Keresés

Hírek

Archívum

Hírek dátum szerinti szűrése

Műsorváltozás vasárnap a Jazzpresszóban – A Muck Trió helyett a JUST4YOU!

2014. október 5., 20 óra


Ezen a napon – október 1.

Ezen a napon


Hűvös balkáni szél - A Bágyi Balázs New Quartet turnéja Bulgáriában - útibeszámoló

Múlt héten zenekarommal a napfényesnek mondott Bulgáriában turnéztunk a szófiai Magyar Kulturális Intézet szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap és a Balassi Intézet támogatásával. Ezúttal igen sok esőt és hűvös időjárást kaptunk a nyakunkba, fáztunk is, de persze nem a színpadon. A zenekar a turnéra már 19-én bemelegített az Opus Jazz Club-ban, így felkészülten és a helyettesítések ellenére azt mondhatom, hogy összeszokottan indultunk az útra. Partnereim, állandó zongoristám Oláh Dezső mellett, ezúttal az ifjú szaxofonos titán Szoszó Lakatos Sándor és a sokoldalú bőgős Novák Csaba voltak.


A Budapest Jazz Orchestra a Budapest Jazz Club-ban, vendégművész: László Attila

Gyönyörűen muzsikáltak, a nagyzenekari hangzás elvarázsolta szeptember 27-én a BJC teltházas közönségét.


Exkluzív interjú Rozgonyi Zoltánnal, a Zuglói Smooth Jazz Klub vezetőjével

Mini interjú a pénteki jubileumi koncert elé!


In-Line 25 – Örömzene az Opusban

Már önmagában az is nagy teljesítmény, ha egy formáció 25 évet képes együtt maradni, az pedig, hogy ilyen színvonalon tud muzsikálni, ahogy az In-Line tette tegnap este az Opus Jazzklubban, egészen kivételes. Azt is mondhatnám, hogy VSOP, azaz Very Superior Old Product, mint egy évekig érlelt üveg, jónevű konyak, ha nem lettek volna nagyon fiatal, de igen tehetséges zenészek is a színpadon.


Birta Miki szólókoncert az iF-ben (2014.09.27.)

Birta Mikivel igen sokféle produkcióban találkozhatott, aki követi valamelyest a pályafutását, ez a mostani projekt mégis valami olyasmi, amivel eddig nem próbálkozott.


Exkluzív interjú Mikola Máriával (Nagykanizsa)

Mikola Marikát hosszú-hosszú évek óta ismerem. Szerintem alapjáraton nagyon kedves hölgy, de velem kezdettől fogva megtalálta a hangot –ami lássuk be elég nehéz dolog…-, így jó baráti kapcsolatban vagyunk azóta is.


Mr. DOB – Nagyszabású dob-show és jazz koncert

A Magyar Jazz Szövetség kezdeményezésére és társszervezésében 2014. október 19-én 19.00 órakor neves hazai jazzmuzsikusok adnak jótékonysági koncertet a Stefánia Palotában (Honvéd Kulturális Központ), Mr. Dob - Kovács Gyula emlékére, melynek jegybevételét a szervezők a zenész özvegyének ajánlják fel.


"Ez is jól kezdődik..." - Nyitókoncert a solymári Little Jazz Pubban

A 15. évét taposó solymári jazzklub (http://apaczai.com/hu/programajanlo/zenes-programok/little-jazz-pub/) Márkus Tibor és az Equinox Quartettel, mint házigazdával havonta lát vendégül neves jazzelőadókat. Az idei idényt "Ez is jól kezdôdik" címmel Dr. Szeder Balázs (basszusgitár) és Ördög Krisztián (szaxofonok, fuvola) a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékének tanulói voltak a vendégek. Az Equinox részérôl Márkus Tibor (zongora) és Jeszenszky György (dob) a Jazztanszék tanárai vettek részt az esten.


Exkluzív interjú Kacsányi Évával (Pécs)

Kb. 2 éve készítettem utoljára interjút a „pécsi jazzkirálynővel”… Épp ideje volt az újabb kérdéseknek.


Exkluzív interjú Premecz Mátyással, avagy a BJC-ben október 1-én indul útjára a Hammond orgona gyönyör

Premecz Mátyás (1982) elég későn került a látókörömbe. No de sebaj, most aztán jól megintejúvolom!


Finucci Bros Interjú

A Balogh-twins, a gitáros Roland és a billentyűs Zoltán 1984. szeptember 26-án születtek.


A SZERZŐ ŐSZI-TÉLI JAZZ-ÉVADJÁNAK INDÍTÁSA, AVAGY A BENDE ZSOLT QUINTET KONCERTJE A BUDAPEST JAZZ CLUBBAN 2014. SZEPTEMBER 25-ÉN SZÖVEG: MÁRTON ATTILA FOTÓK: CSÉCSI ATTILA

Meglehetősen „kiéhezve” ültem be kedvenc klubom nézőterére tegnap este, hiszen – mint azt olvasóink is észlelhették – jó régen, pontosabban július 16-án jártam a BJC-ben, akkor is csak azért, mert végre nem csak a klub jegyirodájában akartam látni Schlosser Andrist, hanem a színpadon is, mégpedig a gitáros posztján a Röné Jazz projektben. Ezúttal is egy gitárost láthattam-hallhattam, mégpedig régi barátomat, a bostoni Berklee zeneiskolát, Amerikát és Britanniát megjárt, Erdélyből származó kitűnő hangszerest és komponistát, Bende Zsoltot.


Extra! Extra! We know about it, extra! – Betegség miatt elmarad Diana Krall őszi európai turnéja

Ebben a pillanatban kaptuk az alábbi levelet a Universal Hungary-től, a Verve lemezek magyarországi forgalmazójától!


Harcsa Veronika októberi hírei

HV szokásos havonta jelentkező rovata.


Patrick Lamb interjú

Born in Jackson, Mississippi - ez olvasható a weblapján, de születési dátumát titkolja...
“One of the best instrumentalists I’ve ever worked with...” ~ Bobby Caldwell
“Patrick Lamb’s playing and singing are simply fabulous!” ~ Two–Time Grammy Winning Diane Schuur


Past Continuous

A hagyományőrző jelző leginkább a népművészet területén használatos. A 2005-ben alakult Szakcsi Jr. Triót mégis ezzel a szóval jellemezném. A jazz legtisztább forrásaiból merítenek, a zene megszólaltatásához használt hangszereik is a klasszikus trió hagyományoknak megfelelően szólnak. Akusztikus a zongora, a bőgő, a dob, semmi elektronikus ketyere. A múlt értékeinek felmutatása nem szolgai másolást jelent, az általuk megőrzött és átmentett zenék mai megfogalmazásban kerülnek bemutatásra. A Budapest Jazz Club szombati előadásán ezt a mély gyökerekből növő, biztos alapú mai kortárs zenét hallhattuk.


"Mr. Dinamit" a zongoránál a Budapest Jazz Clubban - Tim Lapthorn, Pecek Lakatos Krisztián és Jeszenszky György koncertje szeptember 19-én

Tim Lapthorn (1976) angol jazz zongorista, komponista és tanár hazájában nagy népszerűségnek örvend. Játszik saját triójával (Arnie Somogyi - bőgő, Stephen Keogh - dob), de Arnie Somogyi "Ambulance" együttesében is ő zongorázik és Ian Shaw énekest, Polly Gibbons énekesnőt is ő kíséri együtteseikben - írta róla Pallai Péter a koncert előzetesében. Azt már én teszem hozzá a hallottak alapján, hogy egy rendkívül dinamikus, erőt sugárzó zongorista, aki rendkívüli intenzitással, végig pezsegve játszott a BJC-ben. Ehhez persze hozzájárult a két kitűnő hazai jazz muzsikus, Pecek Lakatos Krisztián bőgőn és Jeszenszky György dobon, koncentrált, szintén dinamikus ragyogó játékkal. A trió tagjainak ez volt az első együtt játéka, de a játékukon ez egyáltalán nem látszott, végig egyenrangú partnerként játszottak. Mind ezeknek ellent mond egy kissé, ha valaki Tim Lapthorn "Transport" című lemezét hallgatja. Azon ugyanis inkább romantikus, lírai, vonósokkal támogatott muzsikát produkál, különböző hangszer összeállítású kísérőkkel.


Csuhaj Barna Tibor 50!

Csuhaj Barna Tibor 1964. szeptember 21-én született Dunaújvárosban. 2000-ben szerepelt először nálam a Jazz a Márványteremben sorozatban felesége, Lakatos Ági zenekarával.


Korábbi bejegyzések