JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Ráday Korzó a Gregersen Art Pointban, avagy Belső-Ferencváros egyik leghíresebb bevándorlójának nyomában…

Bár Gregersen Gudbrand norvég építőmester csak egy poggyászlopás áldozataként keveredett Bécs helyett Magyarországra, később több mint 60 évig élt itt családjával. A ma Gregersen Palotaként ismert és Gregersen Art Point néven működő (IX. kerület, Lónyay utca 29-31.) épületek helyén eredetileg a ‘G. Gregersen és Fiai Építő Vállalat’ székhelye volt. Gregersen nemcsak munkái kapcsán vált elismertté, de szorgalmának és elkötelezettségének köszönhetően elismert és befolyásos tagja lett a magyar társadalomnak is. Élete példát mutatott arra is, hogy a tehetség és kitartás hogyan érhet el sikert egy befogadó közegben, származásra való tekintet nélkül.

gregersen.jpg


Azt talán kevesebben tudják, hogy a mai Art Point nem csak galériaként és kulturális programok helyszíneként működik, de hostelként is, a negyedben kiemelten nagy számban megforduló külföldi idelátogatók  átmeneti szálláshelye is. 
Mit üzen nekünk a hely szelleme? A Belső-Ferencvárosba látogatók mindkét napon megismerhetik a Gregersen család történetét a kis galériatérben, szombaton 11 órától pedig Péczely-Kozák Zsuzsanna művészettörténész és Gönczi Ambrus helytörténész vezetésével bejárhatjuk az épületeket is.

Program:
09.22. péntek
18:30 Piano-Forte Jazz Koncert - Bori Viktor Attila és meglepetés vendége


unnamed1.jpg


09.23. szombat
10:00 Helyes Dániel kortárs képzőművész kiállításán Zemlényi Barnabás, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést. 
11:00  Gregersen családtörténet és épületbejárások.
Találkozó a Lónyay u. 31. előtt. Előzetes regisztráció nem szükséges.

Helyszín:
GREGERSEN  ART POINT
1093, Budapest, Lónyay u. 31.


Vissza a hírekhez