JazzMa

Friss Hírek

Tuesday Afternoon2024. április 23.
Kis hírek – friss hírek2024. április 23.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Jazz zenészek az állatokért

Idén negyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb állatotthona, a NOÉ Állatotthon (www.noeallatotthon.hu), az éves Segélykoncertjét. A helyszín nem volt más, mint az Állatotthon, ahol szó szerint testközelben voltak a zenészek és azok az állatok, akik megsegítéséről szólt ez a nap. Idén először a jazz igen markánsan megjelent a programban. Három fellépő is képviselte a műfajt hatalmas sikerrel, pedig a közönség finoman szólva sem volt éppen jazzértőnek mondható.

noe-kutya-macska-baratsag.jpg


A Sárik Péter Trió, mint mindig, most is nagyon jó érzékkel szólította meg a közönséget olyan dalokkal, melyek természetesen az  ő világuk, de mindenki számára szerethető  és élvezhető. A vastaps hallatán egyáltalán nem kizárt, hogy az elhangzott műsor hatására lesznek néhányan, akik kíváncsiak az egész műsorra és elmennek a zenekar legújabb lemezének, a „Jazzkívánságműsor”-nak, a  bemutató koncertjére, október 5-én a Művészetek Palotája Fesztivál Színházába.


noe-sarik-peter-trio.JPG

A Sárik Péter Trió balról jobbra: Frey György, Berdisz Tamás, Sárik Péter


Náray Erika is jazz zenekarával érkezett: Glaser Péter, Dennert Árpád, Berdisz Tamás, kiegészülve Sárik Péterrel. Ők ugyan a hely specialitása miatt egy cseppet eltértek a hagyományos műsoruktól, hiszen becsempésztek néhány kifejezetten a gyerekeknek szóló dalt is, amire szemmel láthatóan komoly igény volt, hisz nagyszámú értő közönség gyűlt Erika köré.


noe-naray-erika.JPG

Náray Erika...

noe-naray-erika-kisero-trioja.JPG

...és kísérő triója...

noe-dennert-arpad.JPG

...und Dennert Árpád


Micheller Myrtill és a Swinguistique, állatok ide vagy oda, teljes sikerrel idézték fel a múlt század huszas-harmincas éveinek párizsi hangulatát.  Ezek a mindenki által szerethető dalok elvarázsolták a kicsiket és a nagyokat is egyaránt.


noe-myrtill-es-a-swingistique.JPG


Gyafi (Gyárfás István) is feltűnt a közönség soraiban, akit (saját bevallása szerint) a Noé Állatotthon iránti kíváncsisága hozta ide.


noe-gyafi-es-gyafine.JPG

Gyafi


Az egész napos koncert maratonnak csak egy szelete volt a jazz, rajtuk kívül fellépett még Kozma Orsi, Tóth Gabi, Tóth Vera, Farkas Zsófi, a FreshFabrik, Ed Philips és a Memphis Patrol, és még sokan mások. A különböző műfajok és az élőzene varázsa közel 1.000 embert vonzott ki az Állatotthonba. A fellépő művészek mind elkötelezett állatbarátok, akik évről-évere így segítenek a NOÉ Állatotthon több mint ezer védencének.

Vissza a hírekhez