JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

…nem szűkölködöm

A szombathelyi evangélikus templomban, a Bolyki Brothers koncertjével vette kezdetét az idei Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor.

Vasárnap este, Szent Márton év, Gospel-nap – ígérték a rendezők, de sokkal több, amit a látogatók ajándékba kaptak.


img-0224.JPG


Az ’alighanem 30 éve’ együtt éneklő testvérek először zenei névjegykártyájukat nyújtották át, majd legelső közös feldolgozásuk adták elő. A „Take 5” és egy blues a jazz világába vezetett minket, és a közönség ekkor már igencsak hangosan fejezte ki tetszését. A gospel ösvényén tovább haladva csendesebb vizekre érkeztünk, ahol megnyugvással hallhattunk a kereszt bizonyságáról és Dávid király hitvallását is. A megbocsátásról szóló Pintér Béla szám megható vigasztalása adta az este legmélyebb lelki élményét, majd egyre csak megvidámítottak minket az énekesek: a „Fever”, majd egy Beatles feldolgozás, és a „The Solution” című számok mind magasabbra és magasabbra repítették a hallgatóság kedvét. A „Nyuszi-variációk”-at hangos nevetés kísérte, és szűnni nem akaró taps köszönte meg a mesés produkciót. A „Bolyki Brothers Blues” búcsúja után felállva éltette a közönség az a capella együttest.


img-0226.JPG


A Bolyki testvérek hangversenyét csak szuperlatívuszokban lehet méltatni: mindvégig tiszta intonációval, magas zenei igényességgel uralták az est – egyébként műfajilag igen színes - műsorát. A közvetlen hangvételű konferálószövegek, a közönség aktív, de sosem tolakodó bevonása, a mindent átható humor is segítették, hogy igazi közösség váljon a jelenlevőkből. Jobb útravalóval nem is indulhatott volna a Lamantin idei tábora.


Vissza a hírekhez