JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2023. október 02.
London Brew: London Brew2023. szeptember 22.
Palágyi Ildikó: Körbeér2023. szeptember 21.

Hírek

Exkluzív interjú Bóna Lászlóval, a Budapest Jazz Club tulajdonos-programigazgatójával

Lacival 20 éve barátok vagyunk!

bona-laszlo.jpg

1) A tavasz beköszöntével ez már szokás, hogy felhívlak és megkérdezlek, milyen különleges magyar produkciókkal fogjátok kényeztetni a tavasszal a jazzrajongó közönséget?

Nehéz csak egyet-kettőt kiválasztanom még akkor is, ha csak azokra kérdezel rá, akik nem játszanak nálunk rendszeresen. Néhányat azért a kedvedért megemlítek: március 25-én a Djabe legújabb, „Before” című lemezét mutatja be nálunk, március utolsó napján pedig a Budapest Jazz Orchestra Thad Jones előtt tiszteleg erre az estére válogatott repertoárjával. Áprilisban pedig sok egyéb kiváló hazai produkció mellett fellép majd nálunk a Subtones, a Tzumo Standard Trio, a fiatalok képviseletében Nagy Noémi, az Orlando X Dom Beats, és tartogatunk valami különlegeset az április 30-i Nemzetközi Jazz Napra is.

2) És a Világsztárok a BJC-ben sorozatotok is folytatódik?
Teljes gőzzel, mondom ezt már csak azért is, mert az előadók a műfaj legenergikusabb, lobbanékony képviselői.

3) Elmeséled, kik és mikor jönnek hozzátok?
Március 17-én Scott Henderson érkezik hozzánk. A koncertre pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket, így hamarosan meghirdetünk egy második, 21.30-as koncertet is. Ha nem is világsztár, de az európai jazzélet meghatározó és számunkra különösen kedves jazz-dívája, Liane Carroll a Harmónia Jazzműhely keretében március 24-én újra ellátogat hozzánk. Április 12-én a kultikus Mezzoforte dobosa, Gulli Briem jól ismert hazai muzsikusokkal társul, aztán május 18-án az általam egyik legtehetségesebb fiatal kortárs szaxofonosnak tartott Jure Pukl neves zenésztársakkal, Németh Ferenc dobos és Ralph Alessi trombitás mellett a világklasszis bőgős, Joe Sanders kíséretében lép a BJC színpadára. És még mindig nincs vége! Két nappal később a nemzetközi szinten is csodagyerekként jegyzett Hodek Áron basszusgitáros a klub 15. születésnapján hatalmas sikert arató koncertjét ismétli meg Pocket Crew névre hallgató formációjával, június 15-én pedig a fent említett Djabe zenekar nem kisebb zenész-legendával, mint Steve Hackett-tel ad majd koncertet.

4) És van olyan is, akivel tárgyaltok, de még nem kötöttétek meg a szerződést?
Van, de ezt még a jazzma.hu olvasóinak sem árulhatom el.

5) Ez igen rangos névsor, gratulálok. Sok nézőt és sikeres lebonyolítást!
Köszönjük!

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez