JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Molnár Csaba levelét megírta…

Az imént (2017. augusztus 21-e, hétfő 9 óra 43 perc) az alábbi levelet kaptam az idei Adyton Együttlét főszervezőjétől, Molnár Csabától:

Szia Robi!

21-én hétfőn a Nyitókoncerten (erről már értekeztünk veled) a Szabó-Heidrich-Benkő trió kezd. Őket követi valószínűleg Grencsó, Benkő Robi, Miklós Szilveszter triója.
Utánuk azonban szabad a pálya. A jelenlévő művészek és a "táborlakók" (ez utóbbiakból egyelőre kis számban) kialakuló önkéntes, szabad formációk muzsikálnak.


A további esti koncerteket - alapvetően befolyásolja, hogy a délelőtti és a délutáni TaZen (tanítás és zenei együttlét) alatt miket csinálnak, miket próbálnak, milyen témák születnek, milyen technikákat és hangzásokat, elméleti és gyakorlati részeket  mutatnak meg, dolgoznak ki a meghívott előadók a résztvevőkkel.

22-i esti koncert
Mivel a TaZenben Szabó Sándornak is lesznek kurzusai - Grencsó, Benkő és Miklós mellett -,
így várhatóan először a Szabó Sándor vezetésével kialakított formációk játszanak. Majd Heidrich Roland, Miklós Szilveszter, Grencsó és Benkő Robi is beszállnak, valamint az általuk kialakított kombók is megmutatkoznak.

Ettől fogva, a napok előrehaladtával, egyre nagyobb hangsúlyt kap a tanultak megszólaltatása. Tehát egyre többet játszanak a résztvevők a kurzusvezetőkkel.

23-i esti koncert
Napközben megérkezik Jász Attila és Stevan Kovács Tickmayer Orleans-ból. Ők is dolgoznak a résztvevőkkel.
A koncertet valószínűleg Grencsó-Benkő-Miklós-Tickmayer formáció kezdi, melyben már a költészet is részt vesz Jász Attila közreműködésével.
A kombók további kialakítása és a velük való muzsikálás az ismertetett módszer szerint történik.

24-i esti koncert
Napközben megérkezik Dukay Barnabás és Bolcsó Bálint, és ők is dolgoznak a TaZenben.
Este remélhetőleg nagy dolog fog történni, mert Dukay és Tickmayer először fognak együtt muzsikálni, amire már régóta várnak mindketten. Ők további formációkat alkotnak majd Bolcsóval kiegészülve.

25-i esti koncert
Napközben megérkezik Dresch Misi és ő is dolgozik a TaZenben.
Este Dresch, Tickmayer és a Grencsó-Benkő-Miklós hármas keveredése várható, majd a vezetésükkel létrejövő formációk zenélnek.

26-i Záró koncert
Este Dresch, Tickmayer és a Grencsó-Benkő-Miklós hármas, és a vezetésükkel létrejövő formációk zenélnek.

Más...
Robi drága, az ötleted nem rossz (Kitaláltam egy jó módszert, szerintem... Aludd ki magad, reggelizzél, majd a délelőtti tanítás alatt írd meg az előző napi beszámolót!), tavaly már kipróbáltam, lásd a mellékelt képet.

16-hetfo-024.jpg


Azonban, amint leülök írni, hamarosan intézni kell valamit a tanítást követő előadások miatt, vagy szállás, étkezés, zsinór, hangosítás, gyertya, parkolás, pianínó szállítás, helyiség, kert berendezés, nyomtatás, de kifogyott a festék vagy a papír, reflektorok és még ki tudja mi minden. Aztán már ott találom magamat, hogy kezdődik az esti koncert, amit végig filmezek állva stb…, stb… 

Nagyon pontos dolgokat a zenéről keveset tudok írni előre, mert jól tudod, nálunk az improvizáció komoly dolog.
Mindent átsző.
Szép napot!
Üdv, Csaba


iii-adyton-2017.jpg

Vissza a hírekhez