JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Újra BJC

Három hónap kényszerpihenő után, 2020. június 18-án, a Szakcsi Lakatos Róbert Trió műsorával újranyitott a Budapest Jazz Club.

bjc-szines-2014-allo-feheralap.jpg


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


A járványügyi szabályzások miatt ritkított széksorok szinte teljesen megteltek az első élőzenés nap örömére. A muzsikusok mindenféle protokolláris beszéd nélkül játszani kezdtek, és ez volt a legjobb, amit tehettek: a negyed év alatt elmaradt koncerteket már semmi nem hozhatja vissza, viszont a közönség hangéhségét csillapíthatta a zenekar nagyszerű koncertje. Az első félidőben négy standard-et hallhattunk, Szakcsi Lakatos Róbert zongorázott, Orbán György bőgőzött és Hodek Dávid dobolt. A zenészek igen szabadon játszottak, a hosszú számok alatt mindenféle együttjátszási lehetőséget kihasználtak: a szólókat is gyakran „kommentálták”, szinte mindenki reagált a korábban hallott figurákra, és látható élvezettel próbáltak még tovább rálicitálni az addigiakra. A közönség értékelte a nagy intenzitású, igen gazdag zenét, és a tapsok mellett a három hónap alatt felgyülemlett hujjogatásokat is mind megkapták az együttes tagjai.

A kissé hosszúra nyúlt szünet után újratervezéssel indult a második rész. A közönségben helyet foglaló Pocsai Krisztát felhívták a színpadra, aki két szám erejéig quartetre bővítette a triót énekével. Mivel nem előre tervezett darabok voltak, ezért szerkezetükben kicsit hagyományosabb, de előadásukban továbbra is nagyon magával ragadó számokat hallhattunk. Olyannyira, hogy a két standard végeztével nem engedte el sem a közönség, sem a trió Krisztát… Így újabb váratlan fordulattal – és persze rövid tanakodás után - tovább folytatódott a kibővített együttes műsora. Miután sikerült megegyezni abban, hogy mit és milyen hangnemben fognak játszani, még két további szám fért bele a programba, amelyek tovább fokozták a közönség amúgy is nagy lelkesedését. Hosszas tapssal sikerült a koncert utolsó „újráját” még elérni: a trió egy ráadással köszönte meg a nyitó este résztvevőinek, hogy eljöttek és hogy tetszett nekik a hangverseny.

Fantasztikus előadók, meglepetés vendég, kiváló zene, humor – nagyszerű újraindulás.

Várjuk a folytatást!


img-7594-2.JPG


img-7599-2.JPG


img-7628-2.JPG


img-20200618-221515-2.jpg


img-7675-2.JPG


img-7621-2.JPG


img-7652-2.JPG


img-7689-2.JPG

Vissza a hírekhez