Keresés

Hírek

Archívum

Hírek dátum szerinti szűrése

Kis hírek – friss hírek

A 45. Debreceni Jazz Napok, akarom mondani a 2. Debreceni Bor- és Jazz Napok elé;
-9. nap - Intermezzo;
-10. nap Palágyi Ildikó Indigo Project;
HUNYADI /ZENE/ TÉR (Somogyvári Péter);
Exkluzív interjú Mózes Tamarával;
-11. nap Rafael Márió Jazz Project;
-12. nap Hoffbeat;
-13. nap Sapszon Orsi Quintet;
-14. nap Zsula Rebeka-Gyarmati Fanny Duó;
Trió Kontraszt - Opus Jazz Club - 2016.07.20. (Dr. Nagy Sándor);
-15. nap Kiss Flóra Trió;
-16. nap Pocsai Kriszta-Schneider Zoltán Duó;
-17. nap Bin-Jip feat. Subicz Gábor;
Harcsa Veronika újra jelentkezik;
-18. nap Gáspár Károly & The Young Tigers Sztárvendég: Németh János;
-19. nap Nagy János–Frankie Látó–Szentpáli Roland Trió;
Vidéki jazzarcok - Exkluzív interjú Varga Anikóval (Hódmezővásárhely);
-20. nap Suba Attila & The SoulFool Band;
-21. nap Step Time Band;
-22. nap Hendrix Project;
-23. nap Koós-Hutás Áron E.T. Project;
-24. nap Chris Devil Trio;
-25. nap Juhász Gábor Trió;
-26. nap Varga Bendegúz Quintet;
-27. nap Gayer Mátyás-Molnár Sándor Quartet feat. Hofecker Dániel;
-28. nap Elek István Quartet feat. Pocsai Kriszta & Gyárfás István;
-29. nap Kőszegi New5;
-30. nap Sequence;
-31. nap Cseke Gábor Trió;
-32. nap Syrius Legacy;
-33. nap Kertész Erika és Reschofszky Dávid;
Exkluzív interjú Dóri Évával a Szemesi Jazzudvar főszervezőjével;
Gondolataim a jazz-ről - 2016 június (Dr. Nagy Sándor);
-34. nap E.K. Avenue;
-35. nap Ágoston Küntett;
-36. nap Barabás Lőrinc Quartet;
-37. nap Iván Szandra & Jász András;
-38. nap Révész Richárd Latin Trio;
-39. nap Debrecen Dixieland Jazz Band feat. Gyárfás István;
Exkluzív interjú Szőke Nikolettával;
Jazz mindenkinek - Alba Regia Feszt 2016 (Kámán Ildikó);
Ismét Dixie Fesztivál Hajdúszoboszlón (Fazekas Csaba);
Lemezpolc (Brad Mehldau, Allen Toussaint - Gáspár Károly, Michiel Braam - Dr. Nagy Sándor, Organism, Milan Petrović Quartet, Babos Makrokozmosz - Horváth László);
Magyar Jazz ABC: Birta Miki (Csányi Attila).


A 45. Debreceni Jazz Napok, akarom mondani a 2. Debreceni Bor- és Jazz Napok elé

Június 26-án elindult a visszaszámlálás, hisz nemsokára beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


-9. nap - Intermezzo

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 9-et kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


Ezen a napon - július 26.

Ezen a napon


-10. nap Palágyi Ildikó Indigo Project

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 10-et kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


HUNYADI /ZENE/ TÉR

A terézvárosi házak kapuira kitűzött plakáton hirdette a helyi önkormányzat a nyári szombatonként indult ingyenes Hunyadi téri programok legújabb eseményét. Örömmel jelenthetem, ezúttal a jazz került az eddig már több műfajt bemutató változatos kínálatba.


-11. nap Rafael Márió Jazz Project

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 11-et kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


-12. nap Hoffbeat

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 12-t kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


Exkluzív interjú Mózes Tamarával

Be kell vallanom, Tamarát viszonylag elég későn, úgy 2010 körül ismertem meg személyesen. Mentségemre legyen mondva, Párizsba járt jazzének szakra... Most viszont bejutott egy franciaországi énekverseny döntőjébe, így gondoltam, jól kifaggatom…


-13. nap Sapszon Orsi Quintet

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 13-at kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


-14. nap Zsula Rebeka-Gyarmati Fanny Duó

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 14-et kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


Trió Kontraszt - Opus Jazz Club - 2016.07.20.

A fesztiválok idején, a nyár közepén, egy újabb lemezfelvétel után hallhattuk a Grencsó-Tickmayer-Miklós triót a Mátyás utcában. Azt nem lehet mondani, hogy hatásvadász, üzleti érdekek irányították ezt a társulást - teljesen másról van szó. Megérett a helyzet a következő
lemez felvételéhez - és ez meg is történt az elmúlt héten. Az előző, 2014-es (szintén BMC) CD után egy jelentős változás: Grencsó István (fúvós hangszerek) és Kovács Tickmayer István (billentyűsök) mellett Geröly Tamás helyét a doboknál Miklós Szilveszter foglalta el.


-15. nap Kiss Flóra Trió

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 15-öt kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


-16. nap Pocsai Kriszta-Schneider Zoltán Duó

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 16-ot kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


50. Montreux Jazz Festival 2016 (rövid összegzés)

50. MONTREUX JAZZ FESTIVAL: BACK TO THE FUTURE. THANK YOU - SEE YOU NEXT YEAR! 51st MJF 30 JUNE - 15 JULY, 2017 - hirdeti a fesztivál honlapja. Július 16-án, szombaton ért véget a koncertek sorozata - megint egy évet kell várni a következőkre.
A jubileumi esemény részese lehettem - ha csak néhány napig is. Maradandó élményekkel lettem gazdagabb. És a bevezető mondat - "vissza a jövőbe" - értelmét (talán) meg tudom magyarázni. Legalábbis megpróbálom...


-17. nap Bin-Jip feat. Subicz Gábor

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 17-et kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


Harcsa Veronika újra jelentkezik

Megszokhatták már, hogy Veronika újabb és újabb megmozdulásairól rendszeresen hírt adunk! – A szerk.


Jamie Cullum

Bizony, volt olyan lator ember, aki a pénteki Lisa Stainsfield koncertet a 13. VeszprémFest legnagyobb bulijának nevezte, s most bajba került. Konkrétan azért, mert ezek után hogyan is tudja elhitetni bárkivel, hogy ez még nagyobb buli volt?


-18. nap Gáspár Károly & The Young Tigers Sztárvendég: Németh János

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 18-at kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


In memoriam Mohai Győző (1967-2016)

Megint szomorú hír érkezett: július 11-én szívinfarktusban elhunyt az egyik számomra legszimpatikusabb, egyéni hangú dobos, Mohai Győző. Még 50 éves sem volt.


Korábbi bejegyzések