Keresés

Hírek

Archívum

Hírek dátum szerinti szűrése

A 45. Debreceni Jazz Napok, akarom mondani a 2. Debreceni Bor- és Jazz Napok elé

Június 26-án elindult a visszaszámlálás, hisz nemsokára beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


-12. nap Hoffbeat

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 12-t kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


Exkluzív interjú Mózes Tamarával

Be kell vallanom, Tamarát viszonylag elég későn, úgy 2010 körül ismertem meg személyesen. Mentségemre legyen mondva, Párizsba járt jazzének szakra... Most viszont bejutott egy franciaországi énekverseny döntőjébe, így gondoltam, jól kifaggatom…


-13. nap Sapszon Orsi Quintet

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 13-at kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


-14. nap Zsula Rebeka-Gyarmati Fanny Duó

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 14-et kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


Trió Kontraszt - Opus Jazz Club - 2016.07.20.

A fesztiválok idején, a nyár közepén, egy újabb lemezfelvétel után hallhattuk a Grencsó-Tickmayer-Miklós triót a Mátyás utcában. Azt nem lehet mondani, hogy hatásvadász, üzleti érdekek irányították ezt a társulást - teljesen másról van szó. Megérett a helyzet a következő
lemez felvételéhez - és ez meg is történt az elmúlt héten. Az előző, 2014-es (szintén BMC) CD után egy jelentős változás: Grencsó István (fúvós hangszerek) és Kovács Tickmayer István (billentyűsök) mellett Geröly Tamás helyét a doboknál Miklós Szilveszter foglalta el.


-15. nap Kiss Flóra Trió

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 15-öt kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


Lucian Nagy & Balkumba Tribe most vasárnap a BJC-ben

LUCIAN NAGY & BALKUMBA TRIBE: Lucian Nagy (RO) - szaxofonok, fuvola, bolgár kaval, duduk és további népi hangszerek, Gabriel Rosati (I-BR) - trombita, harsona, Sebastian Spanache (RO) - zongora, billentyűshangszerek, Johann Berby (F) – basszusgitár, Csabi Pusztai (H) - dob, ütőhangszerek, Steve Brookfield (GB) – hangmérnök.


-16. nap Pocsai Kriszta-Schneider Zoltán Duó

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 16-ot kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


50. Montreux Jazz Festival 2016 (rövid összegzés)

50. MONTREUX JAZZ FESTIVAL: BACK TO THE FUTURE. THANK YOU - SEE YOU NEXT YEAR! 51st MJF 30 JUNE - 15 JULY, 2017 - hirdeti a fesztivál honlapja. Július 16-án, szombaton ért véget a koncertek sorozata - megint egy évet kell várni a következőkre.
A jubileumi esemény részese lehettem - ha csak néhány napig is. Maradandó élményekkel lettem gazdagabb. És a bevezető mondat - "vissza a jövőbe" - értelmét (talán) meg tudom magyarázni. Legalábbis megpróbálom...


-17. nap Bin-Jip feat. Subicz Gábor

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 17-et kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


Harcsa Veronika újra jelentkezik

Megszokhatták már, hogy Veronika újabb és újabb megmozdulásairól rendszeresen hírt adunk! – A szerk.


Jamie Cullum

Bizony, volt olyan lator ember, aki a pénteki Lisa Stainsfield koncertet a 13. VeszprémFest legnagyobb bulijának nevezte, s most bajba került. Konkrétan azért, mert ezek után hogyan is tudja elhitetni bárkivel, hogy ez még nagyobb buli volt?


-18. nap Gáspár Károly & The Young Tigers Sztárvendég: Németh János

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 18-at kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


In memoriam Mohai Győző (1967-2016)

Megint szomorú hír érkezett: július 11-én szívinfarktusban elhunyt az egyik számomra legszimpatikusabb, egyéni hangú dobos, Mohai Győző. Még 50 éves sem volt.


BELVÁROSI ZENEI ESTEK SIÓFOKON

2016. július 14. - VÁCI ESZTER & QUARTET.


-19. nap Nagy János–Frankie Látó–Szentpáli Roland Trió

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 19-et kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


Vidéki jazzarcok - Exkluzív interjú Varga Anikóval (Hódmezővásárhely)

Múlt pénteken jártunk a Viharsarokban a Syrius Legacy-val a „Vásárhelyi Jazz Esték” keretében. Az Alföldi Múzeum udvarán a koncert előtt sikerült először személyesen találkoznom Varga Anikóval, aki a helyi kulturális élet egyik prominens személyisége. Mivel nagyon kedvesen fogadott bennünket és többször is hangsúlyozta, hogy ő biza szereti a jazzt, gondoltam, akkor jól kikérdezem.


A szívmelengető hang - Gregory Porter a VeszprémFesten

Sajnos, az égiek idén nem voltak túl kegyesek a VeszprémFest szervezőihez és nézőihez. Az Omara Portuondo & Diego el Cigala duó koncertjét a várható hatalmas eső (ami be is következett) miatt az Arénába kellett száműzni, mint ahogy Gregory Porter nagy érdeklődéssel várt fellépését is. Sőt, előre szólok: a szombati Jamie Cullum szintén az Arénába lett áthelyezve a várható hideg és csapadék miatt. Szóval ez egy vármentes fesztivál lett, ennek minden előnyével és hátrányával. A Vár és környékének az autentikus, a falakról és a kövekről ránk csepegő múltkori hangulatát bizony elfelejthettük, mint ahogy a széken ülve egy kellemes borocskát kortyolgatós kellemes estét is. Cserébe kaptunk egy tökéletes hangosítást, hatalmas és élvezhető minőségű kivetítőket és kényelmes székeket - s minden védelmet a szeszélyes július csínytevései ellen.


-20. nap Suba Attila & The SoulFool Band

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 20-at kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!


Korábbi bejegyzések