – ami főleg féltestvérének Simonnak köszönhető – kemény ütemek, és a szokásos avantgard hatások keverednek több, mint három órán át.


1.jpg


  • Jean-Paul “Bluey” Maunick – Tinted Sky (Splash Blue)

Bluey az Incognito zenekar vezéregyénisége már az indulás óta. Szóló lemeze a megszokott minőségű smooth jazz, soul, funk, nu jazz…


2-1.jpg


  • Rudy Royston – PaNOptic (szerzői kiadás)

Az egyre népszerűbb, és sokat foglalkoztatott dobos egy több évvel ezelőtt készített, kíséret nélküli szóló albumot tett digitális formában letölthetővé, amelynek bevételeit teljes egészében egy COVID-19 zenei segélyező alapítvány támogatására fordítja.


3-1.jpg


  • Marcin Wasilewski Trio – Arctic Riff (ECM)

A lengyel zongorista triója kicsit sarkvidéki hangulatú lemezén Joe Lovano amerikai szaxofonos igyekszik megtörni a fagyos hangulatot. Sikerrel. A felvételek tökéletesen illeszkednek a müncheni kiadó zenei világába.


4-1.jpg


  • Charles Tolliver – Connect (Gearbox Records)

Az amerikai trombitás a tavaly Szegeden járt zenekarával rögzítette új albumát, azaz Jesse Davis, Keith Brown, Buster Williams, Lenny White a játszótársak. A stílus visszarepít bennünket több, mint 50 évvel ezelőttre, amikor Tolliver debütáló albuma "Paper Man" címmel megjelent.


5-1.jpg


  • Jimmy Heath - Love Letter (Verve)

Az idén januárban elhunyt amerikai szaxofonos 1949-ben készítette első lemezfelvételét. 70 évvel később, 93 éves korában utolsó albumát vette fel néhány remek standard formájában, egy-egy szám erejéig Wynton Marsalis és Gregory Porter vendégjátékával.


6-1.jpg


  • Bill Laswell - Against Empire (M.O.D Technologies)

Az amerikai basszus-fenomén új lemezének megjelenése a járvány miatt csúszott, de most már kapható. Pharoah Sanders és Peter Apfelbaum szaxofonon, Jerry Marrotta, Chad Smith, Hideo Yamaki, Satoyasu Shomura, Adam Rudolph ütőhangszereken játszanak, és itt-ott Herbie Hancock is felbukkan.


7.jpg

Vissza a hírekhez