JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Fasznak annyi – Mohai Tamás vadiúj CD-jének különleges sajtótájékoztatója tegnap a Muzikumban

Mohai Tomival immár három évtizede szimpatizálok. Lelki rokonságban vagyunk. Magyarországon utánam Ő a legkáromkodósabb figura! És nem mellesleg fucking good guitar player. Sajnos, one of the most underrated guitar player in Hungary. De hát én nem is becsülöm semmire az itthoni „self-proclaimed critics”-et…

Gondolom, még csak nem is gyanítják, hogy MT esetében egy jazztanszakot végzett gitáros-oktatóról van szó. Tegnap is leoktatott mindenkit, hogyan kell egy sajtótájékoztatót tartani. A „so called journalists” szokás szerint egyetlen kérdést sem tettek fel… Így Tomi saját magának tett fel kérdéseket, és rögtön meg is válaszolta. Előtte azonban eljátszott három nótát az új CD-ről, unplugged. Ebből kettő tetszett nekem, az „Eszem a szíved” (ez reveláció volt számomra az énekeslány miatt!), és a másik, amiben Mohai Marcsi énekelt.

Ja, és nekem az egész lemezről a második track, az „Ég” című Mohai Tamás kompozíció tetszik a legjobban. Ez talán nem a véletlen műve, hisz ez a legjazzesebb felvétele a CD-nek, olyan előadókkal, mint Pozsár Máté – keyboards, Vörös Tamás – bassguitar, Potesz Balázs – drums. Bravó MT, konkrétan világszínvonal!!!

Szóval itt az idő, hogy „announcement”-et csináljak: Mohai Tamást ezúton is meghívom a 44. Debreceni Jazz Napokra! Így aztán 2015. augusztus 7-én a cívis városban is megünnepelheti 50. születésnapját (1965. július 28.)!

Ja, és ott volt az egyébként totál teltházas (!) Muzikum első emeleti termében régi ismerőseim közül Lakatos Gábor és Gresicki Tamás hangmérnök, a lemezen hallható muzsikusok közül Farkas Misi jazz zongorista (Brass Age, Silent Way), és a csak érdeklődő fiatal jazzmuzsikusok közül Szebényi Dani (Syrius Legacy), valamint két dobos Gerendás Dani és Mihalik Ábel.

És ami a legfontosabb eljött Solymárról Barcsik Lilla, hogy fotóival emelje cikkem fényét! Thank you so much!


mohain01.jpg

Ladies and gentlemen! Tamás Mohai, the greatest "fazon" of them all


mohai02.jpg


mohain05.jpg

Apa (Tomi) és lánya (Marcsi)


mohain06.jpg

Marcsi már eddig is nagyon jó jazzkoncert beszámolókat írt a JazzMa.hu-nak


mohain11.jpg

Vigyázat, nagyon tud gitározni!


mohain15.jpg

Manda - She's very cool


mohain17.jpg

Eszem a szíved (Very Béla Fleck-ish)


mohain19.jpg


mohain18.jpg

Hol volt eddig ez a lány? Ugye, őt is hozod magaddal Debrecenbe Tomi?



Vissza a hírekhez