JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2023. október 02.
London Brew: London Brew2023. szeptember 22.
Palágyi Ildikó: Körbeér2023. szeptember 21.

Hírek

Idei jazzfesztiválok, amelyekről én is tudok… - 4. rész: Gödi Jazz Napok 2023

A gödi jazzélet mozgatórugóját, Wagner Lászlót még 2011 tavaszán a régi Budapest Jazz Clubban (Múzeum utca 7.) mutatta be nekem Ráduly Misi. Azóta rendszeresen hírt adok a Gödi Jazz Napokról.

wagner-laszlo.jpg

1) Az idei már a hányadik Gödi Jazz Napok?

2003-ban szólt először jazz a Belépés családostul mozgalom programsorozatán belül, mégpedig az I. Piarista Juniálison. 2008 óta van külön napja a jazznak, aztán eljutottam oda kb. 10-12 éve, hogy minimum 3 napos, legalább 6 együttes föllépésével zajló Gödi Jazz Napok örvendeztetik meg az egyre népszerűbbé váló zenei műfaj kedvelőit.

2) Mikor és hol lesz a nyitó koncert?

Június 9-én, pénteken a Duna-part Nyaralóházak területén lévő Blade Land Street Food & Lángos vendéglátóhely színpadán lép föl a Szakcsi Jr. Trió és a Premecz Organ Trio.

3) A nekem küldött szórólapból úgy látom, hogy másnap is lesz koncertet. A Söndörgő az nem egy népzenét játszó együttes? Vagy Gödön jazzt fognak játszani?

10-én, szombaton a Söndörgő együttes játszik. Az együttes évek óta sorra kapja a legrangosabb külföldi koncerttermek meghívásait, nemzetközi színtéren is a világ legjobb világzenei formációi között tartják őket számon. Nemrég készítettek lemezt Chris Potter jazz-szaxofonossal, amikor erről tudomást szereztem, meghívtam őket a jazz napokra. Egyébként ők már kétszer is vendégeink voltak a Vujicsics együttessel népzenei napjainkon, Eredics Salamon pedig föllépett a Gödi Barokk Napokon is, ahol furulyajátékával kápráztatta el a közönséget.

4) A harmadik napon kik lépnek fel?

11-én, vasárnap újabb „nagyágyúk” lépnek a színpadra: Sárik Péter játszik triójával, őket pedig a Borbély Mihály Polygon követi.

5) A negyedik nap június 17-én lesz. Akkor kiknek örvendeznek majd a gödi jazzrajongók?

Június 17-én a Tó Bisztró kerthelyiségében a Tomor Barnabás Trió játszik, július 21-én pedig  ugyanitt a Lachegyi Máté / Ensemble Borealis formáció ad koncertet.

6) Ezek szabadtéri koncertek? Eső esetén lesz hova bevonulni?

Eső esetén az első 3 napon a színházterembe tudunk bemenni, a Tó Bisztró kerthelyisége fedett.

7) Jó sok nézőt és esőmentes napokat!

Szeretettel várunk minden zenekedvelő felnőttet, gyereket, családot!

gjn-plakat-1-1-3.jpg

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez