Keresés

Hírek

Archívum

Hírek dátum szerinti szűrése

Gyakornokokat keresünk – 2017 november-december

Magyarország leglátogatottabb jazzfelülete, a JazzMa.hu 20-30 év közötti agilis, nagy munkabírású, jazzkedvelő (!!!) gyakornokokat keres.


JazzMa.hu Olvasói Szavazólista 2017

Somogyvári Péter ötletéből már 2013 decemberében lehetett beküldeni olvasóinknak szavazatokat! Igaz, első alkalommal még JazzMa.hu Readers’ Poll-nak neveztük az eseményt! Oszt a végeredményt 2014. január 1-én jól közzé is tettük. A mostani tehát a jubileumi, ötödik Olvasói Szavazólista!
A tavalyihoz hasonlóan az idén is már november 1-től lehet küldeni a szavazatokat az olvaso.jazzma.hu@gmail.com e-mail címre. És ne feledjék a beküldési határidő december 26-a éjfél! Utána küldött szavazatokat már nem fogadunk el!
Ja, és csak magyar előadókra lehet szavazni, kivéve Az év koncertje (külföldi előadó)!


JazzMa.hu Szerkesztőségi Szavazólista 2017

2014 decemberében lehetett beküldeni először szerkesztőségi tagjainknak szavazatokat! A végeredményt 2015. január 1-én tettem közzé. A mostani tehát már a negyedik Szerkesztőségi Szavazólista!
A tavalyihoz hasonlóan az idén is már november 1-től lehet küldeni a szavazatokat az olvaso.jazzma.hu@gmail.com e-mail címre.
És ne feledjétek: a beküldési határidő december 26-a éjfél!
Utána küldött szavazatokat már nem fogadok el!


JazzMa.hu Muzsikusi Szavazólista 2017

2016 november-decemberében lehetett beküldeni először magyar jazzmuzsikusoknak szavazatokat! A végeredményt 2017. január 1-én tettem közzé. A mostani tehát már a második Muzsikusi Szavazólista!
A tavalyihoz hasonlóan az idén is már november 1-től lehet küldeni a szavazatokat az olvaso.jazzma.hu@gmail.com e-mail címre.
És kedves jazz zenészek ne feledjétek/feledjék: a beküldési határidő december 26-a éjfél!
Utána küldött szavazatokat már nem fogadok el!


Egy asztalnál - Váczi Eszter az iF-ben

2017. december 12-e, szürke, esős kedd este az iF kávézóban. "Rengeteg ember", valamint Váczi Eszter (ének) és a Quartet (Gátos Iván - zongora, Schneider Zoltán - gitár, Gátos Bálint - basszusgitár, Gyenge Lajos - dob). Három hónapja jelent meg a negyedik album "Egy perc" címmel - a régi és az új dalokból kaptunk "ajándékcsomagot" a közelgő ünnepekre való
tekintettel.


Családi körben

Möntör Máté és Oláh Krisztián születésnapi koncertre hívta az érdeklődőket a K11 Művészeti és Kulturális Központba.


Subicz Gabor jazz-kommandója a Sikk klubban

SUBTONES!!! ...a Sikk klub és a debreceni Jazzbarátok Köre közös szervezésében a Sugalló Kulturális Egyesület támogatásával. December 14. csütörtök 20h Sikk klub - Debrecen, Domb u. 1.


Jazzliget – Jazzkarácsony

2017. december 15. péntek 19.30 - Igazi karácsonyi hangulat swing és jazz slágerekkel.
Fellép a Jazzmania Big Band és sztárvendégei: Malek Andrea és Mujahid Zoltán.


Kézdy Luca solymári megdicsőülése 4 nappal a névnapja előtt

2017. december 9-én, szombaton koraeste 6 órakor a solymári Apáczai Csere János Művelődési Ház aulájában, rokonok, barátok és helybeli, valamint budapesti értelmiségiek előtt Kézdy Luca (a Bartók Rádió 2006-os Jazz Hegedű Versenyének Közönség-díjasa) fotókiállításának megnyitójára került sor. Előbb Luca játszott, majd Barcsik Géza megnyitóbeszédét a művház igazgatója olvasta fel:


Jazz a Márványteremben – Első évfolyam tizenhatodik est II. rész

A sorozat kezdetén már megírtam, hogy milyen akadályokon kellett „átszökkennem” ahhoz, hogy végül is 1995. január 23-án elindulhasson a „Jazz at the Marble Hall”, magyarul „Jazz a Márványteremben” sorozatom. Az alapkoncepció az volt, hogy ezek a hétfői estek 7 órakor kezdődnek, hogy 10-re, a tapsok/ráadások miatt maximum fél 11-re befejeződhessenek.
Az est nyitányául jazztörténeti sorozatot hallhatunk magyar jazzmuzsikusok előadásában, majd a második részben (Mester és Tanítványa) a jazztanszak egyik tanára mutatja be legkedvesebb tanítványát, végül a harmadik részben egy olyan fiatal együttest ajánlok a közönség figyelmébe, akik szerintem nagyobb figyelmet érdemelnének.
Az 1995 és 2009 között elhangzott közel ötszáz koncertet rögzítettük, majd pár héttel később „Éjszakai jazzklub” sorozatomban valamennyiből műsort készítettem, ami el is hangzott a Bartók Rádióban.


A Bartók konzi jazztanszakának tanárai 2017-2018 – Serei Dániel (dob)

Egyszer pár évvel ezelőtt már kísérleteztem azzal, hogy interjúsorozat keretében bemutassam Önöknek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékének tanárait. Mit ne mondjak, nem volt könnyű…
A vasárnaponként jelentkező új sorozatunkban a Bartók konzi jazztanárai remélem, kicsit rugalmasabbak lesznek…
Tizenharmadikként Serei Dánielnek szegezem a kérdéseket.


Exkluzív interjú Jáger Bandival a „Madárka” CD megjelenése kapcsán

Jáger Bandiról kb. 20 éve hallottam először. Aztán egyszer a 6. stúdióban kb. 15 éve felléptettem a Botos Quartettel (Botos József – gitár, Botos Lajos – basszusgitár, id. Botos Ferenc – dob) a „Klasszikus és jazz” sorozatomban.


„KÉPSOR” CÍMMEL MEGJELENT MAGYAR MIKLÓS JAZZTÉMÁJÚ FESTMÉNYEINEK ÉS GÁSPÁR IMRE GRAFIKÁINAK KÖTETE

Idén ősszel, október 2-án adtunk hírt honlapunkon az Újpest Galériában megnyitott érdekes képzőművészeti kiállításról, amelyben számos – a jazz, a blues és a progresszív rock – előadóművészeit ábrázoló alkotás is látható volt a Magyar Miklós vezette művészkollektíva, a Colosseum csoport tizenkét tagjától. Néhány héttel ezelőtt pedig a két – jazzszempontból legfontosabb – művész mintegy hatvan képe egy kis kötetben is megjelent.


But Inside

Tóth Viktor 40. születésnapja alkalmából jelent meg az a CD,
http://www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-eloadok/toth-viktor/but-inside/kritika/toth-viktor-but-inside
melynek bemutatására 2017. december 8-án, pénteken este a Budapest Jazz Clubban került sor.


Márkus Tibor és az Equinox a Solti teremben a Zeneakadémián (2017. december 8.)

Lutring Maggie verse


Most először BENELUX jazz a BMC komplexben

Bemutatkozik legújabb tudósítónk, Kocsi Árpád (Budapest), aki tavaly október óta minden hónapban jól fejti meg Dr. Szabó Csaba nyereményjátékát. Sőt, a sors furcsa fintoraként októberben és novemberben is ő nyert! Gondoltam, kipróbálom, hogy ír és fotózik… És alább olvasható első anyaga alapján, bevált! – A szerk.


Mike Stern Band, Jazz Alley, Seattle (2017. december 6.)

Mike Stern szokásos évi rendes decemberi koncertjeit tartja Seattle-ben. A banda a szokásos "killer" fuzionistákból áll: Randy Brecker - trombita, Tom Kennedy – basszusgitár, Dave Weckl - dob.


Exkluzív interjú a 30 éves Juhász Mártonnal

December 4-én lett 30 éves a Berklee-n végzett dobos, Juhász Márton. Mivel 2 éve Bécsben él, így gondoltam e-mailen keresztül húzom meg a fülét. Erre főmunkatársam, Szász Gabriella mondta, hogy már nem Bécsben, hanem Bázelben él. Kérdeztem: Honnan tudod? Hát a fb-ról – válaszolta. Először kicsit pipás voltam Marcira, hogy nem szólt egy szót sem, pedig augusztus elején találkoztunk a debreceni Nagyerdőben, és nem említette, hogy Svájcba teszi át a székhelyét. Aztán lehiggadva, inkább készítettem vele egy miniinterjút!


John McLaughlin, Moore Theatre, Seattle (2017. december 5.)

"Meeting of the Spirits" címmel volt a program meghirdetve, a poszteren balról Jimmy Herring, jobbról John McLaughlin. A két gitáros label-társ: az "Abstract Logic" kiadó jelenteti meg a lemezeiket már jó pár éve - gondolom ez (is) adta a közös koncert apropóját. (Mert amúgy nyilván abszolút nincsenek egy súlycsoportban. De hát már ahhoz is nagy bátorság kell, hogy bárki gitáros egy színpadra álljon John McLaughlin-nal.)


Ismét jazztől volt hangos a debreceni Víztorony

Tegnap estére meg volt adva három időpont is (7.30, 8,00, 8,30) a víztoronyba Luiza Zan (Románia) és Sárik Péter koncertjére. Én biztos, ami biztos mentem 7:30-ra, így kizárt volt, hogy lekéssem.


Korábbi bejegyzések