JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Basszusgitár(os) ünnep a Szimpla Kertben!

Idén novemberben már negyedik alkalommal kerül megrendezésre Tomor Barnabás és a Szimpla Recordings közös eseménye, ahol egy workshop és egy koncertsorozat keretein belül ismerkedhetnek meg a nézők, hallgatók, zenészek, érdeklődők a hazai készítésű felszerelésekkel. November 5-én, szombaton már délután 4 órától elfoglalják a népszerű szórakozóhelyet a résztvevők, így akit vonz a basszusgitározás, maga a hangszer, vagy a hangzás mögött rejlő technológia és elektronika, vagy csak szívesen hallgat jó zenészeket és jó zenét a színpadon, annak mondhatni kötelező a megjelenés.

A kitűnő zenészek (Tomor Barnabás, Eged Márton, Gudics Martin – basszusgitár, Tempfli Erik – billentyűk, Szumper Ákos – dobok) mellett több szakmabéli „nagykövet” teszi érdekessé a workshop részt is. Jelen lesz Fülöp Róbert, a PROLUDE cég tervező-gyártója, Takács Roland „Kócos”, a CEX (Countryside Electronix) tervező-gyártója, Váradi Péter (Peter Crow Design) és Boldogh Csaba (Boldogh Guitars) hangszerkészítők, valamint Molnár László (MLP) két basszusgitárja, ami Eged Márton és Gudics Mártin kezei alatt szólalnak meg. A különböző hangfalakat, erősítőket, pedálokat, hangszereket az érdeklődők ki is próbálhatják a délután folyamán, este pedig élesben is hallhatják őket a koncerten. Akit pedig a hangtechnikai rész érdekel jobban, az bizonyára örömmel látogat el a Szimpla Recordings hangstúdiójába, ahol az eseménnyel egybekötve nyílt napot tartanak, és itt is várják az érdeklődőket.

A lassan már-már hagyományként működő eseményen eddig is a magyar jazz és könnyűzene (egy kalap alá vonva a fúziós zene) kitűnő képviselői vettek részt (Lamm Dávid, Kardos Dániel, Ülkei Dávid, Winterverber Csaba, Molnár Dániel, Mihalik Ábel, Bartók Vince, Sütő Márton, Benkő Zsolt, Várnai Dániel), ez a névsor idén még tovább bővül, és remélhetőleg ez a jövőben is egyre nagyobb és színesebb palettát fog majd át.

https://www.youtube.com/watch?v=PQx4zCSh--I

https://www.youtube.com/watch?v=i1j-F2JYrj0

https://www.youtube.com/watch?v=L3ad6i6rYj0

Bár én soha nem basszusgitároztam, nem is nagyon terveztem megpróbálni, mégis lelkesen várom a szombati napot. Azt hiszem, akinek a zene a hobbija, vagy akár ezzel foglalkozik, az mindig be akar látni a „hangok mögé” is, kíváncsi a háttér munkálatokra, hogy az a koncert, amin részt vesz, vagy az a lemez, amit hallgat, hogyan lesz olyan, amilyen, hogyan szól úgy, ahogy. Ennek most egy szeletébe bepillantást nyerhetünk, ráadásul mindezt teljesen ingyen, igazán profi és hozzáértő társaságban. Ezek az emberek nagy lelkesedéssel és szenvedéllyel csinálják a dolgukat, és ez szerintem már önmagában megsüvegelendő, náluk többet aligha tud valaki egy-egy szakterületről, így aztán mindenki játszva tanulhat az este folyamán. Én biztosan ott leszek, és ajánlom mindenki figyelmébe!

November 5., szombat, 16 óra, Szimpla Kert: Prolude – CEX – PCD – Boldogh – MLP Workshop és Koncert


workshop-plakat-uj-2.jpg

Vissza a hírekhez