JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 18.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.
A Morgan Workshop sztori2024. március 06.

Hírek

Vidéki jazzarcok – Csányi István (Gödöllő)

Ahogy azt ígértem év eleji főszerkesztői jegyzetemben, az idén felújítom az évekkel ezelőtt félbe szakadt „Vidéki jazzarcok” sorozatomat, amely innentől kezdve minden hónap első vasárnapján fog jelentkezni!

21314430-10155814522019312-4360526001083606238-n.jpg


Először talán arról kellene mesélned, hogyan kerültél kapcsolatba a kulturális szervezéssel. Már általános iskolában, vagy a gimnáziumban is mutatkoztak rajtad olyan jelek, hogy ha törik, ha szakad Te szervező leszel? Mikor kattant bele Nálad, hogy ilyen pályára lépj? Pláne úgy, hogy hivatásos muzsikus, szaxofonos vagy…

Ez az első ilyen tapasztalatom. Mindig megmondták, mit, ..hol, ..milyen ruhában és hánykor. Session-zenész vagyok, ha tetszik, most ismerem meg a “másik oldalt”!


Milyen munkahelyeid voltak eddig és ott miket kellett szervezned?

Értelemszerűen a válasz az, hogy még nem voltam soha ilyen pozícióban, de nagyon boldoggá tesz, hogy egy újabb kapcsolódási pontot találtam a zenéhez.


Hogyan kerültél kapcsolatba a jazz-zel? Muszájból, vagy otthonról hoztad magaddal a jazz szeretetét?

Apukám zongorista volt, imádta a jazz-t, az első perctől kezdve ilyen zene (is) szólt otthon, innen a rajongás.


Összeszámoltad-e már, hogy eddig hány koncertet szerveztél?

Eddig 17 alkalommal üdvözölhettem a közönséget, mint szervező.


Mióta vezeted a gödöllői jazzklubot?

2016 áprilisában kezdtünk, havi egy koncert van. Kivéve a július-augusztust, mert akkor nyári szünet van.


Eddig kiket hívtál meg?

2016: Juhász Attila Quartet feat. Lombos Marci és a Swing à la Django (NKA által támogatott előzenekaros turné). Urbán Orsi Trió, Neumann Balázs Trió, Hajdu Klári-Oláh Krisztián Duó, Berdisz Művek, Myrtill és a Swinguistique, Elek István Quartet.

2017: Balogh Gyuszi Jr. és Vörös Attila kvartettjei (két zenekar egy este), Falusi Mariann és zenekara, Váczi Eszter és a Quartet, Zolbert és zenekara, Gerendás Péter szóló, Dresch Mihály Vonós Quartet, Révész Ricsi Latin Trió, Temesi Berci és barátai, Nagy Adri Live, Sárik Péter Trió X.


Az idei évre milyen terveid vannak?

Nyárig már fix a program. Jön a Trans-formation, a Papajazz, a Trió à la Kodály, a Voice & Guitar, Borbély Misi és a Peet Project.

A szeptember-október még csak a fejemben van meg… Novemberben Makovics Dénes új zenekara, decemberben Bágyi Balázs Quartet feat. Pocsai Kriszta.


Mikor lesz a következő jazzklub koncert?

Január 24-én, várunk mindenkit szeretettel! Trans-formation!


Vissza a hírekhez