JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

A Jazzation első idei jelentkezése

Köszönjük, 2019! - Köszöntünk, 2020! Minden pillanatot köszönünk, amit megoszthattunk egymással és Veletek! A Jazzation az elmúlt év záróvizsgáit sikeresen teljesítette 14 évesen, és 2020-ban jubileumi felsőbb osztályba léphet. Idén 15 évesek leszünk!!!


 jazzation-szeletkek.jpg
 

Egy ideje így működünk

2019-ben éves terv szerint kezdtünk dolgozni, mely rövid- és hosszútávú céljaink elérésében segít. Negyedévente egy próbát, félévente egy külső helyszínen rendezett találkozást átfogó megbeszélésnek szentelünk. Itt teremtünk elméleti egyensúlyt az egyéni és a Jazzation-beli teendőink között. Ami alapján a gyakorlatban is könnyebben eligazodunk. Végtére is így huszon-harminconévesen hosszú távra tervezünk az életünk több területén, és ha lehet választani, inkább élnénk kiegyensúlyozottan, mint stresszesen. Erről is meséltünk - többek között - "Hatékonyság harmóniában" című TEDx-előadásunkban, mely hamarosan elérhető lesz a youtube-on is.

 
 
 jazzation.jpg
 
 

Jó játék az acappella!

2019-ben az ország számos iskolájában - elitiskolában éppúgy, ahogy hátrányos helyzetű térségekben - tartottunk ifjúsági koncerteket, beavató foglalkozásokat. Fontosnak tartjuk, hogy a közösségi éneklés örömét, amit mi hetente többször is megélünk, és tapasztaljuk személyiségformáló és közösségépítő erejét, azoknak is elvigyük, akik a legintenzívebben formálódnak éppen: a gyerekeknek! Keressetek, ha menjünk a Ti iskolátokba is, az idei támogatott programunkban még van néhány szabad hely 2020. február-márciusra! Kapcsolatfelvétel itt.

 
 
 sara-a-gyerekekkel.jpg
 
 

Adtunk és kaptunk

2019-ben meghívtuk belga barátainkat, a Septem Virit, és csodás hétvégét töltöttünk el együtt. Az összes lehetséges kulturális támogatót megkerestük, hogy létrejöhessen a projekt kilenc fő utazásával-szállásával együtt, és az anyagiakon felül a humán erőforrást sem spóroltuk ki, készségesen söröztünk minden este, hogy vendégeink otthon érezzék magukat. ;) De hogy ne csak nekünk (és nektek) legyen jó, a teljes bevételt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyulaji iskolásainak kirándulására fordítottuk. A gyulaji diákok, ha már meghívást kaptak a Jókai Klubba, előtte egész nap kirándulhattak Budapesten - és belgacsokis mikuláscsomagot is kaptak torhouti barátainktól a koncertélményen felül. A képen épp Katusnak énekelnek szemtelen(ül vicces) szerenádot a flamand férfiúk:

 
 
 katus-a-belgakkal.jpg
 
 

Jöttünk, láttunk, győztünk

2019-ben a dániai Aarhusben megnyertük a nemzetközi acappella versenyt. Évek óta szemezünk Észak-Európa legnagyobb vokális fesztiváljával, és óriási energiákat fektettünk a készülésbe. Katus húga, Petra dolgozta fel számunkra a tőle megszokott őrületes zeneiséggel a kötelezően kijelölt dalt, amelyet néhány hét alatt kellett színpadkészre próbálnunk. A pedagógusoknak évzárási időszak, Máténak friss apukaság - mindenféle hazai teendőinkből pár napnyi igazolt szabadságot adott a verseny és a kurzusok, az esti koncertek. Nagyon-nagyon elfáradtunk, és ezerszer annyira feltöltődtünk. Tengerpart, napfény, Jazzation. <3

 
 
 tengerparti-selfie.jpg
 
 

Veletek (is) karácsonyoztunk

2019-ben csilláron lógósan telt házas volt a karácsonyi koncertünk; melyre életünkben először nem vállaltuk túl magunkat. Idejében eldöntöttük, mit fogunk énekelni és mit nem, ezért a színpadra lépés előtti pillanatok sem lázas kottalapozgatással teltek - és higgyétek el, ez egy fontos lépés a nagykorúság felé. Nem állítjuk, hogy Máté nem volt sokkal hamarabb kész, mint a lányok haja, de akkor is, nagyon szerettük ott helyben is a koncertet, a közösséget Veletek - és azóta is hálával és büszkeséggel emlékszünk vissza rá.

 
 
 jazzation-fekete-feher.jpg
 
 

Új év, új távlatok!

2019-ben talán azért sem vállaltuk túl magunkat a karácsonyi koncerten, mert az esemény egy nagyon intenzív próbafolyamatba ékelődött be: 2020. január 1-jén a Budapesti Vonósokkal adtunk közös koncertet a Corinthia Grand Hotel Royalban, terítéken egy ősbemutatóval: A négy évszak kóruskantátával! Bornai Tibor szövegeit Antonio Vivaldi programzenei versenyműsorozatára (és a Jazzationre!) alkalmazta Pejtsik Panna. Percekig tartó álló ováció és szeretet-cunami mutatta minden kétséget kizáróan, hogy a mű - működik. 2020 a barokk éve - fogjátok még hallani tőlünk. De addig is - a ráadásként adott első tételt fogadjátok szeretettel:

 

 

a-jazzation-bornaival.jpg

 
 

Indulhat a jubileumi évad?

Szerintünk IGEEEN!

2020-ban legközelebb január 14-én kedden este 7-kor a Háló Klubban - ahogyan minden hónap második keddjén arrafelé - jazzklub! A 2020-as év első vendége a Jazzation. Éneklünk, mesélünk (aki kérdez: Deseő Csaba), standard-repertoárunk legjavából válogatunk. Helyszín: 1052 Budapest, Semmelweis utca 4.; jegyvásárlás csak a helyszínen, 1.500 Ft-os egységáron.

Várunk szeretettel, a tavalyi évünk legjobb történeteivel és az idei terveink legjavával!

Boldog új évet kíván a Jazzation:
Katus, Sára, Gina, Attila és Máté.


 

hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

 
Vissza a hírekhez