JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 23.
Tuesday Afternoon2024. április 23.
Névnaposok – Béla2024. április 23.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Exkluzív interjú Dr. Hulin Istvánnal a Szekszárd Jazz Quartet vezetőjével az október 14-i koncert elé

Hulin Pista jazz zongoristáról már kezdeti szegedi évei alatt hallottam. Aztán átköltözött Szekszárdra, a helyi kórház sebész főorvosa lett. Később az 1990-es és 2000-es években többször is felléptettem a Szekszárd Jazz Quartet-et. Így barátságunk immár több évtizedes múltra tekint vissza.

1) Kelemen Bandi (Dr. Kelemen Endre) halála óta hányszor lépett színpadra a Szekszárd Jazz Quartet?

Kelemen Bandi (dr. Kelemen Endre - vibrafon) halála óta az alábbi fellépései voltak a Szekszárd Jazz Quartetnek (SZJQ):

2015.04.16. Babits Mihály Kulturális Központ 45 éves jubileumi gálaműsora

2015.05.21. Körtemuzsika, emlékkoncert Körtés József fuvolaművész halálának 10-ik évfordulóján a Művészetek Házában (Körte az SZJQ-ban is játszott más együttesek mellett és az egyik lemezünkön is vendégművészként szerepelt)

2015.05.24. Pünkösdi Fesztivál egyik fellépője volt az SZJQ.


2) Milyen programmal készültök? Esetleg lesz Banditól is egy-két szerzemény?

Már régóta készülünk egy olyan koncertre, ahol a jazzmuzsika mellett versek is elhangzanak, zenei hozzájárulással. Most végre sikerült összehoznunk egy ilyen érdekes programot és reménykedünk, hogy rajtunk kívül a közönségnek is tetszik majd. Bandi „13th Years” cimű kompozíciója szerepel a programban, és két vers: Mirabeau…, valamint a Cotard mester… kommunikáló zenéjét is Bandi írta.  A másik két vershez (Örkény: Egy percesek, Ady: Az Úr érkezése) én komponáltam betét zenét.


3) Milyen összeállításban léptek fel? Lesznek vendégek is?

Az SZJQ összeállítása már több mint két éve (Bandi visszavonulását követően): Hulin István - zongora, Rizner József - vibrafon, Béres János - basszusgitár, Soponyai József - dob, és ötödik tagként, immár négy éve Matók Ákos - tenorszaxofon.

Nem vendég, mert sok éve konferansziénk és versmondónk, már a lemezeinken is szerepelt Orbán György előadóművész.

Újra vendégünk (mert korábban már lemezünkön is  játszott és az SZJQ-val az MR Márványtermében, valamint a Nemzeti Színházban velünk fellépett) Ágostonné Béres Kornélia fuvolaművész.


4) Hol és mikor lesz a koncert?

A „Jazz és Líra” című koncertünk helyszíne a csodálatosan megújult és már kiváló akusztikával rendelkező szekszárdi Művészetek Háza. Az időpont 2015. november 14., szombat, 18 óra.


plakat4.jpg

Vissza a hírekhez