JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 17.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Szombaton online koncertekkel ünnepli tizenharmadik születésnapját a Budapest Jazz Club

A kialakult pandémiás helyzetben sok más kulturális helyszínhez hasonlóan a BJC is igyekszik "előre menekülni". A klub az elmúlt időszakban sugárzott online koncert közvetítéseit professzionalizálta oly módon, hogy azokat – az egyre népszerűbb online színházi közvetítésekhez hasonlóan – az otthonülők olyan minőségben élvezhessék, amelyért egy-egy koncertbelépő árát is érdemes megfizetni.

bjc-1.jpg


A születésnap azonban, mint a korábbi tizenkét alkalommal, ezúttal is ingyenes, a live stream-et a klub egyaránt sugározza Facebook csatornáján, valamint a jegy.hu-n rendszerében. Mindkét felületen lehetőség lesz tetszőleges összegű adományok felajánlására, melyeket a klub a fellépő művészek tiszteletdíjaira fordít. A virtuális adományozók között ráadásul a születésnap apropójából értékes ajándékokat is kisorsolnak az est folyamán. A SoLaTi különleges, kék színű bakelit lemeze, 10.000 Ft-os BJC Bistro utalvány és 20.000 Ft értékű Etyeki Kúria bor-csomag is gazdára vár.


bjc-5.jpg


A születésnapi esten két külön-külön is figyelmet érdemlő formáció lép fel.


horvath-albert-1.jpg


Este nyolc órakor az Év Fiatal Jazz Zenésze néven évek óta nagy sikerrel futó verseny gálakoncertjét követhetik figyelemmel az érdeklődők. Az összetétel – tehetségkutató jellegénél fogva – évről évre megújul, hiszen egy-egy zenekari posztot az aktuális díjazott tölt be. Ez alkalommal a zongoránál a fiatal tehetség, Horváth Albert játékát hallhatjuk, míg a kíséretben, mint mindig, úgy most is a Jazz Szövetség tagjaiból álló, HunJazzFed Quaret működik közre Elek István, Pecek Lakatos Krisztián és Bágyi Balázs személyében.

https://www.youtube.com/watch?v=ASZ9KRE3Wu0


coltrane-legacy.jpg


Az est második felében a valaha élt egyik legnagyobb formátumú jazz szaxofonos, John Coltrane hagyományát méltó módon ápoló zenekar, a középső generáció alkotta Coltrane Legacy szólaltatja meg az örök érvényű jazz szólamokat olyan közreműködök tolmácsolásában, mint Orbán György, Molnár Sándor, Soso Lakatos Sándor, Oláh Kálmán Jr., Oláh Krisztián és Pecek Lakatos András.

https://www.youtube.com/watch?v=-DX4w1qOftM

Részletek: https://www.bjc.hu/programok/eloado/bjc-13/


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez