Keresés

Hírek

Archívum

Hírek dátum szerinti szűrése

Kis hírek – friss hírek

Ma: a Mózes Tamara Quartet a Cserepes Házban, a MOSAIKorea zenei előadás a Millenáris Teátrumban, valamint a Zakar Zoltán Quartet feat. Tóth Ilona Csilla Debrecenben;
Holnap: Tommy Vig az Opusban, Gonda János a Csontváry Udvar Házban;
"Nemcsak dobosoknak" - Csányi Attila recenziója Kármán Sándor "Keep Swinging" című könyvéről;
Tegnap este totál teltházas, fergeteges sikerű koncerttel debütált Zolbert az Opusban!;
A Spanache Trio a debreceni Incognito-ban (Grégász Miklós);
Csécsi Attila "kivándorolt" Kaszásdűlőre a Jazz-kép fotókiállításra;
Lukácsi Miki a Londoni Jazzfesztiválon (Pallai Péter);
Szombaton Barcsik Géza Solymáron leste meg a Charlie's Angels nevű fusion formációt;
Márton Attila és Somogyvári Péter beszámolója a szombat délutáni Chuck Israels workshopról;
Dr. Nagy Sándor szombat este Tátrai Trand-et hallgatott a Muzikumban;
Amerikából jöttünk (Bágyi Balázs);
A Magyar Jazz Szövetség felhívása! (Edelényi Szilvia);
Exkluzív interjú Emilio-val;
JazzUp: Novai Gábor Miklós;
Deseő Csaba - 1974;
Lemezpolc (Tony Bennett-Lady Gaga - Bencze Alma, Charlie Haden-Jim Hall - Földváry Balázs, Eric Johnson-Mike Stern - Gotthárd Mihály, Tommy Vig - Fábry Boglárka, Dave Koz - Zolbert, Ferenc Nemeth-László Attila - Gáspár Károly);
Magyar Jazz ABC (Bende Zsolt - Csányi Attila).


MOSAIKorea zenei előadás a Millenáris Teátrumban

Aki szereti az improvizatív jazz műfajokat, a keleti filozófia harmóniáját, a popzene változatos dallamvilágát és a művészek érzelmeinek széles skáláját megjelenítő tradicionális koreai szerzeményeket, azokat várjuk szeretettel a Millenáris Teátrumba november 28-án 19 órakor, a Magyarországon először látható/hallható MOSAIKorea Sanjo, azaz Szertelen dallamok című ingyenes előadására.


Debreceni jazz péntek estére

Zakar Zoli ajánlja:


Ezen a napon – november 28.

Ezen a napon


Nemcsak dobosoknak szól – Megjelent Kármán Sándor Keep Swinging című könyve a Ceglédi Dobmúzeumról

Lapunk két alkalommal is (2014. november 17-én és 23-án) beszámolt Kármán Sándor könyvének sajtóbemutatójáról. A BMC könyvtára zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel és barátokkal, emellett rengeteg kérdésre kaphattunk választ. Megtudhattuk, hogy 40 évvel ezelőtt először egy ceglédi garázsban kapott helyet az akkori gyűjtemény, amely azóta már méltó helyen, 22 éve önálló múzeum. Méghozzá olyan múzeum, amely nemcsak itthon egyre népszerűbb, hanem számos külföldi elismerést is szerzett.


Kallus György Jazz – kép című fotókiállítása a Kaszásdűlői Kulturális Központban

Kallus György 1989 óta fotózik hivatásszerűen, előtte amatőr fotózással került egyre közelebb a szakmához. Mára már az Axel Springel lapkiadó szerkesztőségeinek készíti profi sajtó fotóit. De a két nagy szerelme az utazás és a zene, főleg a jazz muzsika. Ez utóbbiról tanúskodnak a jelenleg is látható kiállításának szuggesztív jazz fotói.


Gonda János életműkoncert - 2014. november 29. 19.00 óra

Örömmel számolunk be róla, hogy Gonda János, a Magyar Jazz Szövetség alapítója, örökös tiszteletbeli elnöke 2014. november 29-én 19.00 órai kezdettel életműkoncertet ad a Csontváry Művészeti Udvarház (1111 Budapest, Bartók Béla út 32.) színháztermében.


Román jazz a debreceni Incognito-ban

Sebastian Spanache - billentyű, Csaba Sánta – bőgő, Radu Pielou – dob


Lukács Miki a londoni jazz fesztiválon

Londonba „kiküldött” tudósítónk (ne feledjük, az ő közben járására/ajánlására hívta meg Pocsai Krisztinát a 606-ba a fuvolista-tulakdonos Steve Rubie!), Pallai Péter az alábbi levelet küldte az imént! – A szerk.


A VIG TOMMY VEZETTE „SOME JAZZMA.HU POLL WINNERS” EGYÜTTES KONCERTJE A BUDAPEST JAZZ CLUBBAN 2014. NOVEMBER 29-ÉN - Márton Attila előzetese

Bevonultunk a történelembe… Tavaszi népszerűségi listánk néhány (some) nyertese az egyes hangszer-kategóriákban arra ihlette az ötletekben kifogyhatatlan Vig Tommy barátunkat, hogy ezen a néven életre hívjon egy alkalmi együttest, ami részben a kategória győztesekből, részben más barátaiból tevődik össze. Ez év május 3-án a BJC-ben adott nagysikerű koncertjük ismétlése lesz ez a mostani, ugyancsak a BJC-ben sorra kerülő találkozásuk a közönséggel.


Charlie jazz fiú angyalai

Solymári jazzemberünk, Barcsik Géza jelenti. Küldött mellé 64 fotót is, de ezt egy kicsit megrostáltam! – A szerk.


Kármán Sándor könyvbemutatója, még egyszer - Kisfaludi István fotóriportja

István (Sanyi ceglédi barátja) évek óta küldi nekem a Dobos és Ütős Gála felvételeit. Most viszont a múlt szombati „Keep Swingin’” könyvbemutatón kattintgatott! – A szerk.


Ez a jó IRÁNY? - A TÁTRAI TREND „útmutatása” a Muzikumban

Azonnal felmerül a kérdés, hogy hogyan kerül a Tátrai Trend egy jazzhonlapra? Megpróbálom megmagyarázni - bár a kísérők névsorából már sejthető. A Latin Duó (Tátrai Tibor & Szűcs Antal Gábor) koncertjein találkoztak először; később úgy döntöttek, hogy négyen együtt (is) muzsikálnak majd. Így született meg a "Trend" 2008 őszén.


DÉLUTÁNI WORKSHOP CHUCK ISRAELS-SZEL A BUDAPEST JAZZ CLUBBAN 2014. NOVEMBER 22-ÉN SZÖVEG: MÁRTON ATTILA FOTÓK: SOMOGYVÁRI PÉTER

Érdekes összejövetel színhelye volt szombaton délután 2-kor a BJC. A neves amerikai bőgős Chuck Israels villámlátogatásának lehettünk tanúi, aki a magyar-szlovák határon fekvő Sahy (Ipolyság) városában adott koncertet Juhász Attila és Bágyi Balázs társaságában szombaton este 7 órakor, mégis vette a fáradtságot, hogy találkozzon a magyar jazz zenészekel és – a rajongókkal.


Exkluzív interjú Tommy Vig-gel

Mivel fél éve faggattam utoljára Tommy Vig-et, így elérkezettnek éreztem az időt arra, hogy „megszórjam” őt kérdéseimmel! (Kézcsókom Mia!) – A szerk.


In memoriam Csepregi Gyula - Horváth Gábor alias Dörge Jazz emlékei Gyusziról

Dörge, aki évek óta „videózza” a hazai jazzeseményeket, ezúttal több napi munkával készített –kimondottan a JazzMa.hu olvasói számára- egy összefoglalót a hétfőn 56 évesen elhunyt Csepregi Gyula utolsó három olyan koncertjéről, ahol ő is ott volt! – A szerk.


Amerikából jöttünk…. Eastern Boundary Quartet USA turné 2014

2007 óta folyamatosan dolgozó amerikai - magyar négyesünk, több európai turné közepette, öt éven belül másodszor járt koncertkörúton az Amerikai Egyesült Államokban. Előző utunk középpontja akkor a Big Apple, azaz New York volt, pár Vermont-i koncerttel kiegészítve, főleg klubokban vagy kisebb hangversenytermekben léptünk fel.


XIV. Budapesti Big Band Találkozó és Fesztivál - 2014. november 15-16.

2012 óta Újbuda Fővárosi Művelődési Háza ad otthont a Big Band Találkozó és Fesztiválnak. Így volt ez most, november 15 –és 16-án is, amikor a tizennegyedik rendezvényre került sor.


A szivárvány színeiben ragyogott a fennállásának huszonötödik évfordulóját ünneplő Jazz Tanszak, az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola jubileumi koncertjén az ÚKK – Ifjúsági Ház színháztermében, november 16-án

A szivárványos ragyogást nem csak a felvirágozott, csillagoktól tündöklő, fényes 25-ös feliratú színpadkép biztosította, hanem a huszonhat fellépő, az iskola volt és jelenlegi tanárai, növendékei és meghívott zenészek változatos, remekül megszerkesztett ragyogó koncertje. Valamint az a sok ragyogó szempár a nézőtéren, akik az iskolának valaha tanárai, diákjai voltak, vagy azok a jó szándékú újpesti lokálpatrióták, akik a negyedszázad alatt az iskola működéséhez hozzájárultak és természetesen a jazzért rajongó közönség is.


Debreceni tudósítónk, Ásztai Lili jelenti

Hogyan fér össze a kacsacsőrű emlős a jazz zenével? Mindazok megtudhatták, akik november 16-án este a SIKK Klubba látogattak.


Korábbi bejegyzések