Keresés

Hírek

Archívum

Hírek dátum szerinti szűrése

Főszerkesztői jegyzet 2017 május

Ismét klaviatúrát ragadtam, hisz szenzációs bejelentésem van!


-42. nap Bágyi Balázs New Quartet feat. Pocsai Kriszta

Márcsak 42-t kell aludni és beköszönt a 46. Debreceni Jazz Napok! Igaz, ezúttal már harmadik alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadokon.
Az eseménysorozat szlogenje: „4 nap, 76 borász, 44 koncert, 179 jazzmuzsikus 10 ország képviseletében – 20-25 ezer néző”!


Lengyel álmok az év legrövidebb éjszakáján

A Pawel Kaczmarczyk Audiofeeling Trio & Mr. Krime vendégszereplésével folytatódott a Lamantin Fesztivál programja Szombathelyen, a Weöres Sándor Színház Lamantin Klubjában.


Finucci Bros – Rozé, Rizling és Jazz Napok 2017

A zenekar tagjai: Balogh Roland – gitár, Balogh Zoltán – billentyűs hangszerek, Horváth „Plutó” József – basszusgitár, Bordás József – dob. Vendég: Berki Artúr – ének. A koncert helyszíne: Óváros tér, Veszprém. Időpontja: 2017. július 10., szombat – 22 óra.


Exkluzív interjú a Balogh-ikrekkel a Rozé, Rizling és Jazz Napok elé

A Balogh-ikreket, Rolit és Zolit 2003-ban mutatta be nekem rádiós dolgozószobámban Plutó!


-43. nap Debrecen Dixieland Jazz Band feat. Berkes Balázs

Márcsak 43-at kell aludni és beköszönt a 46. Debreceni Jazz Napok! Igaz, ezúttal már harmadik alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadokon.
Az eseménysorozat szlogenje: „4 nap, 76 borász, 44 koncert, 179 jazzmuzsikus 10 ország képviseletében – 20-25 ezer néző”!


Életképek Lamantinnal 1.

A Lamantin igen jámbor jószág. Ha elegendő és megfelelő minőségű hangot hall, lubickolva úszkál fel s alá, mindenhová benéz, barátkozik, figyel és tanul. Szereti a vendégeket, hálás a kapott csemegékért és (bár távoli rokona, az elefánt ebben legyőzhetetlen, de) sose felejt. Mivel szívesen elidőz egy-egy helyen, ezért még nem mindenkivel találkozott - erre van még néhány napja, kis türelmet kér.


Szőke Szandra Quintet – Rozé, Rizling és Jazz Napok 2017

A zenekar tagjai: Szőke Szandra – ének, Fekete István - trombita, Cseke Gábor – zongora, Oláh Péter - bőgő, Pusztai Csaba – dob, ütőhangszerek. A koncert helyszíne: Óváros tér, Veszprém. Időpontja: 2017. július 9., vasárnap – 18 óra.


III. Adyton Szabadzene Műhely és Alkotó Együttlét

Az idén harmadszorra nyitjuk meg a szabadzene mélységeit és szépségeit az érdeklődő muzsikusoknak és a zeneszeretőknek. Helyszín: Nagymaros, Sigil Galéria és Kávézó, időpont: 2017. augusztus 21-27.


-44. nap Fusio Group

Elindul a visszaszámlálás! Márcsak 44-et kell aludni és beköszönt a 46. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már harmadik alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadokon. Az eseménysorozat szlogenje: „4 nap, 76 borász, 44 koncert, 179 jazzmuzsikus 10 ország képviseletében – 20-25 ezer néző”!


Hétfői hangulatok – avagy a Lamantin Fesztivál koncertje a Weöres Színház színpadán

A Lamantin Fesztivál hivatalos megnyitására a Weöres Sándor Színházban került sor június 19-én, hétfőn este. Első alkalommal a színház színpadán – de reméljük, nem utoljára.


Lombos úr – Rozé, Rizling és Jazz Napok 2017

A zenekar tagjai: Lombos úr - ének, rap, Dennert Árpád - szaxofon, ének, Rieger Attila – gitár, Juhász Attila – zongora, Piri Béla – bőgő, Cseh Balázs – dob. A koncert helyszíne: Óváros tér, Veszprém. Időpontja: 2017. július 8., szombat – 22 óra.


25 éves a ceglédi Dobmúzeum

1992-ben Kármán Sándor hozta létre Cegléden azt a gyűjteményt, mely a könnyűzene, a jazz és a klasszikus zene ütőhangszereinek fejlődését mutatja be 1900-tól napjainkig.


Játék – 2017 június – Megfejtés és nyertes!

2017. június 4-én az alábbi kérdést tette fel Dr. Szabó Csaba Seattle-ben élő orvoskutató munkatársunk:


Lamantin csak egy van…

2017. június 18-án este, a tanári kar koncertjével megkezdődött a 18. Lamantin Jazzfesztivál és a 15. improvizációs tábor. E sorok írója hatodszor hallgatott rajta nyitókoncertet, harmadszor számol be róla a jazzma olvasóinak – és az idei lett a legkedvesebb számára.


Náray Erika Quintet – Rozé, Rizling és Jazz Napok 2017

A zenekar tagjai: Náray Erika - ének, Dennert Árpád - szaxofon, uhász Attila – zongora, Frey György – basszusgitár, Berdisz Tamás – dob. A koncert helyszíne: Óváros tér, Veszprém. Időpontja: 2017. július 8., szombat – 20 óra.


Exkluzív interjú Náray Erikával

Erikát több mint 20 éve ismerem a tanszaki vizsgákról. Már első hallásra megragadott dögös fekete hangszíne!


Jazz a Márványteremben – Első évfolyam nyolcadik est I. rész

A sorozat kezdetén már megírtam, hogy milyen akadályokon kellett „átszökkennem” ahhoz, hogy végül is 1995. január 23-án elindulhasson a „Jazz at the Marble Hall”, magyarul „Jazz a Márványteremben” sorozatom. Az alapkoncepció az volt, hogy ezek a hétfői estek 7 órakor kezdődnek, hogy 10-re, a tapsok/ráadások miatt maximum fél 11-re befejeződhessenek.
Az est nyitányául jazztörténeti sorozatot hallhatunk magyar jazzmuzsikusok előadásában, majd a második részben (Mester és Tanítványa) a jazztanszak egyik tanára mutatja be legkedvesebb tanítványát, végül a harmadik részben egy olyan fiatal együttest ajánlok a közönség figyelmébe, akik szerintem nagyobb figyelmet érdemelnének.
Az 1995 és 2009 között elhangzott közel ötszáz koncertet rögzítettük, majd pár héttel később „Éjszakai jazzklub” sorozatomban valamennyiből műsort készítettem, ami el is hangzott a Bartók Rádióban.


Bogdán Norbert és zenekara – Rozé, Rizling és Jazz Napok 2017

A zenekar tagjai: Bogdán Norbert - gitár, ének, Lakatos Attila - gitár, Hoppál Mihály – basszusgitár, Siska Tamás – dob, ütőhangszerek. A koncert helyszíne: Óváros tér, Veszprém. Időpontja: 2017. július 8., szombat – 18 óra.


„A fű zöldebb!” - Borbély Polygon koncert a Gödi Jazz Napokon

Új helyszínnel bővült a gödi jazz koncertek közel egy évtizedes eseménysorozata. Június 16-án pénteken a Tó Bisztró teraszán gyűlt össze a műfaj nem csak gödi rajongótábora. Szerencsére sokan megérezték, hogy nem mindennapi zenei és közösségi élményben lehet részük ezen az estén, és ez a várakozás 100 %-ban be is teljesült. A koncerten eltöltött 3-4 órában csak a zene élvezetét, a kikapcsolódást, a baráti együttlétet élhette meg zenész, közönség, éttermi alkalmazott egyaránt.


Korábbi bejegyzések