JazzMa

Friss Hírek

BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Jazz a Márványteremben – Cumó Trió (2001. október 12.)

Sokszáz/271.rész

2001 tavaszán belga barátom, Albert Michiels (1923-2008) (a Jazz Hoeilaart International Contest főszervezője 1979-től kezdve) ismét megkért, hogy delegáljak magyar fiatalokat tehetségkutató versenyére. (Először a Trio Midnight-ot delegáltam 1995-ben, akik megnyerték a versenyt, és a zsűri Oláh Kálmánt választotta a legjobb szólistának! Attól kezdve Albert minden évben újabb magyar együttest várt tőlem!)

Nos, 2001-ben a Cumó Triót küldtem Belgiumba, akik olyant tettek, ami sem előtte, sem azóta senkinek nem sikerült! Oláh „Cumó” Árpád (1980) megnyerte a verseny mind a négy fődíját! A Cumó Trió lett az első helyezett a combo kategóriában, Cumó pedig a legjobb szólista, a legkreatívabb előadás, és végül, de nem utolsó sorban a kötelező belga szerzemény legjobb interpretálója!

Ezek után természetes volt, hogy meghívtam őket a Jazz a Márványteremben sorozatom 2001. október 12-e estjének első fellépőjének. Eredetileg két részesre volt tervezve az est, Cumóékat a belga diadal okán tettem be programba utólag. Mivel a meghívókat már 2 héttel előtte kinyomtatták, így ők nem szerepelnek rajta.

A Cumó Trióban Horváth „Plutó” József (1980) bőgőzött, Jellinek Emil (1976) dobolt.

Azt a négy számot játszották, amivel „szétnyerték” a versenyt. A szerzők és a témák címei:

1)      Oláh „Cumó” Árpád: Strangers

2)      Oláh „Cumó” Árpád: Memory to Tony Williams

3)      Oláh „Cumó” Árpád: 7 and 6

4)      Leon Lhoëst: Restrospection

Vissza a hírekhez