JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 29.
Stormy Monday Blues2024. április 29.
Névnaposok – Péter2024. április 29.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Utókarácsonyi „Jazzkívánságműsor” a BJC-ben

Sárik Péter különböző projektjei mindig felkeltik a figyelmet, legyen szó akár „A kékszakállú herceg vára” feldolgozásáról, akár a „Jazzkívánságműsor” koncertekről/lemezekről, hogy csak kettőt említsek a sok közül. A 10 éves múltra visszatekintő „Jazzkívánságműsor” is folyamatos változáson, megújuláson ment keresztül. Először volt a trióban előadott instrumentális változat, majd jöttek az énekes verziók. Előbb a közönség javaslatai alapján külföldi slágerekből válogattak, amelyek előadásában Micheller Myrtill énekesnő segédkezett, majd jött „Jazzkívánságműsor magyarul” sorozat Falusi Mariann főszereplésével. A magyar dalok jazzes feldolgozásaival már két CD-t is megjelentettek, a második 2021 Karácsonya előtt került az üzletekbe (mármint abba a kevésbe, ahol még CD-hez hozzá lehet jutni).

image-21.png

2022-ben a Karácsony utáni napon a megszokott felállásban játszó Sárik Péter Trió (Sárik Péter – zongora, Fonay Tibor – bőgő, Gálfi Attila – dob) és Falusi Mariann volt a vendége a Budapest Jazz Clubnak. A nézőtér zsúfolásig megtelt, a jegyek már elővételben elkeltek. Az előadók kíváncsiságból megkérdezték a nézőket, ki az, aki karácsonyi ajándékként jutott a belépőjéhez. Úgy látszik, működik a „kultúrát Karácsonyra” reklámszlogen, hiszen legalább a közönség fele feltette a kezét válaszul.

A magyar színpadokon sokszor nyögvenyelősen működő kommunikációnak most épp az ellentettjében volt részünk, hiszen Falusi Mariann és Sárik Péter is kiválóan társalog a közönséggel, konferál és sztorikat mesél. Ennek egyik példájaként említem, hogy valahogy szóba kerültek a slágerek szövegei, melynek apropóján – illusztrációképpen – az énekesnő programon kívül szólóban előadta a CD-ken egyébként nem szereplő egyik Quimby dalt.

Az első „Jazzkívánságműsor magyarul” lemezen 15, míg a másodikon 12 dal szerepel, ezek közül 15 került be az este programjába, vegyesen a két albumról. A két részben hat-hat dal hangzott el, majd következett három ráadás. A közönség persze hallgatta volna Őket hajnalig is, de minden jónak vége szakad egyszer.

Az alábbiakban leírom az est programját (zárójelben megadom az eredeti előadókat is), amelyek közül egyet emelnék ki, nemcsak tetszési indexem alapján, hanem mert a „Csepp a tengerben” eredeti verziójának is van két kapcsolata a jazzel: az egyik az előadó együttes neve (Jazz+Az), a másik pedig a kiváló énekesnő, Váczi Eszter személye.

A program:

1/1. Hajnali szél (Tátrai Band)

1/2. Olyan Ő (Bagossy Brothers Company)

1/3. Bombázó (R-Go)

1/4. Csepp a tengerben (Jazz+Az és Váczi Eszter)

1/5. Vidéki sanzon (Magna Cum Laude)

közjáték: Most múlik pontosan (Quimby) -  Falusi Mariann szóló

1/6. Csillag vagy fecske (Kispál és a Borz)

2/1. Autó egy szerpentinen (Quimby)

2/2. Holnap hajnalig (Neoton)

2/3. Mielőtt elmegyek (Bikini)

2/4. Várj, míg felkel majd a nap (Demjén Ferenc)

2.5. Balatoni nyár (KFT)

2/6. Márti dala (Anna and the Barbies)

+1.  Nem adom fel (LGT)

+2.  A felszarvazottak balladája (Hobo Blues Band és Deák Bill Gyula)

+3.  Szeretni valakit valamiért (Republic)


sp.jpg


ft.jpg


ga.jpg


fm1.jpg


sp-fa.jpg


ft-ga.jpg


fm2.jpg


sp2.jpg


ft2.jpg


ga2.jpg


fm3.jpg


vege.jpg


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez