JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

A Magyar Zene Háza programjai az év második felében

Több mint 1 millió látogató és 1000 program a legkülönfélébb zenei műfajokban; ez a 2022. január 22-én megnyílt Magyar Zene Háza mérlege az elmúlt 14 hónapban. 2023 második féléve is számos kiemelkedő és izgalmas zenei programot, ingyenes családi eseményt tartogat, erről tartottak tájékoztatót június 1-én a Szabadtéri Színpadon, amit a KFT együttes pályafutását bemutató fotó és plakát kiállítás megnyitása követett.

tajekoztato-20230601.jpg

Mielőtt rátérnék a jazzma.hu olvasóit leginkább érdeklő jazz programok ismertetésére, ki kell emelni az MZH munkatársainak zenei kötődését, hiszen a tájékoztató kezdetén és végén előadott egy-egy számot az intézmény kilenc tagú zenekara.

mzh-zenekar-20230601.jpg

A tájékoztató kereteibe nem fér bele az összes tervezett program részletes ismertetése, csak néhány érdekességre hívták fel figyelmet, ezért az elhangzottakat igyekszem a már megjelent programfüzet alapján kiegészíteni.

2023 nyara leginkább a szabadtéri programokról szól majd, ami tulajdonképpen már meg is kezdődött. Talán voltak néhányan az olvasók közül május 27-én az Orbay Lilla Quintet koncertjén.

orbay-lilla-quintet-20230527.jpg

A nyári programok közül Jorge Luis Pacheco kubai zongorista műsorát emelték ki a tájékoztatón, aki 2014-ben második helyet ért el a Montreux Jazz Solo Piano Competition megmérettetésen, ami nem rossz ajánlólevél. Emellett azért lesz még több más fellépő is, sőt a Múzeumok éjszakája alkalmával is jazz zenészek lépnek majd fel.

szabadteri-szinpad-nyari-jazz-programjai.jpg

Az említésre méltó jazz élettel és oktatással bíró Székesfehérvár bemutatkozása az MZH-ban szintén felvonultat több szereplőt a műfaj kedvelőinek.

szekesfehervar-a-hazban.jpg

Márciusban lépett fel a Koncertteremben a The Comet Is Coming névre hallgató brit zenekar, ősszel pedig jön két újabb csapat a szigetországból ennek a stílusnak a képviseletében: október 5. – Mansur Brown, illetve október 27. – Alfa Mist.

alfa-mist-mansur-brown-20230601.jpg

Mindkét alkalommal előzenekarként feltörekvő magyar együttesek lépnek színpadra, a SunMa, ill. a New Fossils.

A nyári programfüzet őszi előzetes fejezetében találtam még utalást arra, hogy október 8-án a Házban kerül megrendezésre a Magyar Jazz Napja, de ennek részletei csak későbbi időpontban lesznek publikusak.

Előre is jó szórakozást kívánunk a Magyar Zene Háza programjaira látogatóknak!

magyar-zene-haza.png

Vissza a hírekhez