JazzMa

Friss Hírek

Gloomy Sunday2024. május 19.
Névnaposok – Milán2024. május 19.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.

Hírek

Megjelent A négy évszak!!!

Várallyay Katus ismét jelentkezik! – A szerk.

jazzation.jpg

Egy hete még a tengerben fürödtünk,

két hete pedig Kalocsán, a Kék Madár Fesztivál nyitóestéjén mutattuk be az aznap megjelent Vivaldi-lemezt egy elképesztően teltházas koncert keretében. Mindösszesen 300 darab számozott példányt jelentettünk meg az Antonio Vivaldi versenyműveire (és a Jazzationre!) Bornai Tibor magyar szövegeit alkalmazó Pejtsik Panna-féle átiratból, és két hét alatt közel 50 példány már gazdára lelt! A gyönyörű és különleges borító természetesen ezúttal is Kaszta Dénes tervezőgrafikusi zsenialitását dicséri, a szövegalkalmazás dramaturgja és a lemez producere pedig Várallyay Katus (akinek ez most a kedvenc lemeze!).

Az ár nem szokványos: a 12 tételt tartalmazó lemez 12.000 forintba kerül. Ennek oka egyrészt az, hogy minden egyes borító kézi készítésű, mind a 300 példány egyedileg számozott, és dedikáltuk nemcsak mi, de Bornai Tibor és Pejtsik Panna is - de Nektek, kedves Hírlevél-olvasók, szívesen megírjuk egészen őszintén, hogy az az óriási befektetés, melyet a projekt apparátusa megkívánt rajtunk kívül is (vonószenekar, Zeneakadémia-terembérlet, hangfelvétel, utómunkák stb.), a két, teltházas koncerttel, Varga Janó atya igen nagyvonalú támogatásával és egy NKA-pályázattal együtt is ilyen ár mellett tud megtérülni. 

Éppen ezért valami egészen különlegeset szerettünk volna létrehozni, azzal együtt, hogy tudjuk, a CD-lejátszót a kedvünkért fogjátok leporolni! :) A lemezből nem lesz utánnyomás, a 300 az 300 (vagyis már csak 250...), és a népszerű zenemegosztó platformokon sem tervezzük megjelentetni: így biztosítjuk, hogy valóban kuriózumhoz jusson hozzá az, aki megvásárolja az albumot. (Digitális megjelenés - szintén rendhagyó formátumban - 2023 decemberében várható.)

lemez.jpg

Aki szeretne a lemezből, írjon nekünk mielőbb: erre a levélre válaszolva, vagy a honlapunk Kontakt menüpontja alatt kiválasztva a legszimpatikusabb kapcsolatteremtési formát.

A nyitóképen a Balti-tenger látható mögöttünk: Dániában jártunk az elmúlt hétvégén. Mikael barátunk kerek születésnapján léptünk fel, és a koppenhágai Magyar Nagykövetségnek is hírt adtunk utazásunkról, így a privát fellépésen túl egy nyilvános koncertet is sikerült szervezni a dán főváros egyik legmenőbb élőzenés klubjában. Az egy négyzetméterre jutó kulturális diplomaták száma egészen kiemelkedő volt, úgyhogy bízunk benne, hogy jó néhány olyan országba is eljutunk, ahol még nem jártunk. :)

fellepesek.jpg

Idén nyáron Pécsett, Miskolcon, Debrecenben és Veszprémben is hallhattok minket, szebbnél szebb helyszínek telnek meg vokális harmóniával: gyertek, és mártózzatok meg a hangfürdőben! Részletek - mint mindig - a honlapunkon!
Nagy szeretettel várjuk a találkozást:
Katus, Sára, Kriszta, Barnabás és Máté
(Gina is - a nyáron még egy picit messzebbről, de - jól kivehetően integet!)

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez