Keresés

Hírek

Archívum

Hírek dátum szerinti szűrése

Kis hírek – friss hírek

Hiromi: The Trio Projekt a Művészetek Palotájában - 2016.10.21. Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Hetessy Csaba);
Ismét gyakornokokat keresünk!;
Játék – 2016 október – Megfejtés és nyertes!;
Egy hét Seattle-ben a dobosok jegyében (Matt Chamberlain, Terry Bozzio, Dan Weiss, Michael Shrieve) (2016. október 16-23.) (Dr. Szabó Csaba);
Nesztor Iván 70 – Exkluzív interjú;
UFO-találkozó Bartók Béla apropóján (Barcsik Géza);
Pénteken este egy kanadai-magyar házaspár meghívásával a MüPában voltam, ahol életem egyik legnagyobb jazz látványában volt részem - Hiromi szerintem a világon valaha élt legjobb jazz zongoristanő! Ellene azért a fiúk is felköthetnék a gatyájukat!;
Márton Attila és Csécsi Attila ezzel párhuzamosan a BJC-ben járt, ahol a Rozsnyói Péter Trió produkciójától mentek le hídba;
A Finucci-ikrek esete Barbara Streisand-dal (Krantz Gyula);
Sikk jazzt játszani a debreceni Sikk Klubban, avagy Balázs Elemér barátai ismét a Cívis Városban (Fazekas Csaba-Grégász Miklós);
A Varga Bendegúz Quintet Erdélyben (Varga Bendegúz);
MEGHÍVÓ - a Magyar Jazz Szövetség rendkívüli Közgyűlésére (Edelényi Szilvia);
Sárik Péter Trió x Beethoven (Hegedűs Anna);
Exkluzív interjú (2016-ról) Oláh Dezsővel;
Szűcs Bertalan - Zongoraimprovizációk október 28-án a Gregersen ArtPoint-ban (Piano-Forte koncertsorozat);
JazzKanizsa - avagy egy hiánypótló rendezvény (Goór Gábor);
20 éve jelent meg a MaJazz 1996 októberi példánya!;
Gondolataim a jazz-ről - 2016 szeptember (Dr. Nagy Sándor);
Pintér Zoltán (Magyar Jazz Szövetség elnökségi tag) felhívása fiatal jazzmuzsikusok, illetve oktatási intézményeik részére;
10 éve halt meg Pege Aladár - Egykori muzsikustársai emlékeznek rá;
Lemezpolc (Bágyi Balázs New Quartet és Pocsai Krisztina, CAE Trio - Gáspár Károly, Echoes of Swing - Dennert Árpád, Gerald Albright - Zolbert, Madeleine Peyroux - Eszes Viki, Rantala-Danielsson-Erskine - Varga Bendegúz);
Magyar Jazz ABC: Birta Miki (Csányi Attila).


Gyakornokokat keresünk!

Magyarország leglátogatottabb jazzfelülete, a JazzMa.hu 20-30 év közötti agilis, nagy munkabírású, jazzkedvelő (!!!) gyakornokokat keres.


Játék – 2016 október – Megfejtés és nyertes!

2016. október 2-án az alábbi kérdéseket tette fel Dr. Szabó Csaba Seattle-ben élő orvoskutató munkatársunk:


Egy hét Seattle-ben a dobosok jegyében (Matt Chamberlain, Terry Bozzio, Dan Weiss, Michael Shrieve) (2016. október 16-23.)

Egy hét, négy koncert, négy dobos.


Nesztor Iván 70 – Exkluzív interjú

Ivánt kb. 30 éve ismerem. Talán egy jazzkonzis tanszaki vizsgán találkoztunk először.


UFO-találkozó Bartók Béla apropóján

Szombat este, a szabadságharc 60. évfordulójának előestéjén egészen különleges koncertet hallhattak azok, akiknek sikerült valami csoda folytán értesülni az eseményről.


GARANCIA A MINŐSÉGRE, AVAGY A ROZSNYÓI PÉTER TRIÓ EMLÉKEZETES KONCERTJE A BUDAPEST JAZZ CLUBBAN 2016. OKTÓBER 21-ÉN

Aki kicsit is ismeri a BJC programszerkezetét, az már régen megállapíthatta, hogy a Harmónia Jazzműhely péntek esti koncertjei biztos garanciát jelentenek a legmagasabb (jazz)zenei élményekre. Így volt ez tegnap este is, amikor a Veszprémből a hazai jazzelitbe került kiemelkedő zongorista-zeneszerző, Rozsnyói Péter triója adott nagysikerű koncertet a BJC lelkes közönsége számára.


A Finucci-ikrek esete Barbara Streisand-dal

Október 20-án, csütörtök este egy különleges előadás résztvevője lehettem a BJC-ben. Barbara Streisand előtt tisztelgett a Finucci Bros. Érdekesnek ígérkezett a program és nem csalódott a közönség. Nem mellesleg teltházas volt a koncert, és még a fal mellett is álltak néhányan.


A Varga Bendegúz Quintet Erdélyben

Október közepén zenekarommal ötállomásos erdélyi turnéra indultunk, amelyet ráadásként még egy debreceni koncerttel is sikerült megtoldani. Mester Dániel, Fenyvesi Márton, Czirják Csaba és Bögöthy Ádám zenésztársaimmal igen emlékezetes, és sikeres utazást tudhatunk a hátunk mögött.


Sikk jazzt játszani a debreceni Sikk Klubban, avagy Balázs Elemér barátai ismét a Cívis Városban

A Debreceni Jazz Barátok köre Grégász Miklós vezetésével és Lutz Gábor klubtulajdonos közreműködésével ismét szólt a jazz tegnap este a Domb utcai klubban.


MEGHÍVÓ - a Magyar Jazz Szövetség rendkívüli Közgyűlésére

A Magyar Jazz Szövetség 2016. február 6-i Közgyűlésén döntött Alapszabályának módosításáról. A módosítás értelmében a Vezetőség tagjai 9-ről 7 főre csökkennek 2017-től. A módosított Alapszabály bejegyzését hivatalosan kértük a Fővárosi Törvényszéktől, aki arra hívta fel a Magyar Jazz Szövetséget, hogy Alapszabályát a 2014-ben hatályba lépett új Polgári Törvénykönyv szabályaihoz is igazítsa. A bíróság által kért további módosítások formaiak, azoknak a Szövetség működésére tényleges ráhatása nincsen, ám annak elfogadása a Közgyűlés hatáskörébe tartozik. Ennek érdekében rendkívüli Közgyűlést kell összehívnunk, melynek meghívóját alább olvashatják.


Víztorony, avagy a Varga Bendegúz Quintet ismét Debrecenben

Hétfőn este, október 17-én ismét szólt a jazz a nagyerdei víztorony klubtermében. Aki még nem járt Debrecenben a Nagyerdőn, annak érdemes ellátogatni a régi víztoronyhoz. Mint ipari műemléket újjávarázsolták, található benne presszó, klubterem, és természetesen fel lehet liften menni a tetejére a nagyerdei panorámát élvezni. Este különböző színekkel világítják ki, és jöhet mellé egy kitűnő jazz zenekar.


Sárik Péter Trió x Beethoven

Beethoven műveinek jazz-feldolgozásai - lemezbemutató koncert Zeneakadémia Nagyterem, 2016. november 4., 19:30.


EGÉSZSÉGEDRE JÁNOS!

Szombaton a Gödör klubban Egri János az est végén is boldogan fogadhatta a gratulációkat. Februárban az 50. születésnapjára szervezett, pályafutásának teljes keresztmetszetét bemutató nagyszabású koncert ugyanis az ünnepelt nélkül fejeződött be. Rosszul lett, jóval a vége előtt le kellett vonulnia a színpadról, mentő vitte el. A muzsikus barátok ő érte kitartva, végig játszottak a Jancsi elképzelte tervek szerint. Most az októberi szombaton, visszatérve az eredeti helyszínre, a Király utca 8-10-be, makkegészségesen, kivirulva a karmesteri pálca helyett bőgőn, majd a basszusgitáron vezényelte végig a három részből állt „Egészségkoncertet”.


YELLOWJACKETS, AVAGY CSÍPTEK A DARAZSAK

Az ősz beálltával beindultak az amerikai világsztárok hódító körútjukra. Pénteken a Budapest Jazz Club és a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál közös programjaként a Yellowjackets adott egymás után két koncertet, este hétre és fél tízre meghirdetve.


Exkluzív interjú (2016-ról) Oláh Dezsővel

Dezsőke kb. 10 éve került látókörömbe. Nagyon tehetséges fiatalembernek tartom, ezért azóta is figyelemmel kísérem pályafutását!


A Yellowjackets Budapesten

A CAFe Budapest rendezvényeként október 14-én a Budapest Jazz Clubban lépett fel a világhírű Yellowjackets. Egymás után kétszer.


Márkus Tibor 60 – 3/I. rész

2016. október 13-án a Budapest Jazz Clubban tartotta Márkus Tibor 60. születésnapi nagykoncertjét. (Még lesz 2 ilyen születésnapi buli -Solymár, Opus-, mert december 17-én lesz csak 60 Tibor.)


Yellowjackets, vagy amit akartok

Szenzációs siker volt mindkét Yellowjackets koncert tegnap este a BJC színpadán.


The Yellowjackets interview

Október 14-én a Budapest Jazz Clubban kétszer lép fel a Yellowjackets, Bereczki Bálint beszélgetett velük előző nap.


Korábbi bejegyzések