JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Exkluzív interjú Möntör Mátéval

Az előző lemezről az idén május 21-én jelent meg nálunk kritika Gáspár Károly klaviatúrájából.

cinti-mate-3-1-01.jpg


1) Továbbra is együtt dolgozik Horváth Cintiával? Tud Cinti a gyermek mellett is jazzelni?

Igen, az idei év úgy alakult, hogy szinte szünet nélkül dolgoztunk együtt. A májusban megjelent "to dreamers and their dreams" című lemez után újra munkához láttunk, hogy egy téli tematikájú albumot is kiadhassunk még az évben.


2)  Ezt örömmel hallom. És mi a második lemezük címe?

Az album a "winter walk" címet kapta, utalva azokra a karácsonyi és téli témákra, amelyek megjelennek a dalokban.


borito.jpg


3) Mikor és hol vették fel?

Az anyagot szeptember 23-a és 26-a között rögzítettük a Sinistra stúdióban, Fenyvesi Márton hangmérnöki közreműködésével. Az előző album felvételeit is ugyanitt csináltuk, és mivel közel állt hozzánk az akkori végeredmény, azt a hangzást szerettük volna továbbvinni. Bízom benne, hogy sikerült.


4) Kik írták a számokat?

A lemezen hét saját szerzeményem kapott helyet. A hozzájuk tartozó szövegekből hatot Csernus Szilvia alkotott meg, egyet pedig közösen írtunk Cintiával. Érdekesség, hogy öt angol mellett kettő magyar nyelvű dal is szerepel az albumon.


5) Van esetleg "special guest" is a lemezen?

Igen, az "Átutazó" című dalban Fekete-Kovács Kornél működik közre szárnykürtön. Ez egy balladisztikus szerzemény, ami szerintem különösen erős és karakteres szöveget kapott. Számomra a szárnykürttől egyszerre válik légiessé és lemondóvá a hangulata, nagyon szeretem ennek a dalnak a megszólalását.
https://youtu.be/NNxmEfi2SKk


6) Hol lehet ezt kapni?

Az album egyelőre digitálisan jelent meg, így elérhető az ismert zenei streaming platformokon. (Spotify, Deezer, Tidal, stb.)


7) Lesz lemezbemutató koncert? Mikor és hol?

Idén már nem tervezünk lemezbemutatót, egyikünk sem erőltette ezt a témát. Úgy sejtem, Cintiának az anyai teendői miatt volt ez most kevésbé prioritás, én pedig a különösen sűrű évközi szezon után nem feltétlenül vágytam több koncertet szervezni idénre. Úgy hiszem, hogy ezt majd jövőre bepótoljuk, hiszen két lemezünk is bemutatóért kiált.


8) Sok sikert a lemezhez!

Köszönöm szépen!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez