JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 22.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Kisfia szívdobbanása ihlette Rafael Mário legújabb dalát

A szülővé válás folyamata inspirálta a Rafael Mário Trió hamarosan megjelenő „Blessing” című lemezét. Az érzelemdús „My Heart” című dal azt a pillanatot örökíti meg, amikor a zongoraművész meghallotta kisfia első szívdobbanását. A zenekar az új albumot június 22-én mutatja be az Opus Jazz Clubban Munkácsy Eszter és Tar Gergely közreműködésével.

rafael-mario.jpg


Rafael Mário (1990) Junior Prima-díjas zongoraművész már gyermekkorában biztos volt abban, hogy egész életében a zenével szeretne foglalkozni. Amíg más gyerek a grundon rúgta a bőrt, vagy a Városligetben bringázott, ő gyakorolt. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, majd Toronto-ba költözött, ahol stúdiózenészként dolgozott.  Miután hazatért, 2014-ben megalapította a Rafael Mário Triót, legújabb lemezük hamarosan „Blessing” címmel jelenik meg.


rafael-mario-trio.jpg


A zenekar megalakulása óta komoly hangsúlyt fektet a kollektív improvizációra és az eredeti hangzás megteremtésére, melyhez számos forrásból merítenek: szerzeményeikben és azok interpretációjában egyaránt fellelhetőek a mainstream, valamint a kortárs, modern jazz stíluselemei, a különböző latin zenei irányzatok eszközei és a hip hop groove-ok. A trió zenészei – Rafael Mário - zongora, billentyűs hangszerek, Bartók Vince – basszusgitár, és Hidász Tamás - dob – mindhárman a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékén szerezték meg a diplomájukat, azonban a jazz mellett állandó inspirációs forrásként tekintenek a kortárs könnyűzenei áramlatokra.

Ez a zenei sokszínűség hamarosan megjelenő új albumukon is tetten érhető.

„A „My Heart” című dal az első kompozíció, amit erre a lemezre szántam. Azután készült, amikor először meghallottam kisfiam szívdobbanását. Ennek a nagyon izgalmas és érzelemdús időszaknak ez az első zenei lenyomata” - emeli ki Rafael Mário. A dalhoz a lemezfelvétel helyszínén, a SuperSize Stúdióban live session videót is forgattak.

A Rafael Mário Trió „Blessing” című lemezét június 22-én mutatja be az Opus Jazz Clubban az énekes Munkácsy Eszter és az ütőhangszereken játszó Tar Gergely közreműködésével.

YouTube - Rafael Mário Trió: My Heart  https://www.youtube.com/watch?v=Qx_Phy_rDwM

Rafael Mário Trio Blessing lemezbemutató

2022. június 22., Opus Jazz Club

https://opusjazzclub.hu/koncertek/rafael-mario-trio-0622


Vissza a hírekhez