Keresés

A Beatles és a jazz


A Beatles után - George Harrison és a jazz – Bangla Desh

Mivel már nemcsak azok a dalok fogytak el, amiket annak idején a Beatles-nek írt John, Paul és George, hanem már azok is, melyeket másoknak adtak, így most a Beatles utáni korszak (a szóló évek!) azon dalai jönnek, amikből jazz feldolgozás is készült!


A Beatles után - George Harrison és a jazz – All Those Years Ago

Mivel már nemcsak azok a dalok fogytak el, amiket annak idején a Beatles-nek írt John, Paul és George, hanem már azok is, melyeket másoknak adtak, így most a Beatles utáni korszak (a szóló évek!) azon dalai jönnek, amikből jazz feldolgozás is készült!


A Beatles után - George Harrison és a jazz – All Things Must Pass

Mivel már nemcsak azok a dalok fogytak el, amiket annak idején a Beatles-nek írt John, Paul és George, hanem már azok is, melyeket másoknak adnak, így mostantól a Beatles utáni korszak (a szóló évek!) azon dalai jönnek, amikből jazz feldolgozás is készült


A Beatles és a jazz (A dal, amit a Beatles másnak adott) – Woman

10 hete a „You’ve Got to Hide Your Love Away”-vel elfogytak azok a dalok, amiket John, Paul és George írtak, és a Beatles vette fel őket. Sorozatunkban azokat vesszük górcső alá, amit a fiúk másoknak adtak oda! És jazz feldolgozás is készült belőle!


A Beatles és a jazz (A dal, amit a Beatles másnak adott) – Step Inside Love

9 hete a „You’ve Got to Hide Your Love Away”-vel elfogytak a John, Paul és George által írt nóták, melyeket a Beatles vett lemezre, így új sorozatunkban azokat vesszük górcső alá, amit a fiúk más előadóknak adtak oda! És jazz feldolgozás is készült belőlü


A Beatles és a jazz (A dal, amit a Beatles másnak adott) – Nobody I Know

Mivel 8 hete a „You’ve Got to Hide Your Love Away”-vel elfogytak azok a dalok, amit John, Paul és George írtak, és a Beatles fel is vette, így most azokat a dalokat vesszük elő, amiket a fiúk más előadóknak adtak oda és jazz feldolgozás is készült belőle!


A Beatles és a jazz (A dal, amit a Beatles másnak adott) – Love of the Loved

7 hete a „You’ve Got to Hide Your Love Away”-vel elfogytak a John, Paul és George által írt nóták, melyeket a Beatles vett lemezre, így új sorozatunkban azokat vesszük górcső alá, amit a fiúk más előadóknak adtak oda + jazz feldolgozás is készült belőlük.


A Beatles és a jazz (A dal, amit a Beatles másnak adott) – It’s for You

6 hete a „You’ve Got to Hide Your Love Away”-vel elfogytak a John, Paul és George által írt nóták, melyeket a Beatles vett lemezre, így új sorozatunkban azokat vesszük górcső alá, amit a fiúk más előadóknak adtak oda! És jazz feldolgozás is készült belőlü


A Beatles és a jazz (A dal, amit a Beatles másnak adott) – I’ll Keep You Satisfied

5 hete a „You’ve Got to Hide Your Love Away”-vel elfogytak a John, Paul és George által írt nóták, melyeket a Beatles vett lemezre, így új sorozatunkban azokat vesszük górcső alá, amit a fiúk más előadóknak adtak oda! És jazz feldolgozás is készült belőlü


A Beatles és a jazz (A dal, amit a Beatles másnak adott) – Goodbye

Mivel 4 hete a „You’ve Got to Hide Your Love Away”-vel elfogytak azok a dalok, amit John, Paul és George írtak, és a Beatles vette fel azokat, így új sorozatunkban azokat a dalokat vesszük górcső alá, amit a fiúk más előadóknak adtak oda!


A Beatles és a jazz (A dal, amit a Beatles másnak adott) – Catcall

Mivel 3 hete a „You’ve Got to Hide Your Love Away”-vel elfogytak azok a dalok, amit John, Paul és George írtak, és a Beatles vette fel azokat, így új sorozatunkban azokat a dalokat vesszük górcső alá, amit a fiúk más előadóknak adtak oda!


A Beatles és a jazz (A dal, amit a Beatles másnak adott) – Bad to Me

Mivel 2 héte a „You’ve Got to Hide Your Love Away”-vel elfogytak azok a dalok, amit John, Paul és George írtak, és a Beatles vette fel azokat, így múlt héten indult sorozatunkban azokat a dalokat vesszük górcső alá, amit a fiúk más előadóknak adtak oda!


A Beatles és a jazz (A dal, amit a Beatles másnak adott) – A World Without Love

Mivel a múlt héten a „You’ve Got to Hide Your Love Away”-vel elfogytak azok a dalok, amit John, Paul és George írtak, és a Beatles vette fel azokat, így ma induló sorozatunkban azokat a dalokat vesszük górcső alá, amit a fiúk más előadóknak adtak oda!


A Beatles és a jazz – You’ve Got to Hide Your Love Away

Ez a szoros Beatles ABC-ben az utolsó dal! A kritikusok szerint ez volt az első „gay song” a pop-rock zene történetében. Ez a vélekedés főleg azután erősödött fel, mikor Brian Epstein temetésén ezt a dalt játszották búcsúztatóul!


A Beatles és a jazz – You’re Going to Lose That Girl

A dalt 1965 február elején írta John, Weybridge otthonában (Nagy valószínűséggel Paul kis segítségével…) Kimondottan az 1965 nyarán bemutatott második Beatles filmhez, a „Help!”-hez és az azonos című LP-re!


A Beatles és a jazz – Your Mother Should Know

A dalt 1967-ben írta kimondottan a Magical Mystery Tour filmhez Paul McCartney.


A Beatles és a jazz – You’ll Be Mine

A dalt 1960-ban az akkoriban nagyon népszerű amerikai énekegyüttes, az Ink Spots paródiájaként írta a Beatles elődjeként működő The Quarrymen két tagja, Paul McCartney és John Lennon.


A Beatles és a jazz – You Won’t See Me

Paul 1965 nyarán írta a dalt, amivel a megkeseredett szerelmes szerepében tetszelgett, hisz akkori barátnője, Jane Asher addigra már elhidegült és elköltözött tőle. Ez lett az 1965 decemberében megjelent „Rubber Soul” LP A-oldalának harmadik track-je.


A Beatles és a jazz – You Never Give Me Your Money

Ezt a dalt Paul 1968-ban írta, miután az előző évben meghalt menedzserük, Brian Epstein, így a pénzügyi gondok a nyakukba szakadtak. Végül ez lett az „Abbey Road” LP második oldalának harmadik száma (egyben a 15 perces medley nyitó felvétele).


A Beatles és a jazz – You Like Me Too Much

A dalt George Harrison 1965 elején írta kimondottan a második Beatles filmhez, a „Help!”-hez.