JazzMa

Friss Hírek

Jazzlista - július 14.2018. július 15.
A TRIBUTE TO WOODSTOCK2018. július 07.
SZAKCSI 75!2018. július 07.
Bodajki Jazz Tábor 20182018. július 06.
CHICK COREA ISMÉT PESTEN2018. július 05.
LLOYD A CSODÁK CSODÁJA2018. július 05.
Finzer, Nick: No Arrival2018. július 03.
VIRTIGLI JAZZ AZ OPUSBAN2018. július 02.
A LÁTOGATÓ2018. június 30.
..én táncolnék Veled2018. június 27.
Állandó és változó2018. június 25.
BUDAPEST 19562018. június 22.
Alba Regia Feszt 20182018. június 17.
XI. BODAJKI JAZZ TÁBOR2018. április 15.

Hírek

IV. Érdi Jazz Fesztivál - szeptember első hete

Ha szeptember, akkor tudjuk: Érd és jazz. Ahogy eddig minden évben, a jazzben jól ismert, kedvelt előadókat hallhatunk. Idén is a ritmusé, a dallamé és a harmóniáé a főszerep.

Szeptember 5-én kedden indul a fesztivál a Jazz és Irodalom nappal, ami tavaly nagy sikert aratott. Idén is számíthatunk az önfeledt kikapcsolódásra, mert a Szepes Gyula Művelődési Központba két kedvenc érkezik, az Érden minden évben nagysikerű koncertet adó, Liszt Ferenc-díjas gitárművész László Attila és a vidéki embereket humorosan és egyben fanyarul ábrázoló József Attila-díjas író, költő Grecsó Krisztián.

Idén a Jazz és Színház előadás elmarad, ezért csütörtökön folytatódik a jazz zene a könyvtárban. Czirják Triót hallhatjuk az érdi zenei könyvtárban. Czirják Csaba a Berklee-n tanult, majd tanulmányai befejeztével tért haza. Gitárjátéka egészen egyedi stílusú, sokféle behatás eredményeként a hangzása felismerhető, technikai tudása kimagasló, finom harmóniák jellemzőek a kompozícióira. Társaival, Bögöthy Ádám bőgőssel és Czirják Tamás dobossal saját, nemsokára lemezen is megjelenő szerzeményeiket és jazz standard-eket is megszólaltnak.

Szeptember 7-től Érd központjába költözik a fesztivál. A Magyar Földrajzi Múzeum kertjében álló gyönyörűen felújított, átalakított fedett kocsiszíne ad új otthont a jazzfesztiválnak, ami a Főtér mellett helyezkedik el közvetlenül, a bejárata is pont a tavalyi koncerthelyszínnél van. Hajdu Klára Quartetjét hallgathatjuk pénteken, akiknek a vendége a Liszt-díjas Fekete-Kovács Kornél trombitaművész lesz. Az estén hallhatunk a közös lemezről is dalokat, melyet Chet Bakernek ajánlottak, valamint Klára és Oláh Krisztián lemezéről is szerzeményeket, de lesz meglepetés is. A ritmusszekcióban Hoff Marcell dobos (2 éve zenélt a fesztiválon zenekarával) és Soós Márton bőgős fog játszani.

Szeptember 8-án szombaton a kertben Kiss Attila kvartettje fog zenélni, akiknek Zolbert (szaxofon) lesz a vendége, a magyar smooth jazz úttörője. Biztosak lehetünk, hogy lélekmelengető zenét fogunk hallani, sok-sok Jazzy rádióból ismert dallal. Ebben a felállásban itt játszanak először, így izgalmas zenei csemegére számíthatunk. Hogy fokozzuk a hangulatot, Csanyi Zoltán - sokáig Amerikában élő zongorista – 1983-as "Édenkert" című Kaszakő együttes lemezéről is halljuk majd egyik számát. A ritmusszekcióban Szőke Péter fog gitározni és Tiba Sándor dobolni.

Szeptember 9-én vasárnap ismét méltó módon zárjuk az Érdi Jazz Fesztivált, mégpedig hazánk egyik legkedveltebb jazz-zenekarával, a Balázs Elemér Grouppal feltesszük a pontot az i-re. A BEG zenéje valóban ritmusos, sokszínű, dallamos, mindenki számára élvezhető és érthető jazz. Legfrissebb lemezükről is hallhatunk slágereket, de természetesen a nagy sikerű „The New BEGinning” albumról is. Balázs Elemér dobol, Balázs József zongorázik, a két énekes Kiss Flóra és Szakonyi Milán, gitározni Komjáti Áron, bőgőzni Lakatos Pecek Krisztián fog, Czibere József pedig ütőhangszereken játszik.

Szeretnénk idén is felléptetni fiatal tehetségeket, reméljük találunk olyan támogatókat, akik partnerek lehetnek ebben a törekvésünkben.

Idén is minden előadás ingyenes. Érd megközelíthető vonaton és buszon is 20-30 perc alatt.
A fellépő művészekről részletes információt olvashatnak a jazzfesztivál honlapján:
http://erdijazzfesztival.hu/
https://www.facebook.com/ErdiJazzFesztival/

jazzma.jpg


Vissza a hírekhez