JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Jazzation: A NÉGY ÉVSZAK karácsonyra

Várallyay Katus koncert ajánlatai decemberre! – A szerk.

jazzation.jpg

Mindenképp meg akartuk várni, hogy az előttünk álló összes - összesen NÉGY! - koncertre elinduljon a jegyértékesítés, és itt már linkekkel együtt jelentkezhessünk. Négy különböző koncert, mindegyik életünk presztízs-helyszínein, az elsőhöz még utazunk is - húsgolyók és mandulatorták, reszkessetek!

December 7., Stockholm

A Stockholmi Magyar Nagykövetség évről-évre megrendezi karácsonyi koncertjét a csodaszép Eric Ericsonhallenben, és idén a Jazzationre esett a szervezők választása - úgyhogy hiszitek vagy sem, tanulunk svédül! ;) Hogy mit - azt talán, TALÁN itthon is megmutatjuk, de a nagy leleplezésre a svéd fővárosban kerül sor. Úgyhogy arra kérünk, hogy ha van ismerősöd Stockholmban, lepd meg ezzel a linkkel: 
https://ericericsonhallen.se/event/jazzation-christmas-concert/
Szuper ajándék leszünk, egy igazi adventi kikapcsolódás, és a koncert ingyenes! - a FB-eseményt itt találod, ha inkább arra küldenél szét néhány meghívót ;)


stockholm.jpg

(Különben most jöttünk haza Kolozsvárról - igazi villámlátogatás volt, 30 órán belül megjártuk, és életünk leghosszabb szünet nélküli, és egyik legjobb koncertjét élhettük át a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiójának közönségével. A lenti képen a villámgyors odaútból egy homályos pillanatkép, aztán a letartóztatásunk pillanata gyorshajtásért - de aztán ejtették a vádat, mert meglátták, hogy benne vagyunk fotóstul-koncertestül a legfrissebb Képmás magazinban!...)

Na de vissza a koncertekhez:
December 9. Budapest Jazz Club
A Harmónia Műhely Alapítvány meghívásának nem először teszünk eleget, hogy részt vegyünk a méltán híres Harmónia Jazzműhely sorozatban. Eddig kétféle koncertünk volt a BJC-ben: teltházas, és közönség nélküli, élő közvetítéses. Határozottan az előbbit kedveljük jobban!... Úgyhogy gyertek minél többen, sok jazz-zel és bizony újdonságokkal is várunk Titeket. Itt tudtok jegyet venni - a tapasztalat azt mutatja, hogy érdemes időben:
https://www.bjc.hu/programok/eloado/jazzation/ - de persze van FB-esemény is, itt, ni - ezer köszönet minden megosztásért.


jazzation2.jpg


December 10., Magyar Zene Háza
Családi karácsonyváró koncert és játék a Jazzationnel
Igen, jól olvassátok, beadtuk a derekunkat egy délelőtti játékra, elvégre őrületesen eseménytelen a decemberünk eleje: 5-8. Stockholm, 9. BJC, kellett már valami 10-e délelőttre... ;) De viccet félretéve ennek a felkérésnek tényleg nem tudtunk ellenállni, mert - talán tudjátok - az előadóművészi mellett pedagógiai projektjeink is vannak, és ezt az MZH zenepedagógusai előtt sem tudtuk titokban tartani.
Mondjuk is a menetrendet:
10:30-11:20 KONCERT a Koncertteremben
11:20-11:45 szünet, mosdó, szusszanás, átrendeződés, merugyanis:
11:45-12:30 WORKSHOPOK korosztályonkénti bontásban
3-6 évesek (Emeleti zenepedagógiai terem)
Kinek ne lenne kedve önként és dalolva besétálni a mesébe? A karácsonyi manók közeli rokonaihoz: csengő hangú erdei tündérek, visszhangos barlangokban tapsoló törpök, hangfelhőbe rejtőző óriások földjére vándorolhat minden 3-6 év közötti kalandor, hogy megkeresse az Elveszett Kincset! A kincskeresők szüleit is szeretettel várja Várallyay Katus, ha elég bátrak kilépni a Komfortzóna-Kapun, és van kedvük (és merszük!) a legkisebbekkel együtt belépni a Hangok Erdejébe.
6-10 évesek (Előadóterem)
Miből van a zene? Milyen részekből áll, szét lehet-e szedni alkotóelemeire, és összerakni, mint a legót? Hány perc alatt lehet dalt írni együtt, lehet-e akárki karmester, és mélyebb-e a hangja egy basszusénekesnek, mint egy basszusgitárnak? Együtt keresi a választ ezekre a kérdésekre a 6-10 éves korosztállyal Kanizsa Gina és Homor Máté.
10+ évesek (Koncertterem)
A Jazzationben éneklő testvérpár, Bolyki Sára és Bolyki Barnabás workshopja is igen izgalmasnak ígérkezik! A 10 év fölöttieket interaktív kalandozásra hívjuk a jazz és a népzene határvidékén: kipróbáljuk a testünket ütő- és fúvóshangszerként, játszunk ritmusokkal és hangszínekkel, végül megmerítkezünk az énekes többszólamúság különböző formáiban.
Várjuk?
Nagyon!
Izgulunk?
Hajaj!
Jöttök?
Naná!
Itt találjátok a jegyeket, 2400 Ft a felnőtt-, 1200 a gyerekjegy - és ha karácsonyi Jazzation-élményt szeretnétek és gyerekekkel együtt, akkor mindenképpen ezt a koncertet válasszátok! Itt pedig a FB-esemény a FB-os iskolás és oviscsoportok és unokatestvérek instant meghívásához.


jazzation3.jpg


(A fenti képen az esti koncert és a reggeli rádióinterjú Kolozsváron - Fodor Edinával, a Jazzcipő műsorvezetőjével nagyon jót beszélgettünk, ma este adásba is kerül az interjú sok-sok zenével!)
És akkor a legnagyobb kuriózum, a két ünnep közti Jazzation karácsonyi koncert időpontja és helyszíne, tadaaa:
December 30., Zeneakadémia
Antonio Vivaldi-Bornai Tibor-Pejtsik Panna: A NÉGY ÉVSZAK, az Erkel Ferenc Kamarazenekar - "Biatorbágy Hangja" közreműködésével, a csembalónál Andrejszki Judit, hegedű szólista Lesták Bedő Eszter.
Erre a koncertre most csak azokat várjuk, akik csöndben tudnak koncertet hallgatni (ezért szuper, hogy idén van külön családi koncertünk!), ugyanis lemezre vesszük ezt a különleges anyagot, melyet tudjuk, hogy sokan nagyon-nagyon vártatok már, hiszen ritkán hallható, igazi különlegesség.
A Bornai Tibor szövegeiből Pejtsik Panna kantáta-átiratában megszólaló tételek organikus egységet alkotnak Vivaldi művével, egyszersmind huszonegyedik századi nézőponttal gazdagítják azt. A Jazzation számára készült átdolgozásban a zenei textúra adottságaiból kiindulva születtek meg a vokális felrakások: duettek, mozgékony imitatív vagy éppen fennkölt homofón kvintettek és bensőséges szólisztikus tételek, melyek füzére leír egy életet a fiatalságtól a halálig. Barokk és kortárs, mulandóság és örökérvényűség: virágzáson, viharokon és mulatságokon át az új tavasz reményében való csendes megpihenésig tart a négy évszak körforgása, mely – akár a való élet – játék, szenvedély, vidámság, dráma, szerelem és fájdalom kavalkádja.
Jegyeket itt találtok - már csak egy szép színű boríték kell vagy egy selyemszalag, és kész is a karácsonyi ajándék! :)
Legalább egyszer találkozzunk decemberben!
Ajándékozzatok közös élményt, együtt töltött időt.

Adventi várakozással, köszönettel a 2022-es évben is a Tőletek kapott figyelemért és szeretetért, boldog karácsonyt és zenében, örömben, harmóniában gazdag új évet kívánva:
a Jazzation:
Sára, Máté, Katus, Barnabás, Gina és Isti

jazzation4.jpg


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez