JazzMa

Friss Hírek

NEQ jazzelő naplemente2024. július 17.
Fur: Bond2024. július 12.
Söndörgő: Gyezz2024. július 07.

JazzUp

JazzUp – Mohácsi Benjamin

Benjit nem ismerem személyesen, Bordás József hívta fel rá a figyelmem.

JazzUp – Czakó Virág

Virágot személyesen nem ismerem (mindössze egyszer beszéltem vele telefonon), de sok jót hallottam már felőle. Láttam a YouTube-on több felvételét, így bátran ajánlottam be őt az idei Debreceni Bor és Jazz Napok fellépői közé. (Csak zárójelben említem meg, apukáját közel 30 éve ismerem.)

JazzUp – Barcsik Bogi

Bogit 2014 nyarán Székesfehérváron, az AlbaRegiaFest-en ismertem meg. Ott még nem énekesnőként, csak a Vörös Tamás Group nézőjeként volt jelen. Édesanyja mutatta be nekem.

JazzUp – Fekete Zoltán

Zoltánt nem ismerem személyesen, Török Bettina ajánlotta figyelmembe.

JazzUp – Herendi Botond

Botondot személyesen nem ismerem. Munkatársunk, Török Bettina ajánlotta figyelmembe.

JazzUp – Dömök Réka

Rékára lapunk gyakornoka, Török Bettina hívta fel a figyelmemet.

JazzUp – Gergely Edvárd

Edvárdot most vették fel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékére, így épp aktuális ez az interjú.

JazzUp – Papp Márton

Marcinak a bátyját (Papp Mátyás) ismertem meg először a családból: 2013-ban a csepeli Egressy Béniben hallottam az akkor 17 éves fiút, aki úgy harsonázott, hogy ájulás volt. És most itt a kisöccs, Marci, aki 17 évesen úgy szaxofonozik, ahogy ebben a korban még nem szoktak.

JazzUp – Veréb Patrik

A Bartók konzi gitáros növendékét személyesen ugyan nem ismerem, de gyakornokunk, Salvai Ádám csak jókat mondott róla, így megkerestem kérdéseimmel.

JazzUp – Kacsenyák Gábor

Gábort idén január 5-én, a Bartók jazzkonzi félévi vizsgakoncertjén láttam először. Amint énekelni kezdett rögtön bevillant, ezzel a fiúval mindenképp interjút kell készítenem.

JazzUp – Salvai Ádám

Ádámot tavaly nyár óta ismerem, hisz akkor lett a JazzMa.hu gyakornoka. Zenélni azonban csak 2020. január 5-én hallottam először, a Bartók konzi félévi vizsgakoncertjén.

JazzUp – Török Bettina

Bettinával 2020. január 5-én ismerkedtem meg személyesen. A Bartók konzi félévi vizsgakoncertje előtt mutatta be nekem Salvai Ádám.

JazzUp – Kuti Laura

Laurát 2018 januárjában a Bartók konzi félévi vizsgakoncertjén láttam először játszani.

JazzUp – Dimák Patrik

A JazzUp rovatban Dimák Patrik az első olyan szereplő, akit még nem láttam élőben muzsikálni. Június 23-án Debrecenbe küldött egy e-mailt, hogy szívesen játszana az idei Debreceni Bor- és Jazz Napokon. Ezt a levelet továbbította nekem Tóth Ernő, s amikor szerdán megkaptam a levelet és benne a két felvételt, azonnal felhívtam Patrikot, hogy az idei Debrecen programja már végleges, viszont csinálnék vele egy interjút. Ezt olvashatják alább.

JazzUp – Gerendás Ruben

Rubent 2020. január 5-én láttam-hallottam először játszani. A Bartók jazzkonzi félévi vizsgakoncertjén!

JazzUp – Regián Réka Kata

Réka Katát 2020. január 5-én, vasárnap este a Bartók jazzkonzi félévi vizsgakoncertjén láttam-hallottam először a Budapest Jazz Clubban. Amint megszólaltatta fuvoláját, rögtön az jutott eszembe, hogy Zahár Fanni 6 évvel ezelőtti feltűnése óta nem hallottam ilyen jazzes ízzel játszó lányt. A végén oda is mentem hozzá, és gratuláltam neki. Innen már csak egy lépés volt ez az interjú.

Korábbi bejegyzések