Keresés

Hírek

Archívum

Hírek dátum szerinti szűrése

Kis hírek – friss hírek

Miniinterjú Zolberttel a csütörtöki Opus koncert elé;
Exkluzív interjú Tommy Vig-gel + Márton Attila előzetese!;
Gonda János életmű koncertje a Csonváry Házban (Edelényi Szilvia);
A Spanache Trio a debreceni Incognito-ban (Grégász Miklós);
Csécsi Attila "kivándorolt" Kaszásdűlőre a Jazz-kép fotókiállításra;
Lukácsi Miki a Londoni Jazzfesztiválon (Pallai Péter);
Barcsik Géza Solymáron leste meg a Charlie's Angels nevű fusion formációt;
Márton Attila és Somogyvári Péter beszámolója a szombat délutáni Chuck Israels workshopról;
Dr. Nagy Sándor szombat este Tátrai Trand-et hallgatott a Muzikumban;
Amerikából jöttünk (Bágyi Balázs);
A Magyar Jazz Szövetség felhívása! (Edelényi Szilvia);
Exkluzív interjú Emilio-val;
JazzUp: Novai Gábor Miklós;
Deseő Csaba - 1974;
Szombat óta -a mindennapra 1 tojás szisztéma keretében- a hétvégéig naponta egy-egy új CD-t mutatunk be: szombaton kezdtük ezt a sorozatot Dave Koz karácsonyi albumával, amit smooth jazz rovatvezetőnk, Zolbert hallgatott meg; aztán vasárnap jött Tommy Vig vadiúj CD-je Fábry Boglárka tollából; hétfőn látott napvilágot munkatársunk, Gáspár Károly írása a Németh Ferenc-László Attila Project CD-jéről; tegnap felkerültek a Lemezpolcra Gotthárd Mihály gondolatai az Eric Johnson-Mike Stern gitárpáros új lemezről; ma reggel pedig feltálaljuk Önöknek Földváry Balázs írását a nemrég megjelent Charlie Haden-Jim Hall koncertlemezről... De már itt van nálam további két kritika is + bízom benne, hogy a részükre kiosztott házifeladatot még a héten megoldja két énekes hölgy!;
Lemezpolc (Tony Bennett-Lady Gaga - Bencze Alma, Charlie Haden-Jim Hall - Földváry Balázs, Eric Johnson-Mike Stern - Gotthárd Mihály, Tommy Vig - Fábry Boglárka, Dave Koz - Zolbert, Ferenc Nemeth-László Attila - Gáspár Károly);
Magyar Jazz ABC (Bende Zsolt - Csányi Attila).


Kallus György Jazz – kép című fotókiállítása a Kaszásdűlői Kulturális Központban

Kallus György 1989 óta fotózik hivatásszerűen, előtte amatőr fotózással került egyre közelebb a szakmához. Mára már az Axel Springel lapkiadó szerkesztőségeinek készíti profi sajtó fotóit. De a két nagy szerelme az utazás és a zene, főleg a jazz muzsika. Ez utóbbiról tanúskodnak a jelenleg is látható kiállításának szuggesztív jazz fotói.


Gonda János életműkoncert - 2014. november 29. 19.00 óra

Örömmel számolunk be róla, hogy Gonda János, a Magyar Jazz Szövetség alapítója, örökös tiszteletbeli elnöke 2014. november 29-én 19.00 órai kezdettel életműkoncertet ad a Csontváry Művészeti Udvarház (1111 Budapest, Bartók Béla út 32.) színháztermében.


Román jazz a debreceni Incognito-ban

Sebastian Spanache - billentyű, Csaba Sánta – bőgő, Radu Pielou – dob


Ezen a napon – november 26.

Ezen a napon


Exkluzív miniinterjú Zolberttel

Smooth jazz rovatvezetőnk nagy dobásra készül!


Lukács Miki a londoni jazz fesztiválon

Londonba „kiküldött” tudósítónk (ne feledjük, az ő közben járására/ajánlására hívta meg Pocsai Krisztinát a 606-ba a fuvolista-tulakdonos Steve Rubie!), Pallai Péter az alábbi levelet küldte az imént! – A szerk.


A VIG TOMMY VEZETTE „SOME JAZZMA.HU POLL WINNERS” EGYÜTTES KONCERTJE A BUDAPEST JAZZ CLUBBAN 2014. NOVEMBER 29-ÉN - Márton Attila előzetese

Bevonultunk a történelembe… Tavaszi népszerűségi listánk néhány (some) nyertese az egyes hangszer-kategóriákban arra ihlette az ötletekben kifogyhatatlan Vig Tommy barátunkat, hogy ezen a néven életre hívjon egy alkalmi együttest, ami részben a kategória győztesekből, részben más barátaiból tevődik össze. Ez év május 3-án a BJC-ben adott nagysikerű koncertjük ismétlése lesz ez a mostani, ugyancsak a BJC-ben sorra kerülő találkozásuk a közönséggel.


Charlie jazz fiú angyalai

Solymári jazzemberünk, Barcsik Géza jelenti. Küldött mellé 64 fotót is, de ezt egy kicsit megrostáltam! – A szerk.


Kármán Sándor könyvbemutatója, még egyszer - Kisfaludi István fotóriportja

István (Sanyi ceglédi barátja) évek óta küldi nekem a Dobos és Ütős Gála felvételeit. Most viszont a múlt szombati „Keep Swingin’” könyvbemutatón kattintgatott! – A szerk.


Ez a jó IRÁNY? - A TÁTRAI TREND „útmutatása” a Muzikumban

Azonnal felmerül a kérdés, hogy hogyan kerül a Tátrai Trend egy jazzhonlapra? Megpróbálom megmagyarázni - bár a kísérők névsorából már sejthető. A Latin Duó (Tátrai Tibor & Szűcs Antal Gábor) koncertjein találkoztak először; később úgy döntöttek, hogy négyen együtt (is) muzsikálnak majd. Így született meg a "Trend" 2008 őszén.


DÉLUTÁNI WORKSHOP CHUCK ISRAELS-SZEL A BUDAPEST JAZZ CLUBBAN 2014. NOVEMBER 22-ÉN SZÖVEG: MÁRTON ATTILA FOTÓK: SOMOGYVÁRI PÉTER

Érdekes összejövetel színhelye volt szombaton délután 2-kor a BJC. A neves amerikai bőgős Chuck Israels villámlátogatásának lehettünk tanúi, aki a magyar-szlovák határon fekvő Sahy (Ipolyság) városában adott koncertet Juhász Attila és Bágyi Balázs társaságában szombaton este 7 órakor, mégis vette a fáradtságot, hogy találkozzon a magyar jazz zenészekel és – a rajongókkal.


Exkluzív interjú Tommy Vig-gel

Mivel fél éve faggattam utoljára Tommy Vig-et, így elérkezettnek éreztem az időt arra, hogy „megszórjam” őt kérdéseimmel! (Kézcsókom Mia!) – A szerk.


In memoriam Csepregi Gyula - Horváth Gábor alias Dörge Jazz emlékei Gyusziról

Dörge, aki évek óta „videózza” a hazai jazzeseményeket, ezúttal több napi munkával készített –kimondottan a JazzMa.hu olvasói számára- egy összefoglalót a hétfőn 56 évesen elhunyt Csepregi Gyula utolsó három olyan koncertjéről, ahol ő is ott volt! – A szerk.


Amerikából jöttünk…. Eastern Boundary Quartet USA turné 2014

2007 óta folyamatosan dolgozó amerikai - magyar négyesünk, több európai turné közepette, öt éven belül másodszor járt koncertkörúton az Amerikai Egyesült Államokban. Előző utunk középpontja akkor a Big Apple, azaz New York volt, pár Vermont-i koncerttel kiegészítve, főleg klubokban vagy kisebb hangversenytermekben léptünk fel.


XIV. Budapesti Big Band Találkozó és Fesztivál - 2014. november 15-16.

2012 óta Újbuda Fővárosi Művelődési Háza ad otthont a Big Band Találkozó és Fesztiválnak. Így volt ez most, november 15 –és 16-án is, amikor a tizennegyedik rendezvényre került sor.


A szivárvány színeiben ragyogott a fennállásának huszonötödik évfordulóját ünneplő Jazz Tanszak, az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola jubileumi koncertjén az ÚKK – Ifjúsági Ház színháztermében, november 16-án

A szivárványos ragyogást nem csak a felvirágozott, csillagoktól tündöklő, fényes 25-ös feliratú színpadkép biztosította, hanem a huszonhat fellépő, az iskola volt és jelenlegi tanárai, növendékei és meghívott zenészek változatos, remekül megszerkesztett ragyogó koncertje. Valamint az a sok ragyogó szempár a nézőtéren, akik az iskolának valaha tanárai, diákjai voltak, vagy azok a jó szándékú újpesti lokálpatrióták, akik a negyedszázad alatt az iskola működéséhez hozzájárultak és természetesen a jazzért rajongó közönség is.


Debreceni tudósítónk, Ásztai Lili jelenti

Hogyan fér össze a kacsacsőrű emlős a jazz zenével? Mindazok megtudhatták, akik november 16-án este a SIKK Klubba látogattak.


Platypus - egy kétlábú szemével

Debrecenben tetszhalott állapotba került a jazzélet. Különböző kulturális intézmények próbálkoznak ugyan alkalmi koncertek szervezésével, de vagy a hírverés hiányos, vagy a hely nem eléggé vonzó, mindenesetre kevés átütő esemény jegyezhető fel az utókor falára. Épp ezért érdemel különös figyelmet az, ami vasárnap este a Sikk Klubban történt.


A Szaxofon Kolosszus elment!

Felhívom Olvasóink figyelmét, hogy Vasvári Pál (az én felkérésemre…) írta meg teljesen szubjektív (!), könnyekkel átitatott gondolatait! – A szerk.


Korábbi bejegyzések